Άγκυρα: «Η Κύπρος ενδέχεται να προκαλέσει κρίση στη Μεσόγειο»

Σε μια πολύ κρίσιμη φάση του Κυπριακού, βασιζόμενη σε πληροφόρηση από τις τουρκικές διπλωματικές πηγές, η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hurriyet Daily News» ισχυρίζεται ότι το επόμενο διάστημα η Κύπρος ενδέχεται να προκαλέσει τεχνητή κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε σημερινό άρθρο γνώμης με τίτλο “Will Greek Cyprus attempt a crisis to veil its failure?”, η «Hurriyet Daily News» αναφέρεται σε εκτιμήσεις της Άγκυρας σχετικά με την έκβαση της κυπριακής προεδρίας της ΕΕ.

Η τουρκική εφημερίδα τονίζει ότι Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν για το καλύτερο, διότι σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα πάντα με Τούρκους διπλωμάτες, η Κύπρος ενδέχεται να προκαλέσει ηθελημένα κρίση προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά της.


Η τουρκική εφημερίδα αναφέρεται στις γεωτρήσεις στην υποτιθέμενη τ/κ υφαλοκρηπίδα και τονίζει ότι αυτές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κρίση στην περιοχή αλλά και στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε.

Η «Hurriyet Daily News» αναφέρει ότι κατά τη θερινή περίοδο δεν αναμένεται κάποια σοβαρή εξέλιξη στις σχέσεις Τουρκίας-Ε.Ε., ωστόσο, ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τη Γαλλία. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, ο Ολάντ ενδεχομένως θα μπορούσε να συμβάλει στο άνοιγμα του κεφαλαίου της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής πριν από την 1η Ιουλίου.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η «Hurriyet Daily News» διατηρεί στενές σχέσεις με τους κύκλους του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και ότι το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύεται λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την έναρξη της κυπριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/06/blog-post_2118.html

Οι διαχειριστές του katohika.gr διατηρούν το δικαίωμα τροποποίησης ή διαγραφής σχολίων που περιέχουν υβριστικούς – προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Απαγορεύεται η δημοσίευση συκοφαντικών ή υβριστικών σχολίων.Σε περίπτωση εντοπισμού τέτοιων μηνυμάτων θα ακολουθεί διαγραφή

Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *