Το Chorizo είναι ένα είδος χοιρινού λουκάνικου που προέρχεται από την Ισπανία. Παρασκευάζεται συνήθως από χοιρινό κιμά, ένα μείγμα μπαχαρικών (συμπεριλαμβανομένης της πάπρικας) και ξύδι.
Το Chorizo είναι γνωστό για την πικάντικη, καπνιστή γεύση του και χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορα πιάτα, όπως ομελέτες, βραστά και σούπες.
Στην Ισπανία, το chorizo τρώγεται επίσης συχνά μόνο του ως σνακ ή tapa (μικρό πιάτο). Αποτελεί δημοφιλές συστατικό σε πολλά ισπανικά πιάτα και είναι ευρέως διαθέσιμο σε σούπερ μάρκετ και εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων.
Η παρασκευή chorizo στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική διαδικασία. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε:
Συστατικά:
1 κιλό χοιρινό κιμά
2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας νερό
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον χοιρινό κιμά, τη γλυκιά πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη ρίγανη, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το πιπέρι καγιέν, την κανέλα, το αλάτι, το ξύδι από κόκκινο κρασί και το νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.
Μεταφέρετε το μείγμα χοιρινού κρέατος σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης. Χρησιμοποιήστε τη μεμβράνη για να σχηματίσετε το μείγμα σε μακρόστενο, λουκάνικο. Τυλίξτε σφιχτά τη μεμβράνη γύρω από το λουκάνικο και στρίψτε τις άκρες για να το κλείσετε.
Τοποθετήστε το τυλιγμένο λουκάνικο στο ψυγείο και αφήστε το να ωριμάσει για τουλάχιστον 24 ώρες. Αυτό θα επιτρέψει στις γεύσεις να αναπτυχθούν και στο λουκάνικο να σταθεροποιηθεί.
Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος ωρίμανσης, βγάλτε το λουκάνικο από το ψυγείο και ξετυλίξτε το από τη μεμβράνη. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το λουκάνικο σε ροδέλες πάχους 1/4 ίντσας.
Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κομμένο σε φέτες τσορίθο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου 4-5 λεπτά.
Σερβίρετε το chorizo ζεστό, με τα συνοδευτικά της επιλογής σας. Απολαύστε το!
Πως να φτιαξω Ισπανικο Chorizo στο σπιτι μου
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice