20:08 - 18/12/2015

Επιτέλους! Χαλαρώνουν τα capital controls από αρχές του 2016 – Πόσα λεφτά θα βγάζουν τα ΑΤΜ

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Επιτέλους! Χαλαρώνουν τα capital controls από αρχές του 2016 – Πόσα λεφτά θα βγάζουν τα ΑΤΜ

Χαλαρώνουν κι άλλο τα capital controls και αυξάνει το ποσό της εβδομαδιαίας ανάληψης από τα ΑΤΜς ή από τα γκισέ των τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες και το αργότερο ως τις 20 Ιανουαρίου 2016 οι καταθέτες θα μπορούν να κάνουν αναλήψεις 500 ευρώ από αντί των 420 ευρώ που ισχύουν σήμερα και οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα με λιγότερη γραφειοκρατία να κάνουν μεγαλύτερα εμβάσματα στο εξωτερικό.

Επίσης θα διευκολυνθούν περισσότερο και οι έχοντες προθεσμιακές καταθέσεις, αφού θα μπορούν να τις ¨σπάσουν¨ και να χρησιμοποιήσουν τα χρήματα για περισσότερους λόγους από εκείνους που ισχύουν σήμερα.

Επιπλέον εντός του Ιανουαρίου η ΕΚΤ αναμένεται να επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς για τα ελληνικά ομόλογα. Που σημαίνει ότι κατ΄ εξαίρεση θα γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ ως εγγύηση για δανεισμό των ελληνικών τραπεζών.

Για το λόγο αυτό θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο και η απόφαση θα είναι θετική εκτιμούν παράγοντες με γνώση των διαδρόμων της Φρανκφούρτη, , πράγμα που θα σημάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα προς την ομαλοποίηση της ελληνικής οικονομίας.

Θα σημάνει επίσης φθηνότερο δανεισμό από τις τράπεζες, αφού το επιτόκιο του δανεισμού μέσω του ELA είναι 1,55%, ενώ μέσω του κανονικού καναλιού με εγγύηση ομολόγων του ελληνικού δημοσίου μόλις 0,05%.

Η μείωση αυτή ενδεχομένως να σημάνει και τη μείωση των επιτοκίων των δανείων, έστω των λίγων, που χορηγούν οι ελληνικές τράπεζες.

 

 

newsit.gr

 

 

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (7)

 1. Δώσε μπαφο στο λαό…….. δώσε και ξαναδωσε….. !!!!!

  Έρχεται και η ……. ανάπτυξη γελάδια…….. πάρτε τσουβάλια μεγάλα για να βάλετε τα λεφτά …..

 2. για πότε εγινε το 560 σε 500 ομως το προσεξατε;

 3. Προσοχή, με τα μετρητά από 1-1-2016 δεν χτίζεται το αφορολόγητο.

 4. Ρε αφου θα είναι τα πάντα με κάρτα από το 16,μην σας πιάνουν κορόιδα, θα βγάζετε. 500 ευρ . Αλλά δεν θα μπορείτε να τα χρησιμοποιείται! !

 5. Επιτέλους! Χαλαρώνουν τα capital controls από αρχές του 2016 – Πόσα λεφτά θα βγάζουν τα ΑΤΜ
  Επιτέλους! Χαλαρώνει λίιιιιιιιγο η θηλιά (capital controls) από αρχές του 2016 – Λίιιιιιιιγα παραπάνω λεφτά θα βγάζουν τα ΑΤΜ για να «γλυκαθείς» λίιιιιιιγο και να πάρεις την νεα ταυτοτητούλα…. Έλληνά μου….. «Επιτέλους!»

 6. ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΣΑ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ…ΖΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ…

  ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ…
  ΜΑΥΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ …
  ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ…
  ΤΣΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΜΠΛΕ…

  ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 7. Μας δουλευουν; Εδω ο περιορισμος ανα ημερολογιακή εβδομαδα επεκταθηκε σε επταημερο απο την προηγουμενη αναληψη των 420 και δεν μιλησε κανεις.
  Η μηπως περιμενουν ετσι να γυρισουν οι καταθεσεις στις απαξιωμενες τραπεζες

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*