11:50 - 19/12/2015

Στην Εθνική Τράπεζα η Συνεταιριστική Πελοποννήσου

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

 

 

trapeza-1

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, με σύνολο καταθέσεων στα 95 εκατομμύρια ευρώ, μη μπορώντας να καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, μεταβίβασε τις καταθέσεις στην Εθνική Τράπεζα, με την ΤτΕ να σημειώνει ότι «οι καταθέσεις όλων των πελατών της ΣΥΝ.Π.Ε. είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο».

Η διαδικασία μεταφοράς και ενσωμάτωσής τους στα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας θα αρχίσει άμεσα, ώστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τραπέζης της Ελλάδας

Θέμα: Μεταβίβαση στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. του συνόλου των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε.

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. δεν διαθέτει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται κατ’ εφαρμογήν του Κανονισμού (ΕΕ) 575/2013, ούτε κατόρθωσε να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια μετά και την άπρακτη παρέλευση και της προθεσμίας που της είχε δοθεί γι΄ αυτό το σκοπό. Κατόπιν αυτού, η άδεια της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. ανακλήθηκε κατά τη διαδικασία που προβλέπεται στον Κανονισμό (ΕΕ) 1024/2013.

Η Τράπεζα της Ελλάδος, με γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, διερεύνησε, στο πλαίσιο των διαδικασιών εξυγίανσης που προβλέπει ο νόμος 4335/2015, το ενδιαφέρον άλλων πιστωτικών ιδρυμάτων για την απόκτηση του συνόλου των καταθέσεων της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. και προέκρινε τη μεταβίβασή τους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., μετά από σχετική πρόταση της τελευταίας, που έλαβε την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι καταθέσεις όλων των πελατών της Συνεταιριστικής Τράπεζας Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. είναι διασφαλισμένες στο ακέραιο και η οργάνωση της μεταφοράς τους στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. έχει ήδη ξεκινήσει. Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. θα ενημερώσει με ανακοίνωσή της το κοινό για τις σχετικές λεπτομέρειες.

Η διαφορά μεταξύ της αξίας των στοιχείων παθητικού και ενεργητικού που μεταφέρονται στο ανάδοχο πιστωτικό ίδρυμα καλύπτεται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). Η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου ΣΥΝ.Π.Ε. τέθηκε σε ειδική εκκαθάριση, από το προϊόν της οποίας θα ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις τρίτων με τη σειρά που ορίζει ο νόμος. Εκκαθαριστής ορίστηκε ο κος Άθως Στυλιανού.

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. τους καταθετες τους ρωτησε αν θελουν τα χρηματα τους να μεταφερθουν εκει.αλλα να μου πεις,δεν τους πεφτει λογος αυτοι ειναι οι τελευταιοι που τους αφορα τι θα κανουν οι τραπεζες μεταξυ τους.υπαρχουν και αλλα τετοια μαγαζακια?γιατι αν υπαρχουν θα τα μαζεψουν και αυτα ταχεως για το τελικο συγιρισμα καποια στιγμη.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*