Γιατί η καστανή ζάχαρη δεν είναι υγιεινή

Δημήτρης Κουρέτας: Γιατί η καστανή ζάχαρη δεν είναι υγιεινή

Όλα τα μυστικά της ζάχαρης, αποκαλύπτει ο καθηγητής Δημήτρης Κουρέτας με ανάρτησή του στο Facebook.

“Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ζάχαρης ζαχαροκάλαμο ή ζαχαρότευτλα.

Κόβονται λοιπόν σε μικρά κομμάτια και αυτά κονιορτοποιούνται, προκειμένου να απελευθερώσουν τον ζαχαρούχο χυμό.

Ο χυμός αυτός έχει συνήθως κάποιες ακαθαρσίες, όπως η λάσπη, κομμάτια μίσχου κλπ, γι’ αυτό και στη συνέχεια υπόκειται διήθησης με μηχανικές και χημικές διεργασίες.

Το καθαρισμένο υγρό στη συνέχεια βράζει, έως ότου το νερό εξατμιστεί. Ο υπόλοιπος “χυμός” θερμαίνεται και πάλι και το υλικό αρχίζει να κρυσταλλώνεται. Ένα παραπροϊόν από αυτήν τη διεργασία ονομάζεται “μητρικό” και είναι η πηγή της μελάσας.

Το αποτέλεσμα είναι ακατέργαστη ζάχαρη. Οι κρύσταλλοι αυτοί είναι σχετικά μεγάλα και έχουν ένα καφέ χρώμα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό ΔΕΝ είναι η καφέ ζάχαρη!

Η ακατέργαστη μεταφέρεται σε ένα διυλιστήριο για περαιτέρω επεξεργασία για να δημιουργήσει την λευκή που γνωρίζουμε:

Η ακατέργαστη ζάχαρη θερμαίνεται και λιώνει πάλι σε υγρή μορφή.

Ο χρωματισμός απομακρύνεται με τη χρήση χημικών ουσιών, όπως το φωσφορικό οξύ και το υδροξείδιο του ασβεστίου ή το διοξείδιο του ασβεστίου.

Το υγρό βράζεται για μια τελευταία φορά, προκειμένου να συγκεντρωθεί στην τελευταία μορφή της λευκής ή “ραφιναρισμένης” ζάχαρης.

Και εδώ είναι το μυστικό…

Η καστανή ζάχαρη δημιουργείται με τη λήψη της ραφιναρισμένης ζάχαρης και της ανάμειξής της με μελάσα. Οι μελάσες δεν είναι ιδιαίτερα υγιεινές και δεν περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό.

Ως εκ τούτου, η καστανή ζάχαρη δεν μπορεί να θεωρείται πιο υγιεινή από τη λευκή. Κάθε κουταλάκι του γλυκού περιέχει 4 γραμμάρια ζάχαρης, η οποία προσθέτει 16 θερμίδες στο φαγητό/ποτό σας.

Αυτή που όντως κάνει τη διαφορά είναι η ζάχαρη καρύδας. Αυτή η ζάχαρη παράγεται από τα λουλούδια του δένδρου της καρύδας. Έχει χρησιμοποιηθεί ως παραδοσιακό γλυκαντικό για χιλιάδες χρόνια στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία. Οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής της είναι η Φιλιππίνες και η Ινδονησία. Είναι γλυκιά σαν την μαύρη ζάχαρη.

Η ζάχαρη της καρύδας δεν προκαλεί υπεργλυκαιμία ή υψηλό σάκχαρο του αίματος. Ο γλυκαιμικός δείκτης της είναι 35 και κατατάσσεται στις τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Ως σύγκριση αναφέρουμε ότι ο γλυκαιμικός δείκτης της ζάχαρης από ζαχαροκάλαμο κυμαίνεται από 65-100, του σιροπιού σφενδάμου είναι 69 και του μελιού είναι 70.”

ΠΗΓΗ

thesecretrealtruth


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

8 thoughts on “Γιατί η καστανή ζάχαρη δεν είναι υγιεινή

 1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ says:

  Τι το ψάχνεις ρε φίλε ο Ελληνας και την μαύρη ζάχαρη θέλει και το αλάτι ιμαλαιων θέλει γιατί ο κάθε καραβλαχος πως θα πουλήσει μούρη αν δεν πάει το πρωί στον γρήγορη να πει στην κοπέλα “ένα καπουτσίνο με μαύρη” η “εγώ τρώω μόνο αλατι ιμαλαιων” και που να του εξηγήσεις τώρα ότι τρώει χαλικάκι από τα νταμαρια του Ασπροπύργου τα πρόβατα δεν βάζουν μυαλό παντα πρόβατα και ντουβάρια θα ειναι

 2. Μητσος εξ Αγγλίας says:

  Δηλ ο καθηγητής θελει να μας πει οτι η λευκή ειναι καλύτερη απο την Καστάνη αυτο που ξέχασε να μας πει σκόπιμα βέβαια ειναι οτι η ζάχαρη ειναι η τροφή του καρκίνου .. Έτσι δεν ειναι κέ καθηγητά.
  Αν μπορεις απαντά ρε κακομοίρη
  Τσάμπα το οικόπεδο που έφαγες για να σπουδάσεις κέ καθηγητά

  • Ο νοών says:

   Είσαι σίγουρος για αυτό? Για δες λίγο πιο βαθιά. Χρησιμοποιείτε εκατοντάδες χρόνια.αν ήταν η τροφή του καρκίνου θα είχε χαθεί η ανθρωπότητα. Είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά συντηρητικά, Δίνει τροφή και ενέργεια στον εγκέφαλο.
   Την τροφή του καρκίνου ψάξτην αλλού…όχι στη ζαχαρή…βρες την στο νερό που πίνεις και τον αέρα που ανασαίνεις και στις τροφές που τρως….Σας έχουν ποτίσει τα μυαλά με μαλακίες..Ξυπνήστε επιτέλους.

   • Μητσος εξ Αγγλίας says:

    Δεν μου λες Ανοών Επειδή εχω ίδιαν άποψη για το συγκεκριμένο θέμα εχεις υπόψη σου οτι δεσμεύει το άζωτο στο αίμα;; Εσύ ταΐζεις τον εγκέφαλο σου με ζάχαρη για να πετάς τέτοιες μαλακιες;; Οι καρκίνοι ειναι αναεροβιοι ντουγανι . Πεθαίνουν με την υπέρ οξυγόνωση
    Ξυπνά επιτέλους και βγάλε το τζόκευ να μπει φως και πες μου και την ταρίφα για να σχολιάσεις .

 3. Ο νοών says:

  Μπράβο λοιπόν!!! Μπορείς ελεύθερα να κανείς αυτό που νομίζεις. Δεν προσπαθώ να πείσω κανένα…σχολίασα όπως σχολίασες και εσύ..Έλα να με βρεις σε 20 χρόνια να δούμε ποιος θα είναι πιο υγειής. Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με μαργαρίνη και ζάχαρη …. κανένας από όσους γνωρίζω δεν έχει καρκίνο. Τέλος επειδή δεν παίρνω ταρίφα από πουθενά, έλα όταν θα το χρειαστείς να σου δείξω τι τρέφει και τι σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα in vitro και in vivo καθώς και τις επιπτώσεις σε ζωντανούς οργανισμούς. Φυσκά δεν είπα ποτέ να αρχίσετε να τρέφεστε με τόνους ζάχαρη……άλλα και η ζάχαρη είναι απαραίτητο συστατικό για τη ζωή. Τέλος πάντων προφανώς κακώς μίλησα. Το συγκεκριμένο site απευθύνεται μόνο σε Γίδια που δεν αντέχουν να ακούν αλήθειες και δεν έχουν κάνει πότε στη ζωή τους μια σοβαρή έρευνα για να μάθουν αν αυτα που τους σερβίρουν ή τους λένε έχουν βάση ή όχι ….. κύριε Μήτσο εξ Αγγλίας….τρομάρα σου….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *