Συναγερμός στη NASA: Γιγάντιαίος αστεροειδής κινείται απειλητικά προς το πλανήτη μας

Ο αστεροειδής «Φαέθων» χαρακτηρίζεται ως «δυνητικά επικίνδυνος»

Ο τρίτος μεγαλύτερος αστεροειδής που ανακαλύφθηκε ποτέ και φέρει το όνομα «3200 Φαέθων», από τον γιο του Ηλίου που παρά λίγο να εξαφανίσει τη ζωή στη Γη σύμφωνα με τη μυθολογία, επιταχύνει την πορεία του προς τον πλανήτη μας, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Express.

Από την πλευρά της η NASA περιέγραψε το διαστημικό βράχο ως «δυνητικά επικίνδυνο αστεροειδή, ο οποίος, σύμφωνα με την πορεία που ακολουθεί, υπολογίζεται ότι θα περάσει μόλις δύο εκατομμύρια μίλια από τη Γη». Με άλλα λόγια «ξυστά» σύμφωνα με τα αστρονομικά δεδομένα.

Ο αστεροειδής έχει περίπου το ήμισυ του μεγέθους του Chicxulub -ο οποίος ευθύνεται για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων στη Γη- ήτοι έχει διάμετρο περίπου 5,1 χιλιομέτρων, αλλά κάποτε ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Ο διαστημικός βράχος, αν όλα πάνε καλά, πρόκειται να περάσει «ξυστά» από τη Γη την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου και να συνεχίσει την πορεία του σε μία ακόμη τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Η ασυνήθιστη τροχιά τον φέρνει επίσης πιο κοντά στον Ήλιο από οποιονδήποτε ονοματισμένο αστεροειδή, εξ ου και το όνομα Φαέθων.

Αστρονόμοι από το βαλτικό Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Immanuel Kant δημοσίευσαν πρόσφατα βίντεο που καταγράφει την πορεία του.

Σύμφωνα με τους Ρώσους αστρονόμους «προφανώς, αυτός ο αστεροειδής ήταν κάποτε πολύ μεγαλύτερος, αλλά λόγω των πολλών προσεγγίσεων του στον Ήλιο έχει καταλήξει πολύ μικρότερος από αυτό που κάποτε ήταν».

Η ελληνική μυθολογία

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Φαέθων, μια μέρα που ο πατέρας του ο Ήλιος του επέτρεψε να οδηγήσει το άρμα του, εκείνος δεν στάθηκε αντάξιος της εμπιστοσύνης του. Σύμφωνα με την μυθολογική εκδοχή, μόλις ο Φαέθων είδε το φοβερό Σκορπιό στον ουρανό, τρόμαξε τόσο πολύ, ώστε έχασε την ψυχραιμία του και δεν μπόρεσε να ελέγξει τα ηνία του άρματος του πατέρα του. Επακολούθησε το αφήνιασμα των αλόγων, που είχε ως αποτέλεσμα να ανεβοκατεβαίνει ο Ήλιος, απειλώντας με καταστροφή τη Γη. Τελικώς, τα άλογα έφεραν το άρμα τόσο χαμηλά και κοντά στη γη, ώστε άρχισε να καίγεται και τα ποτάμια άρχισαν να ξεραίνονται από την εκπεμπόμενη θερμότητα.

Ο Δίας, θέλοντας να προλάβει χειρότερες καταστροφές, τον γκρέμισε με ένα κεραυνό στον Ηριδανό ποταμό, σκοτώνοντάς τον.

Οι Ηλιάδες, οι αδελφές του Φαέθοντα, απαρηγόρητες για τον θάνατο του αδερφού τους, μεταμορφώθηκαν από τους θεούς σε λεύκες.

[kontranews]
Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ : Άμεση εκπλήρωση
Κάθε σύμπτωση είναι μια πύλη για την εκπλήρωση των επιθυμιών σας.

Με τη δύναμη της συγχρονικότητας: – αποκτήστε υγεία και οικονομική ευημερία – βιώστε την αγάπη και την ψυχική αρμονία – αναπτύξτε ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις – ανακαλύψτε τον υπέρτατο σκοπό της ζωής σας. Είχατε ποτέ κάποια από τις παρακάτω εμπειρίες; – Σκέφτεστε κάποιον τον οποίο έχετε πολύ καιρό να δείτε, όταν χτυπά το τηλέφωνο. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούτε τη φωνή αυτού ακριβώς του ατόμου. – Έχετε μια βαθιά επιθυμία. Ξαφνικά, απρόβλεπτα γεγονότα «συνωμοτούν» για την εκπλήρωσή της. – Βρίσκετε την ιδανική λύση σε ένα πρόβλημα• ο καλύτερός σας φίλος έχει την ίδια ακριβώς ιδέα, την ίδια χρονική στιγμή. Οι περισσότεροι σπεύδουν να χαρακτηρίσουν αυτά τα γεγονότα ως «απλές συμπτώσεις».

Αν όμως τα εξέταζαν πιο προσεκτικά, θα έβλεπαν πως αποτελούν φευγαλέες ματιές σε έναν μαγικό κόσμο όπου τα πάντα συμβαίνουν «συγχρονιστικά», όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα. Το έγκυρο και επαναστατικό αυτό βιβλίο μάς μαθαίνει -συστηματικά και πρακτικά- πώς να εφαρμόζουμε τις Αρχές της Συγχρονικότητας, ώστε να κατακτούμε κάθε στόχο και να προκαλούμε συνειδητά κάθε επιθυμητή αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας!

ΤΙΜΗ 17,80€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60 ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
Loading...

4 thoughts on “Συναγερμός στη NASA: Γιγάντιαίος αστεροειδής κινείται απειλητικά προς το πλανήτη μας

    • 4everpao13 says:

      Συμφωνω μαζι σου Στρατο, αλλα δεν διευκρινησες σε πια απ’ολες, την Ελληνικη; την Αμερικανικη; την Αγγλικη; την Γερμανικη; την Ισραηλινη; την Γαλλικη; την Ιταλικη; την Ισπανικη; (να συνεχισω;);;;;;;;; γιατι ολες τα ιδια σκατα ειναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *