OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Διαφημίσεις

Το Chorizo είναι ένα είδος χοιρινού λουκάνικου που προέρχεται από την Ισπανία. Παρασκευάζεται συνήθως από χοιρινό κιμά, ένα μείγμα μπαχαρικών (συμπεριλαμβανομένης της πάπρικας) και ξύδι.

Το Chorizo είναι γνωστό για την πικάντικη, καπνιστή γεύση του και χρησιμοποιείται συχνά σε διάφορα πιάτα, όπως ομελέτες, βραστά και σούπες.

Στην Ισπανία, το chorizo τρώγεται επίσης συχνά μόνο του ως σνακ ή tapa (μικρό πιάτο). Αποτελεί δημοφιλές συστατικό σε πολλά ισπανικά πιάτα και είναι ευρέως διαθέσιμο σε σούπερ μάρκετ και εξειδικευμένα καταστήματα τροφίμων.

Η παρασκευή chorizo στο σπίτι είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική διαδικασία. Ακολουθεί μια απλή συνταγή που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Συστατικά:

1 κιλό χοιρινό κιμά

2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο

1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

1/8 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί

1 κουταλιά της σούπας νερό

Οδηγίες:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον χοιρινό κιμά, τη γλυκιά πάπρικα, την καπνιστή πάπρικα, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, τη ρίγανη, το κύμινο, τον κόλιανδρο, το πιπέρι καγιέν, την κανέλα, το αλάτι, το ξύδι από κόκκινο κρασί και το νερό. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Μεταφέρετε το μείγμα χοιρινού κρέατος σε ένα μεγάλο κομμάτι πλαστικής μεμβράνης. Χρησιμοποιήστε τη μεμβράνη για να σχηματίσετε το μείγμα σε μακρόστενο, λουκάνικο. Τυλίξτε σφιχτά τη μεμβράνη γύρω από το λουκάνικο και στρίψτε τις άκρες για να το κλείσετε.

Τοποθετήστε το τυλιγμένο λουκάνικο στο ψυγείο και αφήστε το να ωριμάσει για τουλάχιστον 24 ώρες. Αυτό θα επιτρέψει στις γεύσεις να αναπτυχθούν και στο λουκάνικο να σταθεροποιηθεί.

Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος ωρίμανσης, βγάλτε το λουκάνικο από το ψυγείο και ξετυλίξτε το από τη μεμβράνη. Χρησιμοποιήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε το λουκάνικο σε ροδέλες πάχους 1/4 ίντσας.

Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κομμένο σε φέτες τσορίθο στο τηγάνι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές, περίπου 4-5 λεπτά.

Σερβίρετε το chorizo ζεστό, με τα συνοδευτικά της επιλογής σας. Απολαύστε το!

Πως να φτιαξω Ισπανικο Chorizo στο σπιτι μου



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek