Στην διάθεση των “κορακιών”οι ζωές των Ελλήνων.

fimosi_Στην διάθεση των “κορακιών”οι ζωές των Ελλήνων.

Στην διάθεση των “κορακιών” ή αλλιώς vulture fundsτίθενται πλέον οι ζωές των Ελλήνων πολιτών και των ελληνικών επιχειρήσεων καθώς όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας στην έκθεσή της “για να εξυγιανθούν τα προβληματικά δάνεια θα πρέπει να δοθούν είτε να δοθεί η διαχείρισή τους σε εξειδικευμένες εταιρείες”.

Αυτό σημαίνει ότι τα σπίτια των Ελλήνων,όσα βρίσκονται υπό καθεστώς δανείου (αλλά και όσοι χρωστούν ΕΝΦΙΑ, ή φόρους εισοδήματος δεν μπορούν να είναι σίγουροι ότι στο μέλλον δεν θα αναγκαστεί το Δημόσιο να παραδώσει τα χρέη τους στους “πειρατές”) θα περιέλθουν επί της ουσίας τα χαρτοφυλάκια των funds, και οι επιχειρήσεις θα τελούν υπό καθεστώς ξένης κυριαρχίας.

«Η εξυγίανση χαρτοφυλακίων προβληµατικών δανείων συνδέεται µε τη δραστηριοποίηση ……….εξειδικευµένων εταιριών που είτε κατέχουν (Asset Management Companies – AMC) είτε απλώς διαχειρίζονται προβληµατικά δάνεια (Servicing Companies).

Κατά το παρελθόν πολλές χώρες που κλήθηκαν να αντιµετωπίσουν αντίστοιχο πρόβληµα µε το ελληνικό όσον αφορά το υψηλό ποσοστό µη εξυπηρετούµενων δανείων (π.χ. η Σουηδία, η Ινδονησία, η Μαλαισία, η Κορέα, η Ταϊλάνδη, αλλά και πιο πρόσφατα η Ιρλανδία, µε την περίπτωση της ΝΑΜΑ, και η Ισπανία, µε την περίπτωση της SAREB) προέκριναν τη λύση δηµιουργίας AMC. Άλλες χώρες (για παράδειγµα η Ρουµανία) προτίµησαν να δηµιουργήσουν θεσµικό πλαίσιο για τη λειτουργία servicing companies»Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Στην Ελλάδα υπάρχει διασπορά των «κόκκινων» δανείων και όχι συγκέντρωση τους σε συγκεκριμένους κλάδους, και η Τράπεζα της Ελλάδας προκρίνει την λύση ότι η Πολιτεία πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες για τη δηµιουργία “µιας ενεργούς δευτερογενούς αγοράς µη εξυπηρετούµενων δανείων”, τουτέστιν funds… καλωσήρθατε.

Το ερώτημα αμέσως που προκύπτει είναι: Αυτά τα funds θα είναι ασύδοτα;

Μάλλον ναι κι ο λόγος είναι ότι έτσι έπραξαν πάντα στο παρελθόν σε χώρες που τελούσαν υπό καθεστώς οικονομικής κατοχής, και όπου οι δανειστές έκαναν παραγωγή Δικαίου (όριζαν την εγχώρια νομοθεσία), αλλά και επειδή η ΤτΕ αναφέρει την ανάγκη θέσπισης των αναγκαίων προϋποθέσεων για την απόκτηση άδειας, και ότι θα πρέπει να είναι σαφές ότι οι εταιρίες που θα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν στην αγορά δανείων θα υπόκεινται σε κανόνες όσον αφορά την προστασία του καταναλωτή όπως αυτοί που διέπουν και τις τράπεζες, συµπεριλαµβανοµένου και του Κώδικα ∆εοντολογίας, αλλά αποφεύγει όμως να προχωρήσει πέρα από τις διαπιστώσεις και να ορίσει η ίδια ποιο θα πρέπει να είναι το πλαίσιο κανόνων λειτουργίας. Ίσως γιατί δεν θα οριστεί εδώ αλλά κάπου αλλού… πολύ μακριά από εδώ.

kefalokleidomata.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *