Όταν η Τέχνη Απεικονίζει την Κατάθλιψη …

Από: Μαρία Πέππα

Για κάποιους ανθρώπους η καθημερινή επιβίωση απαιτεί εξαιρετικά μεγάλη προσπάθεια κι αυτό συμβαίνει γιατί η κατάθλιψη έχει καταβάλει την ζωή τους. Αποσπά την προσοχή τους από τις καθημερινές ανάγκες τους, δυσκολεύει την επικοινωνία τους με τους συνανθρώπους τους, τους απομακρύνει από απλά πράγματα που χρειάζεται να κάνουν όπως το φαγητό, το μπάνιο, την μελέτη, την εργασία και ακόμη περισσότερα.

Η κατάθλιψη μπορεί να συντρίψει τη ζωή κάθε ανθρώπου και να τον αποστερήσει από την ελπίδα, το νόημα, την χαρά της ζωής και την αίσθηση της αξίας. Αν αφεθεί δίχως κατάλληλη φροντίδα και θεραπεία (1) γίνετε πραγματικά μια φυλακή.

Ο νους κατοικεί μέσα στο σκοτάδι και η συνεχής προσπάθειά του να βρει τρόπους να ξεφύγει από αυτό, δηλαδή να ξεφύγει από οτιδήποτε αναγνωρίζει ως ¨πιθανό κίνδυνο¨ στην καθημερινή ζωή, δημιουργεί σωματικό άγχος (2) από τις χημικές ουσίες που παράγονται στο σώμα καθώς και γνωστική εξασθένιση, σύγχυση, απόσπαση της προσοχής κλπ.

Η υπέρβαση (3) αυτών των στρεσογόνων παραγόντων και των αμυντικών προσπαθειών από τον καταθλιπτικό άνθρωπο είναι περίπλοκη. Απαιτεί μακροχρόνια προσπάθεια και βοήθεια από ειδικούς. Παράλληλα δε, η βαθιά κατανόηση, ενσυναίσθηση, υποστήριξη και συμπαράσταση από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον μπορεί να αποβεί ο καταλύτης που θα κάνει την διαφορά στον συνάνθρωπο που βάλλεται.

Βαθιά συγκινημένη από την καλλιτεχνική παρουσίαση των νευρολογικών αποτυπώσεων που οι διάφορες ψυχικές ασθένειες επιφέρουν στο νου, θέλησα να μοιραστώ μαζί σας το ολιγόλεπτο video με τον τίτλο Grey Matters. Μια έξοχη συνεργασία μεταξύ της καλλιτέχνιδος Emma Allen και της νευρολόγου Daisy Thompson-Lake.

Όταν η Τέχνη Απεικονίζει την Κατάθλιψη με τρόπο τόσο αριστουργηματικό, εκείνο που απομένει για εμάς είναι να το μοιραστούμε με τους οικείους μας, όπως ίσως με περίσσιο ενθουσιασμό να κάναμε και για την ταινία Fifty Shades of Grey.

Ελπίζω δεν σας κουράζω αυξάνοντας τις αποχρώσεις του Γκρι που είχατε καταγράψει ως υπάρχουσες στην μνήμη σας.
Απεριόριστες, άπειρες, σεβαστές και αποδεκτές είναι όλες οι αποχρώσεις, τα χρώματα και το βίωμα της ζωής άλλωστε …

Να αισθάνεστε πάντα όμορφα και ευλογημένοι …

Μαρία Πέππα
Κλινική Υπνοθεραπεύτρια – Stress Coach
hypnotherapy4u.gr

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :


Αλλάξτε το μέλλον σας

Ένστικτα, διαισθήσεις και προαισθήματα πηγάζουν από μια βασική ιδιότητα του χρόνου, η οποία καθίσταται προφανής μέσω της πρόσφατης επιστημονικής εργασίας (1996-2000) του δρ. Garnier Malet. Η ροή του χρόνου δεν είναι σταθερή. Επιταχύνεται μέσα σε μη αντιληπτά ανοίγματα, τα οποία επιτρέπουν την ανταλλαγή πληροφοριών με το παρελθόν και το μέλλον. Καρπός αυτής της ανακάλυψης, το βιβλίο «Αλλάξτε το μέλλον σας μέσα από τα ανοίγματα του χρόνου» των Lucile και Jean-Pierre Garnier Malet, μας παρέχει τη γνώση για να δημιουργούμε και να επιλέγουμε, ανά πάσα στιγμή, το βέλτιστο μέλλον μας.

Με πρακτικές οδηγίες, οι συγγραφείς καθοδηγούν τον αναγνώστη στην αξιοποίηση αυτής της θεμελιώδους ιδιότητας, της Διττότητας του Χρόνου, έτσι ώστε όχι μόνο να ανακαλύψει τον σκοπό της ύπαρξής του, αλλά και να βρει μια νέα ισορροπία, τροποποιώντας κατάλληλα το μέλλον του πριν ακόμη το ζήσει!

Ένα επιστημονικό βιβλίο μεγάλης εμβέλειας, ωστόσο απλό και πρακτικό. Για τον Έλληνα αναγνώστη, το έργο του δρ. Garnier Malet έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον: δείχνει ότι τα γράμματα της αρχαίας ελληνικής γλώσσας αντιστοιχούν στις γεωμετρικές μορφές των μαιάνδρων του χρόνου, σύμφωνα με τη θεωρία της Διττότητας. Eπομένως, η γλώσσα αυτή έχει συμπαντικές καταβολές -άρα δεν μπορεί παρά να είναι προγενέστερη όλων των άλλων-, γι’ αυτό και κάθε λέξη της κωδικοποιεί το βαθύ νόημα αυτού που εκφράζει.

ΤΙΜΗ 19,00€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

One thought on “Όταν η Τέχνη Απεικονίζει την Κατάθλιψη …

  1. Pingback: Γιατί Επανέρχεται η Κατάθλιψη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *