SOS! ‘Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τους κινδύνους από τα παγάκια που φτιάχνει το ψυγείο

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Τα παγάκια που βγάζουν αυτά τα μηχανήματα και τα οποία χρησιμοποιούν χιλιάδες νοικοκυριά κάθε μέρα ενδέχεται να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Το σύστημα που έχουν πολλά ψυγεία για να παράγουν έτοιμα παγάκια φιλοξενεί πλήθος δυσάρεστων, δυνητικά επικίνδυνων βακτηρίων, όπως διαπίστωσε ένας κορυφαίος οργανισμός δημόσιας υγείας.
Συγκεκριμένα, το αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Υγιεινής (National Sanitation Foundation – NSF) πήρε επιχρίσματα από 20 σπίτια στο Μίτσιγκαν των ΗΠΑ -σε μια προσπάθεια να βρει το πιο επικίνδυνο για βακτήρια σημείο στην μέση κουζίνα- και ανακάλυψε ότι οι περισσότερες από τις ενσωματωμένες μονάδες για παγάκια στα ψυγεία ήταν επικαλυμμένες με “ανησυχητικά υψηλά επίπεδα” ζύμης και μούχλας.

Άλλα επικίνδυνα σημεία στην κουζίνα αποδείχτηκε ότι ήταν οι σπάτουλες από καουτσούκ, τα ανοιχτήρια και οι θήκες για τα μαχαιροπήρουνα.

Κάθε ένα από αυτά τα αντικείμενα ήταν μολυσμένα με Ε. Coli, σαλμονέλα και λιστέρια, που προκαλούν δυνητικά διάρροια, πυρετό και ακόμη και θάνατο σε άτομα με ευαίσθητο ανοσοποιητικό σύστημα (ηλικιωμένοι, παιδιά, βαριά άρρωστοι κλπ).

Η μικροβιολόγος Lisa Yakas, η οποία ήταν επικεφαλής της Διεθνούς Μελέτης για τα Βακτήρια που διεξήγαγε το NSF για το 2013, δήλωσε ότι ο στόχος αυτής της έρευνας δεν ήταν να τρομοκρατήσει τους ανθρώπους, αλλά να δώσει μια εικόνα για τους καλύτερους τρόπους μείωσης της εξάπλωσης των ασθενειών που μεταδίδονται από τα τρόφιμα.

Μια απρόσμενη τέτοια πηγή κινδύνου είναι και τα παγάκια που παράγονται από μηχανές οι οποίες δεν καθαρίζονται σωστά ή επαρκώς.

Η εν λόγω μελέτη επικεντρώθηκε στην ανάλυση 14 καθημερινών συσκευών κουζίνας για την παρουσία τεσσάρων διαφορετικών τύπων βακτηριδίων: e.Coli, σαλμονέλα, λιστέρια και μούχλα/ζυμομύκητες.

Οι περισσότεροι από τους εθελοντές που συμμετείχαν θεωρούσαν ότι η πιο μολυσμένη επιφάνεια θα ήταν η οθόνη στον φούρνο μικροκυμάτων. Ωστόσο, το ψυγείο βρέθηκε ότι είναι η πιο επικίνδυνη συσκευή.

Η κα Yakas ενημέρωσε τους εθελοντές να έχουν μια τακτική ρουτίνα καθαρισμού αυτών των συσκευών και να ελέγξουν τα εγχειρίδια για συγκεκριμένες οδηγίες.

Όλα τα αντικείμενα που βρέθηκε ότι είχαν ζυμομύκητες και μούχλα, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις και αναπνευστικές παθήσεις σε μερικούς ανθρώπους, ενώ 6 αντικείμενα περιελάμβαναν “υψηλά επίπεδα” βακτηρίων. Αυτά ήταν:

– Το συρτάρι για τα λαχανικά στο ψυγείο
– Η πλαστική σπάτουλα
– Το δοχείο του μπλέντερ
– Η συσκευή για παγάκια και η παροχή νερού στο ψυγείο
– Το λαστιχένιο σφραγιστικό σε δοχεία αποθήκευσης τροφίμων

Ο Allison Aiello, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Michigan, δήλωσε, ότι αν και οι περισσότεροι από αυτούς τους μικροοργανισμούς είναι αβλαβείς για τους υγιείς ανθρώπους, “ορισμένα στελέχη είναι πολύ μολυσματικά και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες”.

Κάθε χρόνο, 48 εκατομμύρια Αμερικανοί ασθενούν με γαστρεντερίτιδα από παθογόνους μικροοργανισμούς, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Περίπου 128.000 από αυτά τα άτομα νοσηλεύονται και περίπου 3.000 πεθαίνουν, κυρίως ηλικιωμένοι ενήλικες και παιδιά ηλικίας κάτω των πέντε ετών.

Η κα Yakas κατέληξε: “Το πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι: Δεν μπορείτε να αποστειρώσετε μια βρώμικη επιφάνεια. Απλώς σιγουρευτείτε ότι έχετε μια ρουτίνα καθαρισμού, ώστε να μην προκύψει συσσώρευση επικίνδυνου βιοϋλικού (μικρόβια, βακτήρια κλπ) σε αυτά τα αντικείμενα”.

pronews.gr
thesecretrealtruth

Loading...

7 thoughts on “SOS! ‘Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για τους κινδύνους από τα παγάκια που φτιάχνει το ψυγείο

 1. Jordan says:

  Μετα τα αναψυκτικα, τα λαχανικα, το κρεας, τα αλλαντικά , τα δημητριακά , τα ζυμαρικά , τα αυγά , τα φρουτα τα ψαρια και τους ξηρους καρπους , τώρα και τα παγακια ….τα έντομα προβάλλουν η πιο δελεαστικη προταση διατροφής δεν ξερω εάν στο μέλλον οι «σοφοί» και γνωστες μας υποδείξουν και τα σκατά σαν υπερτροφή!!!

  • ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ says:

   Απ την μια έχουμε την αντίδραση, όλων, έναντι των υβριδικών, μεταλλαγμένων και βρώμικων προιόντων, απ την άλλη έχουμε την ατζέντα 21 και τον codex alimentarius και τον κώδικα διατροφής που θέλουν να φέρουν σε συνδυασμό με την πανθρησκεία…
   Στο τέλος θέλουν απλά να μας κάνουν, να τρώμε τροφή, σε μορφή σκόνης, την οποία θα μας παρέχει το σύστημα, αφού πρώτα επιβεβαιώσουμε με το RFID, με ανέπαφη πληρωμή, ότι έχουμε υπόλοιπο, δηλ. είμασταν καλά παιδιά και έτσι θα παραλαμβάνουμε την δόση μας, η οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να πάει πακέτο με ηλεκτρονική παρακολούθηση της κατάστασης υγείας μας, έτσι ώστε να μας απαγορεύουν να καταναλώσουμε την χ τροφή, ανάλογα τις συνθήκες αν δεν μας χορηγηθεί πρώτα το χ εμβόλιο, έτσι ώστε να χουμε υγειονομική ενημερότητα, κάτι σαν την φορολογική ενημερότητα αν και στην ΝΤΠ αυτά θα ενοποιηθούν, μαζί με ενημερότητα παιδείας και κοινωνιολογίας και όλ αυτά στα πρότυπα που αυτοί θέλουν… »Μισό λεπτό να πάρω μια ανάσα» Χμ. Χμ. Ωραία… Που να τους πάρει ο διάολος! Αυτά…
   (Xα, όχι για να μην ξεχνιώμαστε: Λέτε συνέλληνες ότι δεν δέχεστε κάρτα, δεν δέχετε τσιπ και πάει λέγοντας. Θα είστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψετε τον τρόπο ζωής σας και να ζήσετε εναλλακτικά, αυτάρκεις, αυτόνομοι, εκεί που θα είναι εφικτό; Εντός Ελλάδος εννοείται αλλά θα στε σε θέση να το κάνετε; Η φαντάζει πολύ κουραστικό και βαρυά ευθύνη;)
   ΌΧΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΙΝΑ…Χαχαχα Ρε ότι και να κάνετε, θα σας θυμίζω διαρκώς την ευθύνη σας για όσα συμβαίνουν, έρχονται και πρέπει να γίνουν, »μιας και το φέρνει η κουβέντα»
   (Πέραν απ την πλάκα, ότι διαβάσατε ισχύει, μακάρι να ταν μόνο θεωρίες αλλά δυστυχώς δεν είναι).

   • ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ says:

    Όσο για το μοντέλο της πανθρησκείας που προωθούν, είναι μια μίξη ινδουιστικού-βουδιστικού-χριστιανικού-σαμανιστικού και άλλων προτύπων, ένας αχταρμάς δηλαδή, με στοιχεία της γιογκα σε συνδυασμό με σουμεριοβαβυλωνιακα αποκρυφιστικά πρότυπα, σε συνδυασμό με κώδικα διατροφής, κώδικα σκέψης, παιδείας, κοινωνιολογίας, σε συνδυασμό με τα προαναφερόμενα στο πρώτο σχόλιο. Κάπως έτσι ονειρεύονται την Κρόνια κοινωνία τους, των, όχι ανθρώπων, αλλά των ΖΩΝΤΟΒΟΛΩΝ, καθυστερημένων και μαλθακών, ερμαφρόδιτων, υποτακτικών, με μυαλό νηπιαγωγίου, »τα παιδία παίζει» δίχως ελεύθερη βούληση και ένστικτο. Ελπίζω να σας δημιούργησα μια εικόνα/ ατμόσφαιρα του προτύπου τους…

    • Πάνος Β says:

     αυτα πες τα στους Λιακόπουλους, στον Αυγουστάτο, στους φίλους στου osho κλπ που τα προωοθουν αυτα. Α.. και σε κάτι sites οπως αφυπνηση συνειδησης, διαδραστικα, reveal the truth, στους οπαδους του Ερμη τουΤρισμεγιστου κλπ που προωθουν αυτές τις σαλάτες

 2. SUPERCUBE. ΣΟΥΠΕΡ ΠΑΓΑΚΗΣ. Ο ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ''ΠΑΓΑΚΙΩΝ'' says:

  Τον αρθογράφο λυπάμαι. Ο καημένος, είπε απλά ο άνθρωπος να γράψει για κάτι παγάκια και ξεκίνησε ο βομβαρδισμός του, ΕΙΣΑΙ ΜΑΣΟΝΟΣ, ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΓΑΚΙΑ, ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ… μόνο που δεν τον εκτελέσαμε χαχαχχαχα

 3. ΓΛΩΣΣΑΜΥΝΤΩΡ says:

  ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΕΡΔΡΥΕΤΕ ΤΑ ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΝΥΠΑΡΚΑΤΑ … ΒΑΚΤΗΡΙΑ,
  ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *