«Βόμβα» μεγατόνων από την Τράπεζα της Ελλάδας για ΑΕΠ και Χρέος

«Βόμβα» μεγατόνων από την Τράπεζα της Ελλάδας για ΑΕΠ και Χρέος

Γιώργος Παππούς

“Φωτιές” ανάβουν οι οικονομολόγοι της Τράπεζας της Ελλάδας λίγο πριν από τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις για το Χρέος, καθώς τα σενάρια που εκπόνησαν για τη δυναμική του ΑΕΠ έως το 2030, απέχουν… έτη φωτός από τις….
παραδοχές της τελευταίας μελέτης Βιωσιμότητας που συνέταξε η Τρόικα!

Έτσι αν και από το αρμόδιο τμήμα μελετών της ΤτΕ διαβεβαιώνουν- εκ των υστέρων- ότι δεν είχαν καμία απολύτως πρόθεση να δείξουν ότι ο σχεδιασμός της Τρόικα για το Χρέος είναι στον… αέρα, η αλήθεια είναι ότι λαμβάνοντας υπόψιν την ελληνική πραγματικότητα εκτίμησαν ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης θα είναι πολύ χαμηλότεροι, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Όντας… κρυμμένη στο εσωτερικό της τελευταίας Έκθεσης που υπογράφει ο Γιώργος Προβόπουλος, η ειδική μελέτη για την αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας λαμβάνει ουσιαστικά υπόψιν τις πιο αντιπροσωπευτικές περιόδους των τελευταίων δεκαετιών και αναπτύσσει τρία σενάρια για τη δυναμική του ΑΕΠ των επόμενων 15 ετών. Και τα τρία σενάρια βασίζονται στις υποθέσεις ότι η δημόσια κατανάλωση παραμένει σταθερή σε πραγματικούς όρους, ενώ η ιδιωτική κατανάλωση αυξάνεται με ρυθμό 1% κατ’ έτος, δηλαδή με ρυθμούς χαμηλότερους από το μισό των ρυθμών ανόδου της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά την περίοδο 1980-2000, η οποία θεωρείται αντιπροσωπευτική επειδή δεν περιλαμβάνει την 8ετία 2001- 2008, όπου το ΑΕΠ “πετούσε”. Τα σενάρια διαφέρουν μόνο ως προς τις υποθέσεις σχετικά με τη δυναμική των εξαγωγών και των επενδύσεων και είναι ενδεικτικό ότι ενώ στο απαισιόδοξο σενάριο οι εξαγωγές προβλέπεται να αυξάνονται κατά μέσο όρο με ρυθμό 3%, στο αισιόδοξο ο πήχης ανεβαίνει στο 8%.

Πού καταλήγουν, όμως, οι οικονομολόγοι της Τράπεζας; Σύμφωνα με το απαισιόδοξο σενάριο το ΑΕΠ θα “τρέχει” με ρυθμούς μόλις 1,4%, σύμφωνα με το αισιόδοξο με ρυθμούς 2,9% και σύμφωνα με το κεντρικό σενάριο με 2,1%. Τι προβλέπει την ίδια ώρα η τελευταία μελέτη Βιωσιμότητας του Χρέους από το ΔΝΤ; Ρυθμούς 2,9% το 2016, 3,7% το 2016, 3,5% το 2017, 3,3% το 2018, 3,6% το 2019, 2,6% το 2020, δηλαδή σαφώς υψηλότερους ρυθμούς ακόμα και από το αισιόδοξο σενάριο της ΤτΕ!!! Τι σημαίνει, όμως, μικρότερο ΑΕΠ από αυτό που έχει προβλέψει η Τρόικα; Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις του ΔΝΤ θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του Χρέους έως και 10 μονάδες το 2020, δηλαδή στο 137% του ΑΕΠ, ανατρέποντας πλήρως τους σχεδιασμούς και της Αθήνας και των δανειστών…

iefimerida.gr

One thought on “«Βόμβα» μεγατόνων από την Τράπεζα της Ελλάδας για ΑΕΠ και Χρέος

  1. Ανώνυμος says:

    Δεν ειναι δυνατον να υπαρξει αναπτυξη με ληστρικους φορους, χωρις αναπτυξη βιομηχανιας, και χωρις οι εξαγωγες να ειναι εστω και μια μοναδα μεγαλυτερες απο τις εισαγωγες!!!
    Αυτοι που εβαλαν λουκετο σε 3 κερδοφορα εργοστασια ζαχαρης, στην κερδοφορα ΑΓΕΤ Ηρακλης που την δωρισαν κα αλλα τετοια περιμενετε να κανουν κατι για αναπτυξη?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *