Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

16:58 - 29/05/2014

«Βόμβα»: Στάση πληρωμών κήρυξε το Εθνικό Κτηματολόγιο

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η εταιρεία του Κτηματολογίου κήρυξε στάση πληρωμών στους πελάτες και τους προμηθευτές της, ενώ ξεκίνησαν τα λουκέτα σε κτηματολογικά γραφεία – Ακόμα τραγικότερο το γεγονός ότι από το ταμείο της Εταιρείας του Κτηματολογίου εκταμιεύθηκαν 250 εκατομμύρια ευρώ και χορηγήθηκαν για το περίφημο κοινωνικό επίδομα.
Για εικόνα πλήρους απαξίωσης και κατάρρευσης του Εθνικού Κτηματολογίου κάνει λόγο η Ελευθεροτυπία.

Αν ισχύουν όλα όσα γράφει σήμερα η εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της τότε μιλάμε για «βόμβα» μεγατόνων και πρέπει το συντομότερο δυνατόν να υπάρξει ξεκάθαρη απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κ. Γιάννη Μανιάτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η εταιρεία του Κτηματολογίου, που μετονομάστηκε σε ΕΚΧΑ Α.Ε, έχει βαρέσει ήδη κανόνι, αφήνοντας απλήρωτους τους πελάτες και τους προμηθευτές της.

Μάλιστα αποκαλύπτεται πως κλείνουν ήδη το ένα μετά το άλλο τα κτηματολογικά της γραφεία, με αρχή στα βόρεια Προάστια της Αττικής.

Όπως δημοσιεύεται η νέα διοίκηση του Κτηματολογίου όχι απλώς είναι μετέωρη αλλά επειδή σταμάτησε να συνεδριάζει πάγωσαν κρισιμότατες αποφάσεις όπως Κτηματογραφήσεις, Δασικοί Χάρτες, ίδρυση και λειτουργία Κτηματολογικών γραφείων.

Ενδεικτικό της απαξίωσης είναι το ότι στο ταμείο της εταιρείας του Εθνικού Κτηματολογίου υπήρχαν 250 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, αφαιρέθηκαν από εκεί για να συμπληρωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται πως το μεγάλο αυτό έργο, ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, είναι κυριολεκτικά στον αέρα αφού υπάρχει σοβαρότατη εμπλοκή στην χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ.

Και όλα αυτά ενώ τα έργα του Κτηματολογίου όχι μόνο προβλέπονται από το Μνημόνιο, αλλά υπάρχει και αυστηρό χρονοδιάγραμμα!

Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι η ιστορία του Κτηματολογίου είναι ιδιαιτέρως θολή από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, ενώ παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει δεκάδες καταγγελίες για αδιαφάνεια, ουδέποτε, καμία κυβέρνηση δεν μπήκε στον κόπο να απαντήσει τι απέγιναν τα δεκάδες εκατομμύρια που ξοδεύθηκαν για το έργο αυτό.

Δείτε λοιπόν τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια με το «αμαρτωλό» Κτηματολόγιο:

Τα χρήματα του Κτηματολογίου είχαν καταβληθεί στην Ελλάδα ήδη από το Β΄ ΚΠΣ. Το πρόγραμμα λοιπόν ξεκίνησε το 1996, αλλά το 2002 ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος διαπίστωσε ότι έγινε το μισό έργο με τα διπλάσια κονδύλια!

Από την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για το 2001, που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2003, προέκυψε ότι χάθηκαν 24,2 δις δραχμές! Τα χρήματα αυτά υποτίθεται ότι τα κάλυψε η τότε κυβέρνηση Σημίτη, χωρίς βέβαια να μάθουμε που πήγαν και πώς ακριβώς τα κάλυψε.

Αποτέλεσμα εκείνης της περιόδου ήταν να σταματήσει η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση του έργου και η Ελλάδα υποχρεώθηκε να επιστρέψει 100 εκ. ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα η Κομισιόν μας επέβαλε να επιστρέψουμε μόνο τα 57,9 εκ ευρώ και να κρατήσουμε τα 42,2 εκατομμύρια με την προϋπόθεση να ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση τουλάχιστον 8.446 τ. χλμ ως το τέλος του Δεκεμβρίου 2003.

Τελικώς, τον Γενάρη του 2004 η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι όπως προέκυψε από ανεξάρτητο έλεγχο η χώρα μας δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον στόχο αυτό.

Το 2005 η κυβέρνηση της ΝΔ μας πληροφόρησε ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο ξεκινούσε από την αρχή παρά το γεγονός ότι χάθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 6,3% του έργου. Μιλάμε δηλαδή για τραγικές καταστάσεις για τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως δικαστική ή διοικητική έρευνα. Χάθηκαν 200 εκατομμύρια ευρώ μόνο για το 6,3% του έργου και δεν άνοιξε ρουθούνι.

Μετά από πολύμηνες συνεννοήσεις με την Ε.Ε., έγινε αποδεκτή η επαναχρηματοδότησή του, πλήν όμως μετετράπη σε έργο τεχνολογίας, περιορισμένου προϋπολογισμού, ύψους 60 εκ ευρώ και ο ελληνικός λαός πληροφορήθηκε ότι πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του το έργο.

Έτσι λοιπόν το 2008 η κυβέρνηση κινητοποίησε τον κόσμο για το μεγάλο έργο του Κτηματολογίου με τους πολίτες να στοιβάζονται στις πολεοδομίες και στους δήμους για να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να ξαναδηλώσουν από την αρχή σπίτια και οικόπεδα που είχαν ήδη δηλώσει την προηγούμενη δεκαετία.

Κάποια στιγμή είναι αλήθεια ότι η υπόθεση πήγε στα δικαστήρια, όμως ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς έγινε και ποιό είναι το αποτέλεσμα των ερευνών της δικαιοσύνης.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι το Κτηματολόγιο κήρυξε στάση πληρωμών, συμπληρώνοντας το παζλ σε ένα σουρεαλιστικό σκηνικό που θα μπορούσε να είναι και κινηματογραφική ταινία μυστηρίου…

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

  1. Ανώνυμος 05/29/2014 @ 5:06 ΜΜ

    Μούφα. Φήμες ανακοινώνετε;

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ – Εγκρίθηκε η διάθεση των αποθεματικών της ΕΚΧΑ ΑΕ 29/05/2014
    16:40ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ
    Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
    Γραφείο Τύπου
    Pressoffice@ktimatologio.gr

    Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6505934
    Αθήνα, 29 Μαΐου 2014

    ΠΡΟΣ
    ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΕΚΑ

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

    Εγκρίθηκε η διάθεση των αποθεματικών της ΕΚΧΑ ΑΕ

    Από την ΕΚΧΑ Α.Ε. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Εγκρίθηκε σήμερα 29 Μαΐου 2014, η διάθεση μέρους των αποθεματικών χρημάτων της ΕΚΧΑ ΑΕ, μετά την – προγραμματισμένη από καιρό – συνάντηση του αναπ. Υπουργού Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα, με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΚΧΑ ΑΕ, Η. Λιακόπουλο, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Σ. Αλεξιάδη.
    Ορισμένοι βιάστηκαν να βγάλουν συμπεράσματα, δημοσιεύοντας «ηχηρούς» τίτλους, αδικώντας την τεράστια προσπάθεια εκ μέρους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, της διοίκησης και των εργαζομένων της ΕΚΧΑ ΑΕ, για την προώθηση του έργου και την ομαλή λειτουργία της εταιρίας.
    Κανένα γραφείο Κτηματογράφησης δεν έχει κλείσει, η εξυπηρέτηση των πολιτών σε όλη την Ελλάδα, γίνεται καθημερινά με ταχύτητα, ποιότητα και σεβασμό.
    Το Εθνικό Κτηματολόγιο προχωράει σε σταθερές βάσεις και με επιταχυνόμενα βήματα.

    © ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

  2. Ανώνυμος 05/29/2014 @ 8:25 ΜΜ

    Κακομοιρα ΕΛΛΑΔΑ. Με τα ρεμαλια που σε κυβερνανε

    • Ανώνυμος 05/30/2014 @ 1:12 ΜΜ

      Τα "ρεμάλια που κυβερνάνε" τα διαλέγουν τα ρεμάλια που είναι οι πολίτες αυτής της χώρας. Δεν έχουν να διαλέξουν καλύτερους γιατί δεν υπάρχουν καλύτεροι. Δυστυχώς.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*