Περίεργη Ηχώ Μετεωριτών

Η λειτουργία διάδοσης ραδιοσυχνοτήτων μέσω μετεωριτών (Meteor burst communications)  – 20ΜHz – 500ΜHz  (data sent in bursts), εκμεταλλεύεται τα ιονισμένα μονοπάτια των μετεωριτών κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα για να δημιουργήσει σύντομες διαδρομές επικοινωνίας μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών σε απόσταση μέχρι και 2.250 χιλιομέτρων (1.400 μίλια) μεταξύ τους.

Όταν ένας μετεωρίτης εισέρχεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, διεγείρει τα μόρια του αέρα, δημιουργώντας μια δέσμη φωτός και αφήνοντας πίσω του ένα ίχνος ιονισμού. Αυτή η ιονισμένη διαδρομή μπορεί να παραμείνει για λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο μέχρι μερικά λεπτά, περιστασιακά. Εμφανίζεται σε ύψη περίπου 85 έως 105 χιλιομέτρων (50-65 μίλια), το μονοπάτι αυτό είναι ικανό να αντικατοπτρίζει τα ραδιοκύματα από τους πομπούς που βρίσκονται στο έδαφος, παρόμοιο με το φως που αντανακλάται από μία κατοπτρική επιφάνεια. Οι αντανακλάσεις των ραδιοκυμάτων των μετεωριτών ονομάζονται επίσης ηχώ μετεωριτών ή pings.

Ο ανιχνευτής μετεωριτών του LIVE METEORS.com (δέκτης) βρίσκεται στην Ουάσινγκτον DC και προς το παρόν επικοινωνεί με τηλεοπτικό πύργο στον Καναδά (πομπός).

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το LIVE METEORS κατάγραψε συνεχόμενα σήματα διάρκειας παραπάνω από 2 λεπτά.

Περιγράφεται ως κάποιο πολύ μεγάλο αντικείμενο να εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με αργή ταχύτητα. Εάν δεν πρόκειται για Σποραδικό Ε και σίγουρα δεν είναι μετεωρίτης – λόγω ταχύτητας, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

 

Υπάρχει η θεωρία γνωστή ως Σποραδικό Ε.  Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Σποραδικό Ε είναι μία όχι συνήθης κατάσταση. Ένα μη φυσιολογικό γεγονός που μπορεί όμως να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Αλλά παρουσιάζει εποχιακά μοτίβα. Στην Ευρώπη, έχει αποδειχτεί από την έρευνα των ραδιοερασιτεχνών, πως εμφανίζεται εποχιακά μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου. Σύμφωνα με τη wiki,  ξεκινά απότομα το καλοκαίρι και στα 2 ημισφαίρια. Στη Βόρεια Αμερική εντοπίζεται στα μέσα έως τα τέλη Ιουνίου, με εξασθένηση/ολοκλήρωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ : Άμεση εκπλήρωση
Κάθε σύμπτωση είναι μια πύλη για την εκπλήρωση των επιθυμιών σας.

Με τη δύναμη της συγχρονικότητας: – αποκτήστε υγεία και οικονομική ευημερία – βιώστε την αγάπη και την ψυχική αρμονία – αναπτύξτε ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις – ανακαλύψτε τον υπέρτατο σκοπό της ζωής σας. Είχατε ποτέ κάποια από τις παρακάτω εμπειρίες; – Σκέφτεστε κάποιον τον οποίο έχετε πολύ καιρό να δείτε, όταν χτυπά το τηλέφωνο. Από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούτε τη φωνή αυτού ακριβώς του ατόμου. – Έχετε μια βαθιά επιθυμία. Ξαφνικά, απρόβλεπτα γεγονότα «συνωμοτούν» για την εκπλήρωσή της. – Βρίσκετε την ιδανική λύση σε ένα πρόβλημα• ο καλύτερός σας φίλος έχει την ίδια ακριβώς ιδέα, την ίδια χρονική στιγμή. Οι περισσότεροι σπεύδουν να χαρακτηρίσουν αυτά τα γεγονότα ως «απλές συμπτώσεις».

Αν όμως τα εξέταζαν πιο προσεκτικά, θα έβλεπαν πως αποτελούν φευγαλέες ματιές σε έναν μαγικό κόσμο όπου τα πάντα συμβαίνουν «συγχρονιστικά», όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον γίνονται ένα. Το έγκυρο και επαναστατικό αυτό βιβλίο μάς μαθαίνει -συστηματικά και πρακτικά- πώς να εφαρμόζουμε τις Αρχές της Συγχρονικότητας, ώστε να κατακτούμε κάθε στόχο και να προκαλούμε συνειδητά κάθε επιθυμητή αλλαγή σε όλους τους τομείς της ζωής μας!

ΤΙΜΗ 17,80€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60 ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
Loading...

2 thoughts on “Περίεργη Ηχώ Μετεωριτών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *