10:20 - 05/12/2017

Περίεργη Ηχώ Μετεωριτών

Η λειτουργία διάδοσης ραδιοσυχνοτήτων μέσω μετεωριτών (Meteor burst communications)  – 20ΜHz – 500ΜHz  (data sent in bursts), εκμεταλλεύεται τα ιονισμένα μονοπάτια των μετεωριτών κατά την είσοδο στην ατμόσφαιρα για να δημιουργήσει σύντομες διαδρομές επικοινωνίας μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών σε απόσταση μέχρι και 2.250 χιλιομέτρων (1.400 μίλια) μεταξύ τους.

Όταν ένας μετεωρίτης εισέρχεται στην ανώτερη ατμόσφαιρα της Γης, διεγείρει τα μόρια του αέρα, δημιουργώντας μια δέσμη φωτός και αφήνοντας πίσω του ένα ίχνος ιονισμού. Αυτή η ιονισμένη διαδρομή μπορεί να παραμείνει για λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο μέχρι μερικά λεπτά, περιστασιακά. Εμφανίζεται σε ύψη περίπου 85 έως 105 χιλιομέτρων (50-65 μίλια), το μονοπάτι αυτό είναι ικανό να αντικατοπτρίζει τα ραδιοκύματα από τους πομπούς που βρίσκονται στο έδαφος, παρόμοιο με το φως που αντανακλάται από μία κατοπτρική επιφάνεια. Οι αντανακλάσεις των ραδιοκυμάτων των μετεωριτών ονομάζονται επίσης ηχώ μετεωριτών ή pings.

Ο ανιχνευτής μετεωριτών του LIVE METEORS.com (δέκτης) βρίσκεται στην Ουάσινγκτον DC και προς το παρόν επικοινωνεί με τηλεοπτικό πύργο στον Καναδά (πομπός).

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, το LIVE METEORS κατάγραψε συνεχόμενα σήματα διάρκειας παραπάνω από 2 λεπτά.

Περιγράφεται ως κάποιο πολύ μεγάλο αντικείμενο να εισέρχεται στην ατμόσφαιρα με αργή ταχύτητα. Εάν δεν πρόκειται για Σποραδικό Ε και σίγουρα δεν είναι μετεωρίτης – λόγω ταχύτητας, τι άλλο θα μπορούσε να είναι;

 

Υπάρχει η θεωρία γνωστή ως Σποραδικό Ε.  Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το Σποραδικό Ε είναι μία όχι συνήθης κατάσταση. Ένα μη φυσιολογικό γεγονός που μπορεί όμως να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Αλλά παρουσιάζει εποχιακά μοτίβα. Στην Ευρώπη, έχει αποδειχτεί από την έρευνα των ραδιοερασιτεχνών, πως εμφανίζεται εποχιακά μεταξύ Μαΐου και Αυγούστου. Σύμφωνα με τη wiki,  ξεκινά απότομα το καλοκαίρι και στα 2 ημισφαίρια. Στη Βόρεια Αμερική εντοπίζεται στα μέσα έως τα τέλη Ιουνίου, με εξασθένηση/ολοκλήρωση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με filarianna1

«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 1
    1
    χαχα,,, όντως αλήθεια είναι..
  2. 0
    1
    όλο ξεχνάω το όνομα μου. Λες και δεν είναι αυτό! ΗΡΩ

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί