Έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας και όμως δεν μιλάει κανείς γι΄αυτό

Φωτιές-ΑσίαΈγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας και όμως δεν μιλάει κανείς γι΄αυτό

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Στην Ινδονησία, εδώ και και δύο ολόκληρους μήνες συντελείται ένα σύγχρονο έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας. Όμως παρότι οι επιπτώσεις του σύντομα θα πλήξουν όλον τον πλανήτη, εν τούτοις κάποιοι έχουν επιλέξει να μην διαθέσουν ούτε μια σειρά από τα άρθρα τους.

Στην Ινδονησία εδώ και δύο μήνες, μαίνονται δασικές πυρκαγιές σε εξαιρετικά μεγάλη κλίμακα (10 χλμ μήκος εστιών).

Ήδη οι πυρκαγιές αυτές ευθύνονται για 500.000 περιπτώσεις αναπνευστικών λοιμώξεων, εξαιτίας της ομίχλης – τέφρας που καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της Μαλαισίας και της Σιγκαπούρης.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις μιλάνε ανοιχτά για έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας.

Συνολικά έχουν καεί δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης, μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες.

Οι επιπτώσεις της πυρκαγιάς αυτής δεν θα είναι τοπικές. Ήδη  οι φωτιές στην Ινδονησία και στην ΝΑ Ασία, παράγουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα από την οικονομία των ΗΠΑ, ενώ μέσα στις τρεις τελευταίες εβδομάδες οι πυρκαγιές έχουν ελευθερώσει περισσότερο CO2 από τις ετήσιες εκπομπές της Γερμανίας.

4096

Οι χειρουργικές μάσκες που διανέμονται σε όλη τη χώρα δεν κάνουν σχεδόν τίποτα για να προστατεύσουν εκείνους που ζουν μέσα στην αιθαλομίχλη που έχει κρύψει τον ήλιο. Τα μέλη του κοινοβουλίου στο Καλιμαντάν (Ινδονησιακό Βόρνεο) χρειάζεται να φοράνε μάσκες καθώς συζητάνε για τα διάφορα θέματα της χώρας. Η αίθουσα είναι τόσο ομιχλώδης που με δυσκολία αναγνωρίζει ο ένας τον άλλον.

Στις περισσότερο πληγείσες περιοχές, στη Σουμάτρα, δέκα άνθρωποι έχουν πεθάνει από ασθένειες που σχετίζονται με την ομίχλη και έχουν περισσότερες από 500.000 περιπτώσεις των οξέων λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος.

Ο Sutopo Puro Nugroho, ο εκπρόσωπος της Μετεωρολογίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής Υπηρεσίας (BMKG) έχει αναγνωρίσει ότι για μήνες 43 εκατομμύρια άνθρωποι στα δύο νησιά έχουν εισπνεύσει  τοξικές αναθυμιάσεις, ωστόσο, παραδέχτηκε, ο αριθμός των μη καταγεγραμμένων περιπτώσεων ήταν πιθανότατα πολύ υψηλότερος.

Όμως ο λόγος που δεν αποφασίζει η διεθνής κοινότητα να σταματήσει αυτό το έγκλημα έχει όνομα και σκοπό. 

Το όνομα είναι το φοινικέλαιο… και ο σκοπός είναι απλός… το φοινικέλαιο αποτελεί βασική πρώτη ύλη του πρόχειρου φαγητού του σύγχρονου δυτικού κόσμου…

Η φωτιά χρησιμοποιείται για να  καθαρίσει τη γη, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί  για νέες φυτείες.

Όμως η χρονιά που κάποιοι επέλεξαν για να κάψουν την Ινδονησία, είναι η χρονιά της παρατεταμένης ανομβρίας για τη δυτική ακρή των ΗΠΑ (όπου κατευθύνεται το τεράστιο νέφος αιθαλομίχλης που ήδη έχει καλύψει το 30% του Ειρηνικού). Όμως η χρονιά αυτή έχει και κάτι ακόμα. Το φαινόμενο Ελ Νίνιο, που τώρα δυναμώνει ακόμα περισσότερο από τις ζεστές αέριες μάζες.

Ποιός θα την πληρώσει; Φυσικά οι κάτοικοι της περιοχή, που ήδη πληρώνουν ακριβά τα προβλήματα στους πνεύμονες. Θα ακολουθήσει η Αμερική (και από το νέφος και από το Ελ Νίνιο). Πολύ πιθανόν να περάσει το συμπαγές νέφος πάνω από την Αμερική και να καταφέρει να περάσει στην πλευρά του Ατλαντικού, πυροδοτώντας και εκεί ακραία καιρικά φαινόμενα.

3500

 

Τις τελευταίες ημέρες  το Συμβούλιο της Ινδονησίας Ulema έχει  αναπτύξει 30 πυροσβεστικά αεροσκάφη (που έχουν σταλεί κυρίως από Κίνα και Ρωσία) και 22.000 στρατιώτες για την καταπολέμηση των πυρκαγιών. Επίσης στο Καλιμαντάν έχουν καταπλεύσει δεκάδες πολεμικά σκάφη και βρίσκονται σε ετοιμότητα  για μαζικές εκκενώσεις περιοχών.

Η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη, η Αυστραλία και η Ιαπωνία έχουν επίσης σταλεί βοήθεια.

 

Οι πυρκαγιές έχουν στοιχίσει την κυβέρνηση της Ινδονησίας περισσότερο από  $ 30 δισεκατομμύρια, ένα τεράστιο πλήγμα για την επιδεινωμένη οικονομία της χώρας και την οικονομική ανάπτυξη της.

Η Ινδονησία ετοιμάζεται να θέσει το θέμα και στην Διάσκεψη για την  Κλιματική Αλλαγή των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/zaxarias.mytilinios

GOOGLE +: +Ζαχαρίας Μυτιληνιός

3 thoughts on “Έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας και όμως δεν μιλάει κανείς γι΄αυτό

  1. Ανώνυμος says:

    Για τα χιλιάδες ζωάκια και δέντρα που χάθηκαν και χάνονται καμία μνεία. Δεν είναι μόνον τα δίποδα κάτοικοι αυτού του πλανήτη που τον έχουμε κατά τ΄άλλα ρημάξει παντελώς. Να πάμε στα τσακίδια μπας και σωθεί τουλάχιστον η γη, με ό,τι χλωρίδα και πανίδα απομείνει. Και παρεμπιπτόντως, κε Ζαχαρία δεν είναι ‘το συμπαγή νέφος’, αλλά ‘το ΣΥΜΠΑΓΕΣ νέφος’.! ‘Ελεος….

    • ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ says:

      αφού βρήκε μόνο 1 ορθογραφικό πάλι καλά να λες… είμαι γνωστός ανορθόγραφος. Ευχαριστώ και το διορθώνω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *