10:20 - 09/07/2018

ΕΣΕΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ…

Ναι εσένα!

Εσένα που είσαι ένα φοβισμένο ανθρωπάκι, που δειλιάζει να μιλήσει και να πει ότι δεν του αρέσει αυτός ο εφιαλτικός κόσμος που έφτιαξαν.

Ένας κόσμος όπου βασιλεύει το κακό και το μίσος, η παραφροσύνη και η βία, η σκλαβιά και η εκμετάλλευση, η παραπληροφόρηση και η αντινόηση, η ύβρις και το ψέμα.

Ένας κόσμος όπου η καταστροφή των πάντων έχει αρχίσει να γίνεται αυτοσκοπός.

Μήπως το σχέδιο είναι να εξοντωθεί η ανθρωπότητα και τη θέση της να πάρουν άλλες μορφές ζωής όπως πχ η τεχνητή νοημοσύνη, ο μετάνθρωπος, τα cyborg;

Κάθε μέρα βυθίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη και πιο βαθιά στο βάλτο της ανωμαλίας, της παρεκτροπής, της διαστροφής, του απόλυτου κακού, εκεί όπου- φιλοδοξούν- κανείς Θεός να μην μπορεί να φθάσει για να σώσει τον άνθρωπο από τον όλεθρό του, αφού πολύ απλά έχοντας τον εξορίσει από τη ζωή του δεν θα του επιτρέπει καν να τον πλησιάσει μήπως και τον λυτρώσει!

Και αυτό γίνεται παγκοσμίως, και όχι μόνο στη χώρα μας, η οποία εξ’ ορισμού, ως «χώρα του Φωτός» και όποιος γνωρίζει καταλαβαίνει, σηκώνει και το ο μεγαλύτερο σταυρό στο Γολγοθά που ονομάζεται «παγκοσμιοποίηση» και με βοηθούς την «πολιτική ορθότητα» τα δήθεν «ανθρώπινα δικαιώματα» την «ελευθερία του παραλόγου», τα «ανοιχτά σύνορα», τις από σκοτεινές πηγές χρηματοδοτούμενες «Μη,ΚΥ.Ο.», τους νέους αστικούς στρατούς των αναρχικών, αντιρα και αντιφα και διεξάγοντας αδιάκοπους πολέμους και τεχνητές οικονομικές κρίσεις μετακινεί πληθυσμούς από τη μια ήπειρο στην άλλη, νομιμοποιεί στα μάτια των πολλών απροκάλυπτες επεμβάσεις στην εδαφική ακεραιότητα και την κρατική οντότητα των χωρών, αντικαθιστά κυβερνήσεις με «εκλεκτούς», «ημετέρους» και διάφορα πιόνια που απλά εκτελούν εντολές, όσο παράλογες και αντιφατικές αν αυτές εκ πρώτης όψεως δείχνουν με τις αρμοδιότητες που υποτίθεται ότι έχουν (αυτό συντελείται σε όλο το δυτικό κόσμο πολλές δεκαετίες τώρα). Και φυσικά καταστρέφονται εθνικές οικονομίες, ρημάζονται ζωές καθημερινά με το απόλυτο δίκιο «του ισχυρού» και το δεκανίκι των διεφθαρμένων μήντια και των δημοσιογραφίσκων που με ύφος θεού κουνάνε το δάχτυλο στον κακομοίρη τηλε-πολίτη και του υποδεικνύουν πως να σκεφτεί, πως να νοιώσει, τι να πιστέψει και τι να πράξει.

Ακόμη χειρότερα, η σαπίλα έχει προχωρήσει σε κάθε έκταση και προέκταση της ανθρώπινης δράσης και συμπεριφοράς, και φυσικά και μέσα στην ίδια την Εκκλησία και τον κλήρο.

Παπάδες που διαστρέφουν καθημερινά το ευαγγέλιο, κληρικοί σε ανώτατες θέσεις που θα έπρεπε να δίνουν το παράδειγμα και ακριβώς γι’ αυτό (για να «παραδειγματίσουν» τους πιστούς) βγάζουν το σύμβολο της πίστης τους, δηλ. το σταυρό, για να μην προσβάλλουν τάχα τον αλλόθρησκο! Φυσικά, λεπτομέρεια ότι η μη προσβολή πρέπει να είναι αμοιβαία!

Τα ανθρώπινα δικαιώματα χρησιμοποιούνται μονομερώς και κατά το δοκούν, με μόνο πρόσημο την «πολιτική ορθότητα» που προστατεύουν και περιφρουρούν και η οποία έχει εξελιχθεί στην απόλυτη δικτατορία της εποχής μας που ποινικοποιεί το φυσιολογικό και προσκυνάει το παραβατικό και αφύσικο.

Πράγματα αδιανόητα και απαράδεκτα δηλ., μέχρι πριν λίγο καιρό τουλάχιστον, πριν η συνειδησιακή πανούκλα αρχίσει να απλώνεται παντού, για να δημιουργήσει νέα συνειδησιακά πεδία στην ανθρωπότητα, όπου μέσα σε αυτά τα πάντα είναι εφικτά, «ηθικά» δικαιολογημένα, «φυσιολογικά» και γι’ αυτό ανεκτά!

Αυτό, όμως, που πραγματικά φοβούνται, και γι’ αυτό βιάζονται τόσο πολύ να αλλάξουν μια για πάντα τα συνειδησιακά πεδία της ανθρωπότητας, είσαι ΕΣΥ!

Ναι εσύ ανθρωπάκο και άκου, όπως θα έλεγε και ο Βίλχελμ Ράιχ.

Εσύ που νομίζεις ότι είσαι ένα τίποτα, ένα σκουλήκι που σέρνεται και το τσακίζει η αυθαιρεσία της παγκοσμοποίησης και των διεφθαρμένων ελίτ που -νομίζουν-ότι βασιλεύουν στον πλανήτη μας.
Εσύ που κάθεσαι και ανέχεσαι όλα αυτά τα χρόνια, που δεν μιλάς, που σκύβεις το κεφάλι, που, εν ανάγκη, λες ακόμη και ψέματα στον εαυτό σου («θα γίνουν εκλογές και θα αλλάξει η κυβέρνηση», ενώ ξέρεις ότι όλοι την ίδια ατζέντα εφαρμόζουν), που φαντασιώνεσαι ότι «θα περάσει και αυτό» ενώ ξέρεις πολύ καλά, κατά βάθος, ότι τίποτα δεν θα περάσει και τα πράγματα θα γίνονται όλο και χειρότερα.

Εκτός εάν…

Και εκεί είναι ο δικός σου ρόλος, αυτό που πραγματικά φοβούνται και προσπαθούν να προλάβουν. Βλέπεις, ο χρόνος τρέχει γρήγορα σε βάρος μας, γιατί τους βοηθάνε οι αλματώδεις τεχνολογικές εξελίξεις (αυτοί οραματίζονται μια τεχνητή νοημοσύνη να κάνει όλη τη χαμαλοδουλειά της πρώην ανθρωπότητας, συμπεριλαμβανομένων των σωμάτων καταστολής, της σωφρονιστικής τάξης, ίσως ακόμη και των «πολιτικών» και «κυβερνήσεων») και την ελίτ να κάνει upload τα «χαριτωμένα μυαλουδάκια» της σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ώστε να νικήσει τον θάνατο, συνεκδοχικά θα μπορούσαμε να πούμε να απελευθερωθεί από αυτόν τον «δυνάστη Θεό» που ως τιμωρία για το προπατορικό αμάρτημα έδωσε τον θάνατο στην ανθρωπότητα, και να ζήσει για πάντα! (στην απόλυτη φρίκη, θα έλεγα εγώ, αυτή όμως δεν το αντιλαμβάνεται γιατί είναι η προσωποποίηση την ανηθικότητας και της αισχρότητας με τη φιλοσοφική έννοια των λέξεων).

Αν εσύ ξυπνήσεις, έστω και στο παρά πέντε, αν εσύ επαναστατήσεις επιτέλους, πρώτα και κύρια με το μυαλό σου που το εκπαίδευσαν σε γραμμικό τρόπο αντίληψης, να τα δέχεται όλα αδιαμαρτύρητα, να είναι αφελές και να μην ελέγχει την κάθε πληροφορία που του σερβίρουν αν είναι αληθής ή όχι, που το έμαθαν να είναι οκνηρό και άτολμο στους συλλογισμούς ώστε να σταματήσει να παράγει πρωτογενή σκέψη και να γίνεται ένα κασετόφωνο που αναμασά τις πεποιθήσεις που του εμφύτεψαν, αν εσύ συνειδητοποιήσεις ότι σε δουλεύουν ανέκαθεν και ότι μια ζωή θύμα σε είχαν και το έπαιζαν Θεοί, αποφασίζοντας στην πολυτάραχη ιστορία της ανθρωπότητας για το ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, κάνοντας πολέμους για να «ξεσκαρτάρουν» κάθε φορά που παρουσιαζόταν άνοδος του πληθυσμού πέραν της ελεγχόμενης καμπύλης και κίνδυνος ανεπάρκειας πόρων, τότε ίσως…

Ίσως όλα θα πάρουν μια άλλη κατεύθυνση από τη σχεδιαζόμενη, και τότε, όταν η οργή γίνει χείμαρρος και άλλες ψυχές έρθουν να ενωθούν μαζί σου και ο χείμαρρος γίνει ποτάμι, φέρνοντας την εξέγερση ενάντια στην παγκόσμια αδικία που συντελείται στον πλανήτη αυτό, αυτοί την έχουν πραγματικά άσχημα. Γιατί εκείνη τη στιγμή, την ώρα που η οργή της αγανάκτησης θα ξεχυθεί παντού, δεν θα μπορούν πλέον να ελέγξουν τίποτα, και οι στρατοί τους, οι αστυνομίες τους, οι δικαστές τους, οι δημοσιογράφοι τους, όλοι οι «άνθρωποί» τους δεν θα είναι εκεί για να τους προστατεύσουν. Θα έχουν λακίσει προ πολλού.

Καταλαβαίνεις τώρα γιατί έχουν κάθε συμφέρον να σε κρατάνε σε καταστολή σκέψης και συνείδησης; Γιατί προσπαθούν με τα διεφθαρμένα τους μέσα, δικολαβικά τερτίπια και σοφιστίες να εμποδίσουν την αφύπνισή σου;

Γιατί σου βάζουν να βλέπεις μουντιάλ και σαρβάιβορ για να ξεχνιέσαι;

Γιατί θα νομιμοποιήσουν τα «μαλακά» ναρκωτικά και θα στα δίνουν μάλιστα και με το ζόρι αν δεν θέλεις να τα πάρεις;

Γιατί σε τρομοκρατούν συνέχεια με την ύλη και τις επίγειες απολαύσεις που σε απειλούν ότι θα σου στερήσουν αν δεν σκύβεις το κεφάλι;

Γιατί με τεχνητές οικονομικές κρίσεις εξευτελίζουν την ύπαρξή σου και σε κάνουν να σέρνεσαι για ένα κομμάτι ψωμί; Μέχρι και χάραγμα θα σε αναγκάσουν να πάρεις προκειμένου να μην πεινάσεις!

Γιατί δια των νομιμοποιημένων υποτακτικών τους που με θράσος τους αποκαλούν «εκλεγμένες κυβερνήσεις» ξεπουλάνε την πατρίδα σου, ούτε καν για ένα ξεροκόμματο αλλά για «σχέσεις καλής γειτονίας», και σου ανάβουν σπίθες πολέμου;

Γιατί παραδίδουν το φυσικό σου πλούτο στις πολυεθνικές τους εταιρείες να τον εκμεταλλεύονται;

Γιατί σπέρνουν ανάμεσά σου αλλότριους, αλλογενείς και άσχετους πληθυσμούς για να σας κάνουν να τρώγεστε μεταξύ σας; Γιατί αυτό ήδη συμβαίνει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, μάθε ιστορία επιτέλους, όπου έχουμε συνθήκες οικονομικής ανέχειας και αλλότριων πληθυσμών με άλλα ήθη, άλλα έθιμα, άλλες θρησκείες, άλλες κουλτούρες δημιουργείται το πιο εκρηκτικό μείγμα για συρράξεις (μόνο σε συνθήκες ειρήνης και πραγματικής παιδείας μπορούν τα ανόμοια να συνυπάρχουν).
Ώστε όλοι μαζί να μην διανοηθείτε να ξεσηκωθείτε εναντίον τους αλλά να σφάζεστε μεταξύ σας! Και αυτοί να απολαμβάνουν τις διαστροφές τους στα παλάτια τους.

Γιατί σε φοβούνται!

Ναι εσένα φοβούνται!

Πού έχεις τόση δύναμη αλλά δεν την γνωρίζεις!

Loading...

Σχόλια Αναγνωστών (6)

 1. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ 07/09/2018 @ 10:31 ΠΜ

  Ασφαλως αυτο που φοβαστε περισσοτερο ειναι εμενα. Τον λεοντα ολων των φυλων και των εθνων που ειναι ο γιος της Μητερας Θεας που θα αποκεφαλισει τον ευνουχο ψευτοθεο των ιερατειων και μαζι και το εθνικιστικο κτηνος που ειναι ο γιος του που το εβγαλε απο το ποπο του καθως δεν εχει γυναικα.

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 07/09/2018 @ 7:20 ΜΜ

   ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ……………..Πολύ το κανει ε¨?

 2. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ 07/09/2018 @ 10:56 ΠΜ

  Δεν το διαβασα το αρθρο καθως ειδα το φωτο μου και επειτα ειδα το ονομα Αργυρω που πριν ηταν αντιθετη με την διορθωση της εθνικιστικης παιδιας που οδηγει τους λαους στο να σφαζονται μεταξυ τους κατ εντολη του ευνουχου ψευτοθεου.

  Σε γενικες γραμμες συμφωνω με το αρθρο και για αυτο αλλωστε ο εθνικισμος πρεπει να συντριβει με καθε μεσο και με καθε κοστος.

  Επισης μιας και αναφερθηκε ο Βιλχεμ Ραιχ να αναφερω οτι αυτος ηταν ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ που μαλιστα σημαδεψε την εθνικιστικη παρακρουση των “χριστιανων” που προσπαθουν να φορτωσουν ολα τα προβληματα του πλανητη στους Εβραιους αγνοοντας τους λογους και τις πραγματικες αιτιες πισω απο τα φαινομενα και με αυτον τροπο τους προσδιδουν “αξια”.

  Σε τελικα αναλυση λοιπον ο ευνουχος δυναστης ψευτοθεος της διαχρονικης δεξιας που παρηγαγε επι της ουσιας αυτη την male dominant νοοτροπια θα μας κλασει τα @@ καθως και ως συμπερασμα απο αυτο το κειμενο εξαγετε η αναγκη για την επιστροφη μας στην μανα φ-υση.

  Επι του προκειμενου λοιπον να ποσταρω και εδω το ακολουθο:

  Ο εθνικισμος ειναι ενας δαιμονικος καρκινος μεσα στο κεφαλι των κατ ευφημισμον «ανθρωπων» που προσπαθει να βιασει την φ-υση με κατ εντολη του ευνουχου ψευτοθεου ακομα και αν αυτος δεν ειναι «ορατος» στις διαφορες ιδεολογικες παραλλαγες αυτης της ασθενειας, καθως αυτο το καρκινωμα εκφραζει της ενεργειακη πολωση του αριστερα με το δεξια που μαλιστα θεμελιωθηκε ιδεολογικα απο τους φαλλοκρατες Ελληνες φιλοσοφους που μαλιστα ειχαν και μια «περιεργη» σχεση με τις γυναικες οπως γνωριζει ολοκληρος ο πλανητης.

  Η φ-υση λοιπον και δηλαδη το ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ δημιουργει αντισωματα περα απο τα ιδεολογικα σκατα που συνηθως εξουσιαζονται και κατευθυνονται απο το πνευμα του ευνουχου ψευτοθεου που ειναι μια πραγματικοτητα που υπηρχε μαλιστα πριν απο την Ιουδαικη παραδοση και που φτανει μεχρι την Πελασγικη μυθολογια του Οφιωνα απο οπου και προεκυψε η Γνωστικη μυθολογια του φαλλοκρατη επι της ουσιας «δημιουργου» που ειναι απλα μια πλανη η οποια διαμαρφωθηκε αυμφωνα με τις υπαρχουσες ενεργειες τις οποιες παρηγαγε η ανθρωπινη συνειδηση μεσα στα πλαισια της αλληλεπιδρασης της με την κοσμικη συνειδηση της Μητερας Θεας που εκφραζει των πυρηνα των αρχαιων παραδοσεων οπως για παραδειγμα συμβαινει στα Πελασγικα/Καβειρια μυστηρια που μεσα σε αυτο το σχημα υπηρξε η γνησια εκφραση των μυστηριων της Μητερας Θεας εναντια στις πατριαρχικες δομες της εθνολογικης προσεγγισης των εθνικων μυστηριων της αρχαιας Ελλαδας που σε ελαχιστα πραγματα διεφεραν απο τα Ιουδαικα μυστηρια σε οτι αφορα και το επεκτατικο προσανατολισμο τους με βαση τα συμφεροντα της ελιτ.

  Σχετικα εδω:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ophion

  Αυτη ασφαλως η συγκρουση του ΑΡΙΣΤΕΡΑ με το ΔΕΞΙΑ υπηρξε και ο βασικος λογος για της δολοφονια του Αλεξανδρου και της οικογενειας του για αυτο και ειναι κωμικοτραγικο αυτο που συμβαινει απο τους δεξιους τοσο στην Ελλαδα οσο και στα Σκοπια στο ονομα του Αλεξανδρου και για για αυτο καποιος πρεπει να αποδοσει τα ευσημα τοσο στον Τσιπρα οσο και τον Μπουταρη για την υπερανθρωπη προσπαθεια που κανουν να προστατεψουν την μνημη και την ιστορια του Αλεξανδρου ακομα και αν αυτο που κανουν δεν ειναι ειναι στην αντιληψη του αλλα βασικα βασιζεται μονο στην ηλιθιοτητα και την ιδεολογικη σαπιλα της εθνικιστικης δεξιας που παραγει την αντιδραση.

  Ορισμενα απο τα αντισωματα που μπορει καποιος να διακρινει σε ενεργειακο επιπεδο περα απο την πλυση εγκεφαλου της ελιτ ειναι τα εξης: Διογενης, Ιησους Χριστος, Νικολαος Ασιμος. ΑΝΑΡΧΙΑ η οποια εκφραζει την ελευθερια της φ-υσης εναντια στην επιβολη του ευνουχου ψευτοθεου της ΔΕΞΙΑΣ που ειναι ο ΣΑΤΑΝΑΣ.

 3. Ο εθνικισμος ειναι ενας δαιμονικος καρκινος μεσα στο κεφαλι των κατ ευφημισμον «ανθρωπων» που προσπαθει να βιασει την φ-υση με κατ εντολη του ευνουχου ψευτοθεου ακομα και αν αυτος δεν ειναι «ορατος» στις διαφορες ιδεολογικες παραλλαγες αυτης της ασθενειας, καθως αυτο το καρκινωμα εκφραζει της ενεργειακη πολωση του αριστερα με το δεξια που μαλιστα θεμελιωθηκε ιδεολογικα απο τους φαλλοκρατες Ελληνες φιλοσοφους που μαλιστα ειχαν και μια «περιεργη» σχεση με τις γυναικες οπως γνωριζει ολοκληρος ο πλανητης.??????????????????

 4. ΚΩΔΙΞ ΠΕΡΣΕΥΣ 07/09/2018 @ 1:32 ΜΜ

  Ο Ιησους Χριστος ειναι ο Ιερος Οφις των μυστηριων της Μητερας Θεας ετσι οπως διαπιστωσαν οι τοτε μυημενοι στα μυστηρια της Μητερας Θεας που παρηγαγαν και την μυθολογια της Εννοιας/Σ-Οφιας που εκφραστηκε και μεσα απο την Βυζαντινη μυθολογια της Βασιλισσας Σ-Οφιας της συζηγου του Αυτοκρατορα Χριστου Βασιλεα του συμπαντος που συμφωνα και με την κωδικοποιηση των αρχαιων μυστηριων ειναι ο Μαρδουκ που ειναι ενας τιτλος για τους Χρισμενους Βασιλεις της Βαβυλωνας ο οποιος μαλιστα συμφωνα με αυτα που γνωριζαν αυτοι που ηταν πισω απο την Ιουδαικη κουρτινα ειναι ισοδυναμος με τον τιτλο του Μεσσια = ΧΡΙΣΤΟΥ που ειχε αποδοθει στον Χρισμενο Βαβυλωνιο Βασιλεα Κυρο τον Μεγα και δηλαδη τον ΜΑΡΔΟΥΚ που αναφερεται στην Π.Δ ως Μεσσιας = ΧΡΙΣΤΟΣ.

  Ο Ιησους Χριστος εισχωρησε ως ιος μεσα στο προγραμμα της πατριαρχικης ελιτ και μαλιστα προστατευσε τα μυστηρια της Μεγαλης Θεας πισω απο την κουρτινα των ψευτοαρχοντων αυτου του κοσμου και κρατησε ζωντανη την ψυχη του πλανητη μεσα στο σκοταδι εως τωρα που ηρθε η ωρα να ανατειλει στην καρδιες ημων ο ΦΩΣΦΟΡΟΣ και δηλαδη το πνευμα του φωτοδοτη των αρχαιων μυστηριων που σταυρωθηκε απο το πνευμα του Αντιθεου των ψευτοαρχοντων αυτου του κοσμου που θα ξυπνησουν μεσα στην δικη της πραγματκοτητα και θα ψαχνουν τρυπα για να κρυφτουν και δεν θα βρικσουν.

  Η συνδεση του Ελληνα Χριστου Βασιλεα Αλεξανδρου με τα Χριστικα Μυστηρια της Μητερας Θεας ειναι ξεκαθαρη οπως επισης και το ΓΕΓΟΝΟΣ οτι μιλαμε για ενας ΓΙΟ οχι μονο της Μητερας Θεας των Καβειριων Μυστηριων στα οποια ηταν ιερεια η μητερα του Ολυμπιαδα αλλα και του Ιερου Οφι που εμφανιστηκε σε ενα οραμα της Ολυμπιαδας ως ο Ζευς.

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» 07/09/2018 @ 7:26 ΜΜ

   Αλλά και ο ιστορικός τους ήρωας, ο Αριστομένης ο Ανδανιεύς, ο άντρας που επέζησε από το ρίξιμο στον Καιάδα [!], ήταν απόγονος φιδιού μια που η μάνα του τον έκανε με ένα “θεόν δράκοντι εικασμένον”, θεό ή δαίμονα μεταμορφωμένο σε φίδι.

   Μετά από αιώνες, η νεκρική εκδίκηση του Μεσσήνιου φιδοήρωα χρησιμοποιήθηκε σαν ηθικό έρεισμα από τους Θηβαίους για να τσακίσουν τον Σπαρτιατικό στρατό στα Λεύκτρα. Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχε ενεργά το Μαντείο του Τροφωνίου, στη Στερεά Ελλάδα, που έδωσε στους Θηβαίους την ασπίδα του Αριστομένη, που του ήταν αφιερωμένη. Στο Μαντείο του Τροφωνίου εννοείται πως τα φίδια ήταν ιερά.

   Άποικοι από την Επίδαυρο έχτισαν στη Λακωνία την “Λιμηράν Επίδαυρο”. Εκεί “αποβιβάστηκε” μόνο του το Ιερό φίδι που είχαν μαζί τους. Έτσι αποφάσισαν να εγκατασταθούν εκεί. Εννοείται πως από σεβασμό στο “θαύμα” οι Λάκωνες δεν αντέδρασαν. Με όμοιο τρόπο μετοίκησαν οι κάτοικοι της Μαντίνειας, μετα από χρησμό, ακολουθώντας μια γυναίκα, την Αντινόη, που ακολουθούσε με την σειρά της ένα φίδι. Έτσι, ονόμασαν και το κοντινό ποτάμι “όφι”.

   Ο “επώνυμος Ήρως” της Σικυώνας, ο Σικυώνας, ήταν γιος του Μητίωνα και εγγονός του φιδάνθρωπου Ερεχθέα. Στη γενεαλογία των Σικυωνίων εμπλέκονται ακόμη οι Αθηναίοι Φηνώ και Ιανίσκος, καθώς και ο Διόνυσος. Την λατρεία του Ασκληπιού στη Σικυώνα έφερε η Νικαγόρα, κουβαλώντας τον θεό πάνω σε ένα κάρο που τόσερναν δυο μουλάρια, στην μορφή ενός μεγάλου “δράκοντος”.

   Ο Άρατος ο Σικυώνιος, [-213 πΧ] μεγάλη μορφή της Ελληνικής ιστορίας, στρατηγός της Αχαϊκής Συμπολιτείας, πιστεύονταν πως ήταν και αυτός γιος φιδιού. Υπήρχε ένα αγαλμάτιο της μάνας του, της Αριστοδάμας, καβάλλα σε ένα “δράκοντα”, πράγμα που ενίσχυσε τον μύθο. Αυτός ο Φίδαρος ήταν, λένε, ο ίδιος ο Ασκληπιός.

   Οι Ηλείοι λάτρευαν τον Σωσίπολη, θεό ή Ήρωα που μεταμορφώνονταν σε φίδι. Όταν οι Ηλείοι είχαν πόλεμο με τους Αρκάδες, μια λεχώνα είπε στους στρατηγούς της Ηλείας πως ονειρεύτηκε πως το νεογέννητό της θα τους βοηθήσει. Η γυναίκα άφησε το μωρό στο “μεταίχμιον” ανάμεσα στους δυό στρατούς, και ετούτο μεταμορφώθηκε σε φίδι, τρομοκρατώντας τους Αρκάδες.

   Τότε οι Ηλείοι κατάλαβαν πως η λεχώνα ήταν η θεά του τοκετού Ειλείθυια, μια Φιδοθεοτόκος. Ας φανταστούμε μια στιγμή τι είδους μωρά ονειρεύονταν να φέρουν στον κόσμο οι αρχαίες Ελληνίδες προσευχόμενες στην Ειλείθυια να έχουν καλό τοκετό…

   Ο Σωσίπολης μοιράζονταν ένα ιερό μαζί με τη μάνα του, την Ειλείθυια. Στο τμήμα που ήταν αφιερωμένο στη μαμά, η είσοδος ήταν ελεύθερη. Στο δεύτερο τμήμα, αφιερωμένο στο Σωσίπολη, η είσοδος απαγορεύονταν σε όλους παρεχτός από μια γριά που το λειτουργούσε. [δαγκάνει το άτιμο…]

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*


Μην συνεχιζεις να βοηθας της σελιδες που θελουν να σου προσφερουν προπαγανδα !

Παρακαλώ απενεργοποιήστε τον AdBlocker σας! Το να εχεις adBlocker σε ανεξαρτητες σελιδες ειναι σαν να θες αυτες οι σελιδες να σταματησουν να προσφερουν δωρεαν της υπηρεσιες τους η να κλεισουν!.. Αν μας εκτιματε σαν σελιδα σας παρακαλουμε απενεργοποιηστε τον AdBlocker σας!

How to disable? Refresh