«Ο Τουρκικός Στρατός λέει ψέματα για τα χημικά όπλα»

Η Ένωση Αλληλεγγύης των Οικογενειών των Κρατουμένων (TAYAD) υπενθυμίζει ότι ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα στην κοιλάδα του Καζάν προκειμένου να σκοτώσει τους Κούρδους αντάρτες στις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου του 2011.


Η TAYAD σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ότι….

«εμείς δεν χρησιμοποιούμε χημικές ουσίες» τις χαρακτηρίζει ως «μεγάλο ψέμα» εν όψει των ισχυρών αποδεικτικών στοιχείων των μαρτύρων και των ερευνών που έγιναν και οι οποίες επιβεβαιώνουν τη χρήση χημικών όπλων στην περιοχή.


Είναι γνωστό ότι ο τουρκικός στρατός διαθέτει χημικά όπλα, υπογραμμίζει η TAYAD και τονίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα κατά των ανταρτών.
Αναφερόμενη η Ένωση στη χρήση των χημικών όπλων υπενθύμισε τους 28 κρατούμενους που έχασαν τη ζωή τους στις 19 Δεκεμβρίου του 2000 από τα χημικά.
Η TAYAD καλεί τις τουρκικές αρχές να εξηγήσουν πού και πότε χρησιμοποιήθηκαν οι χημικές βόμβες και γιατί ο τουρκικός στρατός εξακολουθεί να έχει τέτοιες βόμβες και που πρόκειται να τις χρησιμοποιήσει.

Πηγή: Firat news agency
Βαλκανικό Περισκόπιο – Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *