Όταν η Τέχνη Απεικονίζει την Κατάθλιψη …

Από: Μαρία Πέππα

Για κάποιους ανθρώπους η καθημερινή επιβίωση απαιτεί εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια κι αυτό συμβαίνει γιατί η κατάθλιψη έχει καταβάλει την ζωή τους. Αποσπά την προσοχή τους από τις καθημερινές ανάγκες τους, δυσκολεύει την επικοινωνία τους με τους συνανθρώπους τους, τους απομακρύνει από απλά πράγματα που χρειάζεται να κάνουν όπως το φαγητό, το μπάνιο, την μελέτη, την εργασία και ακόμη περισσότερα.

Η κατάθλιψη μπορεί να συντρίψει τη ζωή κάθε ανθρώπου και να τον αποστερήσει από την ελπίδα, το νόημα, την χαρά της ζωής και την αίσθηση της αξίας. Αν αφεθεί δίχως κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία (1) γίνετε πραγματικά μια φυλακή.

Ο νους κατοικεί μέσα στο σκοτάδι και η συνεχής προσπάθειά του να βρει τρόπους να ξεφύγει από αυτό, δηλαδή να ξεφύγει από οτιδήποτε αναγνωρίζει ως ¨πιθανό κίνδυνο¨ στην καθημερινή ζωή, δημιουργεί σωματικό άγχος (2) από τις χημικές ουσίες που παράγονται στο σώμα καθώς και γνωστική εξασθένιση, σύγχυση, απόσπαση της προσοχής κλπ.

Η υπέρβαση (3) αυτών των στρεσογόνων παραγόντων και των αμυντικών προσπαθειών από τον καταθλιπτικό άνθρωπο είναι περίπλοκη. Απαιτεί μακροχρόνια προσπάθεια και βοήθεια από ειδικούς. Παράλληλα δε, η βαθιά κατανόηση, ενσυναίσθηση, υποστήριξη και συμπαράσταση από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μπορεί να αποβεί ο καταλύτης που θα κάνει την διαφορά στον συνάνθρωπο που βάλλεται.

Βαθιά συγκινημένη από την καλλιτεχνική παρουσίαση των νευρολογικών αποτυπώσεων που οι διάφορες ψυχικές ασθένειες επιφέρουν στο νου, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας το ολιγόλεπτο video με τον τίτλο Grey Matters. Μια έξοχη συνεργασία μεταξύ της καλλιτέχνιδος Emma Allen και της νευρολόγου Daisy Thompson-Lake.

Όταν η Τέχνη Απεικονίζει την Κατάθλιψη με τρόπο τόσο αριστουργηματικό, εκείνο που απομένει για εμάς είναι να το μοιραστούμε με τους οικείους μας, όπως ίσως με περίσσιο ενθουσιασμό να κάναμε και για την ταινία Fifty Shades of Grey.

Ελπίζω δεν σας κουράζω αυξάνοντας τις αποχρώσεις του Γκρι που είχατε καταγράψει ως υπάρχουσες στην μνήμη σας.
Απεριόριστες, άπειρες, σεβαστές και αποδεκτές είναι όλες οι αποχρώσεις, τα χρώματα και το βίωμα της ζωής άλλωστε …

Να αισθάνεστε πάντα όμορφα και ευλογημένοι …

Μαρία Πέππα
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια – Stress Coach
hypnotherapy4u.gr

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :


Κυρίαρχοι της Επίγνωσης

Το ουσιαστικότερο θεμέλιο της ελευθερίας και της ευτυχίας του ανθρώπου είναι η επίγνωση – το μυστικό κλειδί για να αλλάξουμε τα πρότυπα των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς που μας καθηλώνουν υλικά και πνευματικά. Όταν κυριαρχούμε στον νου και την καρδιά, μέσω της πειθαρχίας και της συνειδητότητας, θεραπεύουμε τα τραύματά μας και παραδινόμαστε στον αγνό αληθινό εαυτό μας.

Η κατάκτηση της επίγνωσης μας επιτρέπει να βιώσουμε μια εκπληκτική αίσθηση γαλήνης και πληρότητας που προέρχεται από το γεγονός ότι, επιτέλους, απελευθερωνόμαστε από κάθε περιορισμό μας και τελικά αναδεικνύουμε το σύνολο του δυναμικού μας ως ανθρώπινα όντα.

ΤΙΜΗ 14,50€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *