Η Μουσική που Μειώνει το Άγχος 65% …

Από: Μαρία Πέππα –

Επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι ακούγοντας το ¨Weightless¨ των Marconi Union οδηγεί στην εντυπωσιακή μείωση του συνολικού άγχους ενός ατόμου κατά 65% …

Το άγχος είναι μια πανδημία με αυξανόμενες τάσεις στην δυτική κοινωνία. Για πολλούς πάσχοντες, ίσως η επίσκεψη στον ψυχίατρο και η χρήση ψυχοφαρμάκων να μην πρέπει να αποτελεί την πρώτη τους επιλογή. Σήμερα, υπάρχουν πολλές ολιστικές προσεγγίσεις που μπορεί να είναι λιγότερο κοστοβόρες, μη εθιστικές και εξαιρετικά αποτελεσματικές για να δοκιμάσουν, πριν το άγχος τους γίνει ανεξέλεγκτο …

Οι Ολιστικές Εναλλακτικές Λύσεις κυμαίνονται από αντιμετώπιση του άγχους με τροφές που καταπολεμούν τις φλεγμονές, γυμναστική, γιόγκα, διαλογισμό, ασκήσεις αναπνοής, ρεφρεξολογία, βελονισμό, κλινική υπνοθεραπεία, χοροθεραπεία, μουσικοθεραπεία κλπ.

Η Μουσικοθεραπεία ήδη είναι μια αποδεκτή εναλλακτική θεραπεία για το άγχος καθώς και την αντιμετώπιση του πόνου. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Ιστορικά, αυτόχθονες πολιτισμοί έχουν χρησιμοποιήσει τους ήχους για να ενισχύσουν την σωματική και ψυχική ευεξία τους καθώς και να εμπλουτίσουν την πνευματική εμπειρία τους.

Μελέτες απεικόνισης του εγκεφάλου έχουν δείξει ότι η μουσική λειτουργεί σε ένα πολύ βαθύ επίπεδο μέσα στον εγκέφαλο. Δεν διεγείρει μόνο τις περιοχές που είναι υπεύθυνες για την επεξεργασία του ήχου, αλλά και εκείνες που σχετίζονται με τα συναισθήματα.

Σε ερευνητές από το Mindlab International, με επικεφαλής τον κλινικό ψυχολόγο Δρ David Lewis-Hodgson, ανατέθηκε να ανακαλύψουν ποιο τραγούδι είναι το πιο αποτελεσματικό στο να βοηθήσει κάποιον να χαλαρώσει. Έπαιξαν κομμάτια από Enya, Μότσαρτ και Coldplay, μεταξύ πολλών άλλων σε 40 συμμετέχουσες γυναίκες. Ανακάλυψαν ότι το τραγούδι «Weightless» οδήγησε στην εντυπωσιακή μείωση 65% του συνολικό άγχους των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα έναντι των άλλων μουσικών κομματιών που δοκιμάστηκαν.

Η ιδρύτρια της Βρετανικής Ακαδημίας Sound Therapy, Lyz Cooper εξηγεί τη διαδικασία για το πώς το συγκεκριμένο τραγούδι επηρεάζει το σώμα μας. Ξεκινά με 60 παλμούς το λεπτό οι οποίοι σταδιακά επιβραδύνονται περίπου στους 50. Κατά την ακρόαση, ο καρδιακός ρυθμός μας συντονίζεται με τον χαμηλότερο παλμό του τραγουδιού. Σημαντικό ρόλο παίζει η 8λεπτη διάρκειά του καθώς χρειάζονται 5 λεπτά περίπου για να συντονιστούμε μαζί του προκειμένου να μειώσουμε τα επίπεδα του άγχους μας.

Η εν λόγω μελέτη διεξήχθη σε συμμετέχοντες που κλήθηκαν να λύσουν δύσκολα παζλ σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ συνδέονταν με ειδικούς αισθητήρες. Ενώ άκουγαν διάφορα κομμάτια, οι ερευνητές μετρούσαν την εγκεφαλική τους δραστηριότητα, τον καρδιακό ρυθμό τους, τον ρυθμό της αναπνοής τους και την αρτηριακή
τους πίεση.

Η μείωση και ο έλεγχος του άγχους, πρέπει να είναι το σημαντικότερο μέλημα όλων μας όταν επιδιώκουμε την υγεία και την ευεξίας μας.

Τοποθετήστε λοιπόν ακουστικά στα αυτιά σας και απολαύστε την εμπειρία. Θα σας βοηθήσει επίσης, σε περίπτωση που θελήσετε να δοκιμάσετε και η Κατευθυνόμενη
Χαλάρωση Σώματος & Νου ΕΔΩ

Η Μουσική που Μειώνει το Άγχος 65% …

Για να ανακαλύψετε την Αρχική Αιτία πίσω από κάθε Ανθρώπινη Δυσλειτουργία www.hypnotherapy4u.gr

Loading...

2 thoughts on “Η Μουσική που Μειώνει το Άγχος 65% …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *