in

Τι μπορεί να κάνει το σώμα μας…

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

soma

Οι θαυμαστές δυνατότητες του σώματός μας

Πολύ τακτικά διαβάζουμε επιστημονικές έρευνες και μελέτες για το ανθρώπινο σώμα που αφήνουν άφωνους και τους ίδιους τους ερευνητές. Το σώμα μας διαθέτει εξαιρετικούς μηχανισμούς αυτοθεραπείας, επιδιορθώσεων και μεταστοιχείωσης. Τα τελευταία χρόνια δε, όλο και περισσότεροι του αποδίδουν μια ανεξάρτητη – αυτόνομη νοημοσύνη η οποία του επιτρέπει να λαμβάνει αποφάσεις και να κρίνει ανεξάρτητα από τον συνειδητό νου.

Εξάλλου, το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο επιτελεί βασικές λειτουργίες του σώματος είναι τελείως έξω από τον έλεγχό μας. Και είναι ευτυχές το ότι το σώμα μας έχει μια σημαντική αυτονομία εμάς. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν θα έπρεπε να δίνουμε εντολή για κάθε χτύπο της καρδιάς μας ή για κάθε αναπνοή που παίρνουμε.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με μια δημοσίευση του Independent για τις πιο περίεργες απαντήσεις που γράφτηκαν από χρήστες του Reddit, απαντώντας στην ερώτηση: Ποιο είναι το πιο απίστευτο πράγμα που κάνει το ανθρώπινο σώμα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα.

Ας δούμε μερικές από τις πιο εκπληκτικές απαντήσεις:

– Όταν μια έγκυος υποστεί βλάβη του καρδιακού ιστού, το έμβρυο στέλνει κύτταρα για να το επιδιορθώσει.

– Ένας χρήστης γράφει: Όλοι συναρπάζονται από τις ικανότητες του εγκεφάλου αλλά εγώ μένω άναυδος από την ικανότητα του βραχίονα να στρίψει. Υπάρχουν δύο παράλληλα οστά και τους μυς που τα τραβάνε με τέτοιο τρόπο ώστε να διασταυρώνονται, για να μπορεί να περιστρέφεται το χέρι. Πόσο τρελό είναι αυτό;

– Όταν φωνάζετε, ο εγκέφαλος μειώνει την ακοή σας, για να μην κουφαθείτε.

– Όταν οι μητέρες φιλάνε το μωρό τους (ή στην περίπτωση των ζώων, τα γλείφουν) παίρνουν στον οργανισμό τους κάποιους από τους μικροοργανισμούς που βρίσκονται στο πρόσωπο του μωρού και χρησιμοποιούνται για να παράγουν αντισώματα, ειδικά για αυτούς τους μικροοργανισμούς. Στη συνέχεια αυτά τα αντισώματα περνούν μέσω του μητρικού γάλακτος στο μωρό.

– Το πως αναπλάσσονται τα οστά μετά από σπάσιμο είναι εντυπωσιακό από μόνο του, αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι το ότι λειαίνονται κιόλας για να ταιριάζουν με το περίγραμμα και το σχήμα του αρχικού.

– Το σώμα σας συνήθως σκοτώνει ένα κύτταρο την ημέρα που θα μπορούσε να γίνει καρκίνος. Συνήθως… (Ακόμα: Όταν το δέρμα σας καίγεται, δεν είναι επειδή τα κύτταρά σας κάηκαν από τον ήλιο, αλλά επειδή ο ήλιος κατέστρεψε το DNA τους και τώρα αυτά αυτοκαταστρέφονται).

– Μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε ζώο όταν τρέχουμε μεγάλες αποστάσεις, χάρη στην δυνατότητά μας να ιδρώνουμε και στα πρακτικά δύο πόδια μας. Σε μικρές αποστάσεις, «την κάτσαμε».

– Μπορείς να χάσεις το 75% του ήπατός σου και αυτό να ξαναμεγαλώσει, όπως ακριβώς συμβαίνει με τις σαύρες όταν χάνουν την ουρά τους. Μόνο που εμείς το κάνουμε αυτό με ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο όργανο.

– Ένα σπερματοζωάριο κουβαλά 37,5 MB πληροφοριών γενετικού υλικού. Μια εκσπερμάτωση μεταφέρει πληροφορίες 15,875 GB.

– Οι άνθρωποι είναι βιοφωτοαυγείς και φωσφορίζουν στο σκοτάδι, όμως το φως που εκπέμπεται είναι 1.000 φορές πιο αδύναμο από αυτό που μπορεί να δει το μάτι μας.

– Αυτό που πραγματικά δεν περίμενα να δω όσο παρακολουθούσα μια καισαρική τομή ήταν να δω ένα γιατρό να σκίζει κυριολεκτικά την κοιλιά μιας γυναίκας με τα χέρια του, αφού πρώτα είχε κάνει μια μικρή τομή με το νυστέρι του.

– Όταν κοκκινίζεις, το περίβλημα του στομάχου σου κοκκινίζει επίσης.

– Τα δάχτυλα σου μουλιάζουν στο νερό; Δεν είναι λόγω της απορρόφησης. Το σώμα σου αλλάζει ώστε να γραπώνεις πιο εύκολα αντικείμενα στον βυθό.

– Η αίσθηση της αφής είναι εξαιρετικά ισχυρή. «Εάν τα δάχτυλά σας είχαν το μέγεθος της γης, θα νιώθατε την διαφορά μεταξύ αυτοκινήτων και σπιτιών».

enallaktikidrasi.com

Η Σοφία του Σώματος. Διάλογος με το Σώμα μας

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
 1. ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ…ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ…ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΕ ΕΜΑΣ…

  ΑΥΤΕΚΤΙΜΗΣΗ…ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ…ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΄΄ ΘΑΥΜΑΤΑ ΄΄ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΥΓΙΕΙΑΣ…ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..
  ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟ….

  ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΔΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ…ΠΩΣ ΟΙ ΘΥΣΙΑΖΟΜΕΝΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ –ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ….ΑΡΡΩΣΤΩΝ …ΟΣΟ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΡΓΟ….ΔΕΝ ΝΟΣΟΥΝ…!!!!!!!!!!!

  ΜΑΡΙΛΕΝΑ

 2. Ακούστε και το πιο κουφό. Η έλικα του DNA, που βρίσκεται στον πυρήνα κάθε κυττάρου του ανθρώπινου σώματος, πάλλεται με συχνότητα 5Ghz. Φανταστείτε το σαν ένα ελατήριο που συμπιέζεται και αποσυμπιέζεται συνεχώς. Μέτρησαν λοιπόν οι επιστήμονες την ενέργεια που χρειάζεται το κύτταρο για να διατηρεί αυτήν την ταλάντωση. Μετά πολλαπλασίασαν την ενέργεια αυτή με τον αριθμό των δισεκατομμυρίων κυττάρων που υπάρχουν στο ανθρώπινο σώμα για να βρουν των συνολική ενέργεια που καταναλώνεται. Το ποσό βρήκαν ισούται με την παραγωγή ισχύος ενός υδροηλεκτρικού εργαστασίου!!!

 3. ΟΝΤΩΣ .., ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ , ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΑΥΤΟΕΠΙΣΚΕΥΑΖΟΜΕΝΟ ..ΜΗΧΑΝΗΜΑ !!

  ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ….ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΙ … ΣΥΖΕΙ … ΜΕ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

H αλ Κάιντα καλεί την ISIS σε «κοινό αγώνα» κατά Αμερικανών και Ρώσων

Ένα μήνυμα για τους φίλους των Κατοχικών Νέων