Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

06:17 - 13/10/2011

«Κυρία, ο μπαμπάς μου αυτοκτόνησε»

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Περιστατικά λιποθυμίας μικρών μαθητών από ασιτία σε σχολεία της πρωτεύουσας αποκάλυψε ο Σύλλογος Δασκάλων Α’ Αθήνας. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Μαριόλης, η σχολική κοινότητα ενός από τα Δημοτικά, που είδαν τους μαθητές τους να λυγίζουν από πείνα, θρήνησε πρόσφατα για τον πατέρα μαθητή που δεν άντεξε το βρόχο της ανεργίας και έδωσε τέλος στη ζωή του.

Εξάλλου, τα πρώτα επίσημα θύματα του σφοδρού οικονομικού πολέμου που έχει εξαπολυθεί την τελευταία διετία στο χώρο της εκπαίδευσης είναι ζευγάρι εκπαιδευτικών, νηπιαγωγός και γυμναστής, με τρία παιδιά. Τους βρήκε ο θάνατος σε τροχαίο ενώ κατευθύνονταν από την οικογενειακή τους εστία στη Λάρισα προς τη Δράμα, όπου υπηρετούσε η μητέρα. Η αίτησή της για απόσπαση δεν ικανοποιήθηκε. «Φέτος ήταν η πρώτη φορά που δεν ικανοποιήθηκαν κατά προτεραιότητα οι αιτήσεις απόσπασης των τριτέκνων. Ήταν επίσης η πρώτη φορά που έμειναν στο συρτάρι ακόμη και αιτήσεις εκπαιδευτικών με σοβαρές ασθένειες», ανέφερε στον «Ε.Τ.» ο αιρετός εκπρόσωπος των δασκάλων στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Παληγιάννης, ο οποίος δήλωσε συγκλονισμένος για την τραγική απώλεια των δύο εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος, ειδικά στη Θεσσαλία, το κύμα συγχωνεύσεων μείωσε τα κενά για αποσπάσεις. Ο κοντινότερος νομός που απέμεινε στους δασκάλους με εστία στη Λάρισα και τα Τρίκαλα ήταν η Φθιώτιδα, περιοχή που δηλώθηκε μαζικά από τους Θεσσαλούς, οι οποίοι ταξιδεύουν καθημερινά για να εργαστούν.


Χιλιάδες εκπαιδευτικοί πρωταγωνιστούν αυτή την εποχή σε μικρές οδύσσειες, αναγκασμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις είτε για να βρίσκονται κοντά στην οικογένειά τους είτε για λόγους υγείας. Και εκατοντάδες χιλιάδες μαθητών σέρνουν τα βήματά τους στα σχολεία αφήνοντας στο σπίτι άνεργους γονείς για να συναντήσουν παγωμένους δασκάλους σε τάξεις πιο γκρίζες από ποτέ. Μέσα στον Οκτώβριο τα δημοτικά απειλείται να κλείσουν εντελώς. Οι μεγαλύτερες παρατάξεις στο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, κατεβαίνουν στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου, που προγραμματίζεται να συγκληθούν μέσα στο μήνα, με εισήγηση για απεργία διαρκείας με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων, όπως το 2006. Οι δύο αντίπαλες παρατάξεις για πρώτη φορά στην ιστορία τους εκδίδουν πανομοιότυπες ανακοινώσεις, καταγγέλλοντας το «πολυνομοσχέδιο της ντροπής». Για τη «χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ποτέ ο τόπος, την κυβέρνηση που “υποδούλωσε” τη χώρα στην Τρόικα», μιλά στην ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ, τη θέση της από την κυβερνητική πολιτική διαχωρίζει η ΠΑΣΚ.


Ο αριθμός των υπό κατάληψη γυμνασίων και λυκείων διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα (πάνω από 800) σύμφωνα με τα στοιχεία των μαθητών, τα οποία διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας, διαρρέοντας ότι τα κατειλημμένα σχολεία μειώθηκαν ραγδαία, πέφτοντας στα 250. Οδηγίες να αναπληρωθούν εντός του τρέχοντος τριμήνου οι ώρες που χάθηκαν λόγω των καταλήψεων απέστειλε χθες στα σχολεία η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. Οι οδηγίες προβλέπουν μάθημα τα Σάββατα σε όσες περιπτώσεις δεν επαρκεί ο συνδυασμός ηπιότερων μέτρων, όπως είναι η περικοπή των περιπάτων και η αξιοποίηση των σχολικών εορτών. Ανήσυχη για την έκρυθμη κατάσταση στα σχολεία, η ηγεσία του υπουργείου αυξάνει την πίεση στους διευθυντές. Με έγγραφό του ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας Μιχ. Κοντογιάννης τούς υπενθυμίζει ότι ευθύνονται προσωπικά για την ομαλή λειτουργία του σχολείου τους. Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου, «σε όλη τη χώρα έχουν γίνει μηνυτήριες αναφορές στα σχολεία όπου υπήρξαν βανδαλισμοί, καταστροφές και άλλα φαινόμενα ανομίας. Μεταξύ άλλων ζητούνται αποζημιώσεις από τους δράστες ή από τους κηδεμόνες τους, όταν είναι ανήλικοι».

(από το Ελεύθερο Τύπο)

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*