Διαφημίσεις

paidi eleftheroΤου Γιώργου Βασιλορεΐζη

– Μητέρα, γιατί πρέπει να πηγαίνω στο σχολείο;

– Γιατί παιδί μου, ΠΡΕΠΕΙ από πολύ μικρή ηλικία να στερηθείς τη χαρά του παιχνιδιού και της ανεμελιάς, ΠΡΕΠΕΙ να μπεις σε ένα συγκεκριμένο καλούπι, σε αυτή τη μηχανή του κιμά που δεν γνωρίζει από ταλέντα και διαφορετικότητα, ΠΡΕΠΕΙ να παπαγαλίσεις τυποποιημένες γνώσεις που οι περισσότερες θα είναι άχρηστες στη ζωή σου, ΠΡΕΠΕΙ να δίνεις εξετάσεις, πολλές εξετάσεις, οι οποίες είναι το καλύτερο γιατρικό για την ψυχική σου γαλήνη και ηρεμία, γι” αυτό και ΠΡΕΠΕΙ να προσπαθείς να είσαι άριστος, ο καλύτερος, άλλωστε ΠΡΕΠΕΙ να μάθεις ότι ο κόσμος που ζούμε είναι ανταγωνιστικός και σκληρός!

Το Σύστημα δεν θέλει ελεύθερους, δημιουργικούς, χαρούμενους, αλληλέγγυους και ξύπνιους ανθρώπους. Βασικά δεν θέλει Ανθρώπους. Αλλά μαριονέτες. Και σε προετοιμάζει τέλεια για αυτόν τον ρόλο, που με σεβασμό και ευλάβεια θα αποδεχθείς, θα ακολουθήσεις και θα τηρήσεις εφ” όρου ζωής.

 

enallaktikidrasi.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
6 σχόλια στο “Το σύστημα δεν θέλει ελεύθερους ανθρώπους αλλά μαριονέτες… Και γι΄αυτό δουλεύει εντατικά στα παιδιά…”
  1. Ο Φίλης θέλει ολοήμερα δημοτικά σχολεία. Νομιζω ολοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτο. Εξ αλλου εχουν ήδη πει πως θέλουν τα παιδιά να νιώθουν σαν οικογένεια τους το κράτος και οχι τους γονείς τους.

  2. και τι γινεται στην περιπτωση που τυχαινει να εχεις ενα παιδι,διαφορετικο απο τα αλλα??Θα σας πω εγω..Ειμαι μητερα ενος παιδιού 7 ετων.Ο γιοσ μου ειναι ενα παιδι με φοβερη ενεργεια, δημιουργικός, έξυπνος, με αντιληψη ιδαιτερα αυξημενη για την ηλικια του,βαθια συναισθηματικος,κοινωνικός,δημιουργικός και επαναστατης. Η αληθεια λοιπον ειναι οτι αυτη η δυναμικη του χαρακτηρα του παντα με αγχωνε γιατι ειναι ενα παιδι που δεν μπαινει ευκολα σε καλουπια, και η ανατροφη του με δυσκολευει πολυ.
    Ξ εκινησε το σχολειο,και παρουσιαζε αντιδραστικη συμπεριφορα.βαριοταν μετα απο καποια στιγμη στο μαθημα, ηταν κριτικος απεναντι στους δασκαλους του, σε σημειο που οι δασκαλοι του δυσανασχετουσαν, εφτασαν σε σημειο να μασ κατηγορουν εμμεσως οτι εμεις ευθυνομαστε για αυτη τη συμπεριφορα του παιδιου…Σημειωτεον οτι δεν παρουσιαζε μαθησιακες δυσκολιες.
    Το αποτελεσμα ηταν να αγχωθουμε τοσο πολυ, που θεωρησα οτι το παιδι μου ειχε προβλημα.Συμβουλευτηκα λοιπον ειδικη ψυχολογο, σε συνεργασια με την διευθυντρια του σχολειου, η οποια ειναι καταπληκτικος ανθρωπος,και με 2 σχολικους ψυχολογους, γισ νσ φτασουν ολοι στο συμπερασμα οτι το παιδι δεν εχει κανενα απολυτωσ προβλημα, αλλα ειναι ενα παιδι ξεχωριστο, με δεικτη ευφυιας, πανω απο το μεσο ορο, ενα παιδι με ιδιαιτερη αντιληψη, ταχυτατο στο να αφομοιωνει πραγματα, μπορει να γραφει, να ακουει και να μιλαει ταυτοχρονα,ενα παιδι το οποιο τελειωνει τις εργασιες του στον μισο χρονο απο οτι τα αλλα παιδια της ταξης του, με αποτελεσμα να βαριεται στο μαθημα, και να μην βρισκει κανενα ενδιαφερον.Αυτο που κανουν τωρα, ειναι να τον απασχολουν με κατι δημιουργικο στην ταξη, οπωσ το να ζωγραφιζει, η να κατασκευαζει πραγματα που του αρεσουν για να μην βαριεται.Και σας ρωταω εγω,ποσα τετοια παιδια υπαρχουν??Και γιατι καθε φορα που υπαρχει ενα τετιοι παιδι σε μια σχολικη ταξη, να αντιμετωπιζεται ως προβληματικο?Αν εγω δεν το εψαχνα και εμενα στα λογια των δασκαλων του,και αν κυριως δεν υπηρχε αυτη η διευθυντρια, που ενδιαφερθηκε και ασχοληθηκε πραγματικα με το θεμα του παιδιου μου,το παιδι μου θα ειχε την ταμπελα του προβληματικου,και εμεισ την ταμπελα των κακων γονιων που δεν το μεγαλωνουμε σωστα,επειδη ειναι διαφορετικο! και το εκπαιδευτικο συστημα τι προσφερει σε αυτα τα παιδια??τιποτα!τα παιδια αυτα η καταληγουν να γινονται “φυσιολογικα”,για να μπορεσουν να ενταχθούν, η βαριουνται το σχολειο στο τελος γιατι δεν τους προσφερει κανενα κινητρο και κανενα ενδιαφερον.!

    1. ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

      ΘΑ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek