in

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα – Οι 7 Δαίμονες σου

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Τα 7 Θανάσιμα Αμαρτήματα – Οι 7 Δαίμονες σου

Επτά: Ο μαγικός αριθμός της ολοκλήρωσης και της νέας αρχής…..

Αρετές: Ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλληλία, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.

Θανάσιμα αμαρτήματα: Φιλαργυρία, Λαιμαργία, Φθόνος, Λαγνεία, Αλαζονεία, Οκνηρία, Οργή….

Φθείρουν τη σάρκα,την παγιδεύουν….

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα είναι μια ταξινόμηση των πιο σοβαρών αμαρτημάτων σύμφωνα με την Καθολική εκκλησία, την οποία εισήγαγε ο Πάπας Γρηγόριος Α΄ κατά τη διάρκεια της θητείας του 590-604 μ.Χ. στην εργασία του Magna Moralia.

Τα αμαρτήματα ονομάζονται “θανάσιμα” γιατί σύμφωνα με την εκκλησία μπορούν να στερήσουν τη θεία χάρη και να οδηγήσουν στην αιώνια καταδίκη της ψυχής του ανθρώπου, εκτός αν συγχωρεθούν με την εξομολόγηση. Σύμφωνα με την παράδοση, κάθε αμάρτημα εκπροσωπείται και από ένα δαίμονα.

Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα, ταξινομημένα κατά αύξουσα σοβαρότητα είναι:

•Τεμπελιά (Acedia), δαίμονας ο Βηλφεγώρ [Belphegor].
•Αλαζονεία (Superbia), δαίμονας ο Εωσφόρος [Lucifer].
•Λαιμαργία (Gula), δαίμονας ο Βελζεβούλ [Beelzebub].
•Λαγνεία (Luxuria), δαίμονας ο Ασμοδαίος [Asmodeus].
•Τσιγκουνιά (Avaritia), δαίμονας ο Μαμμωνάς [Mammon].
•Θυμός (Ira), δαίμονας ο Σατανάς [Satan/Amon].
•Ζήλια (Invidia), δαίμονας ο Λεβιάθαν [Leviathan].

ΟΙ 7 ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ….

ΟΙ “ΗΡΩΕΣ” ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ 7 ΨΥΧΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΩΘΗΚΕ ΜΙΑ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ(PURGATORI), ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΟΥΝ.
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ , ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΘΙΣΤΟΦΕΛΗ, ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ, ΤΟΝ ΧΑΡΟ ΚΤΛ ΚΤΛ (ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΖΗΤΗΜΑ). Η ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ. Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ, ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ…..

ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΕΜΠΟΔΙΟ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΟΣ…..

ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ.

Εφ. 6,12 ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις.”
 

Report

What do you think?

Written by PanIko

ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ…..ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ……Ο ΙΔΙΟΣ ΜΑΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ!!!

---------------------------------------------------------
«ΑΝ ΘΈΛΕΙΣ Ν' ΑΦΥΠΝΊΣΕΙΣ ΌΛΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΌΤΗΤΑ, ΤΌΤΕ ΑΦΎΠΝΙΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ... ΕΆΝ ΘΈΛΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΛΕΊΨΕΙΣ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΊΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΣΟΥ, ΕΞΆΛΕΙΨΕ ΠΡΏΤΑ ΌΤΙ ΕΊΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΌ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ... ΚΑΙ ΑΝ ΑΓΑΠΆΣ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΌΠΩΣ ΛΕΣ... ΤΟ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΔΏΡΟ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΑΥΤΌΝ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΜΟΡΦΏΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ»

Comments

Leave a Reply
 1. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΧΑΡΤΙΝΗ Η ΠΑΝΙΝΗ ΣΑΚΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ…ΥΓ. ΤΟ ΟΓΔΟΟ ΘΑΝΑΣΙΜΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΙΛΟΣΟΦΗΣΑ ΤΩΡΑ…ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

 2. 3ο ΜΕΡΟΣ Ο αριθμός 42 Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ ΤΗΣ ΒΑΒΥΛΩΝΑΣ https://katohika.gr/sinomosia/o-arithmos-42-3o-meros/ Τα έργα της σάρκας δηλώθηκαν και είναι 18 Οι δε καρποί του Πνεύματος είναι 9… εἰ δὲ Πνεύματι ἄγεσθε, οὐκ ἐστὲ ὑπὸ νόμον … αλλά καρπὸς τοῦ Πνεύματός.
  ἔργα τῆς σαρκός = 18 διαιρεμένα σε 27 μέρη 18/27= .666

 3. Και η δουλειά-δουλεία τι είναι; ΣΚΛΑΒΙΑ. Αυτό όμως δεν αρέσει, γιατί σε θέλουν υπάκουο δούλο απέναντι στον φόβο σου για το αύριο, και σε γεμίζουν ανάγκες, και όχι, ποτέ δεν σε έχουν ενημερωμένο όσον αφορά την Αλήθεια της Ζωής. Γιατί όλοι τοιυς προσκυνιούν τον κτιστό άρχωντα αυτού του κόσμου ανεξαιρέτως. Και χωρίς να το γνωρίζουν μάλιστα.

 4. Αν είναι η λαιμαργία αμαρτια,θα βγω να το φωνάξω με λατρεία,θα βγω να το φωνάξω να το πω,πως τρώω οκτω σουβλάκια στο λεπτό

 5. Εγωισμος… Υπηρεφανεια….φιλιδονια…σε αναγραματισμο της ηδονης της οποιας σαρκικης, αγαπων τη ζωη του θα τη χασει ο μισων θα την κερδισει… Ηδονη ισον οδυνη….φαρμακο ενα ταπεινοτητα και φοβος Θεου.. Ολες οι αρετες ξεκινουν με ταπεινωση.. Κι ολα τα αμαρτηματα με την υπερηφανεια εγωισμι φιλαυτια.. Ειαι ενα και το αυτο.. Καλα θεοφανεια και φωτιση., πρωτα σε μενα τον ανυπαρκτο.

 6. εγω εχω τν εντυπωση οτι ο εωσφορος που ειναι επιθετο και σημαινει αυτος που φερει το φως..ο αγαπημενος αγγελος του Θεου που ηταν παρον στην δημιουργια και που εκλεψε στοιχεια ανωφερη ενωνοντας τα με κατωφερη και χρησιμοποιωντας 4 οργανα το ζυγι τον γνωμονα τον διαβητη και κτ ακομα π μ διαφευγει φιλοτεχνησε ως μεγας αρχιτεκτων του συμπαντος Μ.Α.Τ.Σ.τον υλικο κοσμο στον οποιο φυλακιστηκαμε διοτι αφου αποστατησε ο ιδιος εκανε κ το 1/3 των αγγελων να εκπεσουν κ μετα εκανε κ τον ανθρωπο ο οποιος …

 7. ..ηταν πριν ντυθει με δερματινους χιτωνες κατ εικονα Θεου με δολωμα την γνωση για την γυναικα κ δολωμα την γυναικα για τον αντρα τον εκανε κ αυτον να αποστατησει!μετα την πτωση ονομαστηκε σατανας το οποιο ειναι επιθετο π σημαινει αυτος π κατηγορει!το ονομα αυτου σαμαελ.τη γνωμη σας…

  • ΚΑΛΣΠΕΡΑ ΑΔΕΛΦΕ!ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΚΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ
   ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ?ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΑΤΑΝΑΣ!ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΔΟΞΑΣΙΑ-ΥΒΡΙΣ-ΑΠΑΤΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
   Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΚΟ ΘΕΟ(Η ΚΑΚΟΥΣ) ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΛΟΠΙΑΣΟΥΝ!Ο ΣΑΤΑΝΑΣ ΟΠΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ
   (ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣ)ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Ο
   ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΕΠΛΑΝΗΣΕ Κ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕ ΣΕ ΚΟΣΜΙΚΟ ΠΟΝΟ Κ ΘΑΝΑΤΟ.
   ΑΝΑΣΤΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΟΝΗ ΟΔΟΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ!

   • Γιατί τότε ο άσκηση για τους πνευματικους ανθρώπους στη ουσία είναι η στέρηση των υλικών απολαυσεων??δεν στέκει!!γιατί πρέπει να αρνηθουμε αυτή τη ζωή για να κερδίσουμε την μέλλουσα???

    • Η στέρηση υλικών απολαύσεων είναι η προπόνηση ,Δεν είναι ο αγώνας.Ο αγώνας είναι η επικράτηση της αγάπης του Κυρίου.
     Πως θα φθάσουμε στην αγάπη όταν είμαστε δέσμιοι εφήμερων απολαύσεων.Ενας ναρκομανής μπορεί να ποτέ να θέλει κάτι περισσότερο
     Από την δόση του?

 8. Με το όνομα Μεφιστοφελής αναφέρεται στην τραγωδία Φάουστ του Γκαίτε ο διάβολος, στον οποίο ο Δόκτωρ Ιωάννης Φάουστ παραχωρεί τη ψυχή του σε αντάλλαγμα της βοήθειάς του προκειμένου να ξανάβρει τη νεότητά του. Η καταγωγή του ονόματος αυτού παραμένει αμφίβολη. Κατά τον Σραίερ το όνομα αυτό παράγεται από τις εβραϊκές λέξεις Μεφίζ (= καταστροφέας) + τοφέλ (= ψεύτης). Η ετυμολογία αυτή ενισχύεται και εκ του ότι όλα σχεδόν τα ονόματα των δαιμόνων στα βιβλία Μαγείας 16ου αιωνα ειναι εβραικα

 9. ΑΥΤΑ ΤΑ 7 ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ. ΨΥΧΕΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ, ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ.

  • ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ,ΑΓΑΠΗΤΕ!ΚΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΜΠΟΤ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΟΤΑΠΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΝΕΟΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΣ!ΑΜΑΝ ΠΕΙΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η Περιέργεια που Βοηθά την Αναπτυξιακή Νοοτροπία …

Αυτό συμβαίνει στον πολιτισμό της χεστρας με τους εκατομμύρια άστεγους..