in ,

Πως να φτιάξετε βιταμίνη C μόνοι σας

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η βιταμίνη C όπως όλοι μας γνωρίζουμε είναι σημαντική για τη καλύτερη λειτουργία του οργανισμού.

Θεωρείτε μάλιστα ως μία από τις καλύτερες βιταμίνες που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση.

Τα περισσότερα σκευάσματα βιταμίνης C που πωλούνται στα φαρμακεία παρασκευάζονται από ασκορβικό οξύ.

Φυσικά εκτός από την αγορά της βιταμίνης C υπάρχουν πολλές εναλλακτικές λύσεις, αφού όπως είναι επίσης γνωστό μπορούμε να τη βρούμε σε αφθονία στη φύση και περιέχεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά.

Αντί λοιπόν να την αγοράζετε έχετε πάντα την εναλλακτική των φρούτων, όπως τα πορτοκάλια που περιέχουν μεγάλες ποσότητες της βιατμίνης C.
Τα οφέλη από τη φλούδα του πορτοκαλιού

Στη φλούδα ενός μεσαίου μεγέθους πορτοκαλιού περιέχονται περίπου 60mg φλαβονοειδών και 70mg φυτοθρεπτικών συστατικών ή αν προτιμάται «ουσίες ζωτικής σημασίας».

Επίσης η φλούδα του πορτοκαλιού βελτιώνει την πέψη και βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Βοηθάνε στη βέλτιστη λειτουργία του αναπνευστικού, καθώς επίσης καταπραΰνουν από το βήχα και είναι αρκετά χρήσιμο σε άτομα που πάσχουν από άσθμα.

Ποιές τροφές έχουν περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι;

Περιέχουν ακόμα ενεργά συστατικά και αιθέρια έλαια που βοηθούν το συκώτι να αποβάλει καλύτερα τις τοξίνες στον οργανισμό, έχει επίσης αντιβακτηριδιακές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
Πως να φτιάξετε βιταμίνη C μόνοι σας

Φτιάχνοντας μόνοι σας στο σπίτι τη δική σας βιταμίνη C είναι μια καλή επιλογή να γεμίσετε τον οργανισμό με τα απαραίτητα συστατικά που χρειάζεται, αλλά να γεμίσετε ακόμα και την τσέπη σας αφού δε θα χρειαστεί να ξοδέψετε καθόλου χρήματα.

– Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια πριν τα φάτε και ξεφλουδίστε τα, φυλάξτε τις φλούδες για να φτιάξουμε τη βιταμίνη C που χρειαζόμαστε.

– Κόψτε σε λεπτές λωρίδες τις φλούδες και αφήστε τις να αποξηρανθούν σε θερμοκρασία δωματίου, αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει μερικές μέρες, θα είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμες όταν γίνουν αρκετά σκληρές.

– Όταν έχουν σκληρύνει αρκετά σημαίνει ότι είμαστε έτοιμοι και μπορούμε να παρασκευάσουμε τη δική μας βιταμίνη C, αυτό που πρέπει να κάνετε τώρα είναι να τις αλέσετε σε ένα μύλο του καφέ και η βιταμίνη μας είναι έτοιμη το μόνο που απομένει είναι να φυλάξετε τη σκόνη σε ένα γυάλινο βάζω που κλείνει αεροστεγώς.

Μπορείτε να την καταναλώνετε καθημερινά, είτε προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού από τη σκόνη της βιταμίνης C στους χυμούς ή τα smoothie, εναλλακτικά μπορείτε ακόμα να καταναλώσετε ένα κουταλάκι σκέτο, η ποσότητα αυτή είναι η κατάλληλη ημερήσια δόση που έχει ανάγκη ο οργανισμός μας σε βιταμίνη C.

Να θυμάστε ότι είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται βιολογικά πορτοκάλια, για να είστε σίγουροι πως δεν έχουν υποβληθεί σε χημικές ουσίες και φυτοφάρμακα.

votanonkipos.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Leave a Reply
    • Λεμόνι ακόμα καλύτερα.και αν έχεις πίεση χυμό ενός λεμονιού κάθε μέρα αραιομενο με λίγο νεράκι.

  1. καλο πλυσιμο παντα,πριν καταναλωσετε φλουδες….ωραια τεχνικη περιγραφεται,επισης μπορειτε με τις φλουδες να κανετε γλυκο του κουταλιου,που συντηρειται πολλους μηνες,και να φτιαξετε κεικ….οι βιταμινες παντα ειναι στο εξωτερικο περιβλημα και στα πιο ζωηρα χρωματα!
    για βιταμινη C τρωτε επισης:λεμονια,ακτινιδια,κοκκινες πιπεριες,μπροκολο, κουνουπιδι,λαχανο,αρακας,φραουλες και ολα τα φρουτα του δασους,βατομουρα,κρανμπερυ,ρασμπερυ,φραγκοσταφυλα…..τροπικα φρουτα,ανανας,παπαγια,γκουαβα….
    δειτε επισης τα κυνοροδα(καρπος τριανταφυλλιας) αλλα και ταραξακο και μαιντανο που σας εγραψα χθες…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Αν διαφωνεις με την “αριστερή” κυβέρνηση τότε είσαι χρυσαυγίτης

Εισιτήρια έως και 2 ευρώ στα μέσα μεταφοράς