Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

18:58 - 14/07/2015

Ο αρνητισμός σκοτώνει την οικονομία

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις
Παρακολουθώ έκπληκτος τις τελευταίες ώρες να εκτυλίσσεται ένα “κίνημα” μποϊκοτάζ στα social media κατά της Γερμανίας και των γερμανικών προϊόντων. Μια ακόμα φορά σαν λαός συνεχίζουμε το “blame game” και επιχειρούμε την επικοινωνιακή “επανάσταση” μας! Γιατί όμως πάλι να γινόμαστε “επαναστάτες χωρίς αιτία”; Και εξηγούμαι: Αφενός πιστεύω ακράδαντα ότι Proud to be Greek – ακόμα και όσους πιστεύουν στη διάσωση της Ελλάδας με επιπλέον βοήθεια. Αφετέρου, αν θέλουμε να λεγόμαστε διεθνιστές και αλληλέγγυοι ως λαός, πετυχαίνουμε ακριβώς το αντίθετο -όπως πολύ σωστά τουίταρε κάποιος: “με κάθε τουί με #BoycottGermany, αλληλεγγύη & διεθνισμός πιάνονται χέρι-χέρι & πηδάν απ’ την ταράτσα”…
 
Η λύση λοιπόν δεν βρίσκεται στην απομόνωση της χώρας, στην μετάπτωση της ευθύνης πάλι στον “οχτρό”, ούτε στον ισοπεδωτικό αρνητισμό. Βρίσκεται αντιθέτως στην εξωστρέφεια της. Σε όσους λοιπόν παρακινούν να μποϊκοτάρουμε τα γερμανικά προϊόντα και να στραφούμε μόνο στα εγχώρια, θα τους προέτρεπα να σκεφτούν τα εξής:
Η αρνητική στάση δεν βοήθησε ποτέ. Αυτό που πρέπει, πρώτα από όλα, να κάνουμε εμείς σαν λαός, είναι να ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ εξαιρετικά προϊόντα ώστε να μπορούμε να τα αγοράζουμε οι ίδιοι, αλλά και να τα εξάγουμε στο εξωτερικό για να αυξήσουμε επιτέλους τα έσοδα της χώρας μας! Να βελτιώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας (ειδικά στη βαριά μας βιομηχανία, τον τουρισμό), ώστε να γίνουμε πιο ανταγωνιστικοί και πιο ελκυστικός τόπος για επενδύσεις. Μόνο έτσι θα μειώσουμε την ανεργία και θα σηκώσουμε κεφάλι από τους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης και την ύφεση. Επιπλέον, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στα όσα λέμε και γράφουμε, γιατί η αρνητική στάση μπορεί να αντιστραφεί (ήδη κάποιοι μιλάνε για αντίστοιχο #BoycottGreece) και να σημάνει:
  • Λιγότερο τουρισμό
  • Λιγότερες εξαγωγές ελληνικών προϊόντων,
  • Απομόνωση ελληνικών επιχειρήσεων από το εξωτερικό
Ας σηκώσουμε λοιπόν τα μανίκια και ας αυξήσουμε την παραγωγή μας! Η λύση είναι στα δικά μας χέρια και όχι σε πραγματικούς ή “κατασκευασμένους” εχθρούς. Ας δώσουμε μόνοι μας λοιπόν την ευκαιρία που μας αξίζει. 
 
Νικ. Αρ. 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (10)

  1. δημητριος πολιτης 07/14/2015 @ 7:42 ΜΜ

    μαλλον φορας παροπιδες φιλε μου αυτοι οι γερμανοι μας εφτασαν εδω με νομους και διαταξεις που περνουσαν για αυξηση του φορου εργασιων και φπα , για ποσοστοση στην αγροτικη πολιτικη , με κλεισιμο διαφορων εταιριων που κατασκευαζαν προιοντα στην ελλαδα , βοσ, σιμενσ , πιτσος ,ιζολα , πιρελλι ,φιλιπς, οσραμ,και παρα πολλες αλλες ακομα και τα μακαρονια μας σταματισαν να παραγουμε και θες εξωστεφια ?? με τι και σε ποιους σε αυτους που χλευαζουν πανω απο το πτωμα της πατριδας μας ? δεν εισαι καλα που θα αγορασω προιοντα γερμανικα !!!

  2. Γιώργος 07/14/2015 @ 8:44 ΜΜ

    Κατ’αρχήν πιστεύω ότι, ευτυχώς, δεν είμαστε διεθνιστές σαν λαός… ούτε καν ευρωπαϊστές πλέον. Όπως το βλέπω το πράγμα, αυτό που λες είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, λες να αρχίσουμε να παράγουμε για να ανορθώσουμε την οικονομία, πολύ σωστό αυτό. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, την οποία και υποστηρίζω θερμά που λέει ότι μέχρι να αρχίσουμε να παράγουμε ποιοτικά προιόντα υποστηρίζουμε τα ελληνικά προιόντα ανεξαρτήτου ποιότητας, που δε πιστεύω ότι υστερούμε και πολύ σε ποιότητα. Το πρόβλημα ξεκινάει από τα προιόντα που δεν παράγουμε καθόλου ή που, καλύτερα, μας υποχρεωσαν να σταματήσουμε να τα παράγουμε προκειμένου να εισάγουμε τα δικά τους αλλά ακομα και εκεί, προτιμώ να τα στερηθώ από το να στείλω το υστέρημά μου στην Γερμανία.

  3. ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ 07/14/2015 @ 9:05 ΜΜ

    αρθρογραφε κουνα λιγο το κεφαλι σου να συνελθεις στο σημερα….. εισαι αλλου…. και πολυ σου ειναι το σχολιο αυτο…

  4. ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ????????????

  5. Terma lidl, merchedes bmw audi . Poulisteta 2000 ston mantra parte ena iaponiko kante tin douleia sas kai na pane na gam….. Auto einai to boikotaz . An to kanetai auto h germania tha gemisei 2000000 germanika autokinhta . Ton ipie apo pantou

  6. Ανώνυμος 07/14/2015 @ 11:03 ΜΜ

    Μας κατηγορεις για τεμπεληδες μας τρομαζεις με κυρωσεις μας δινεις ψευδεις λυσεις ποιων συνεργατης εισαι; σιγουρα οχι των Ελληνων , α μ αρεσει το χωρις αιτια εχεις γνησιο γερμανικο χιουμορ

    ,

  7. άντε παιδιά, ακούσατε? να γίνεται καλοί εργάτες για να παράγετε πολλά και καλά προιόντα…..μπορεί εσείς να μην μπορείτε να τα αγοράσετε γιατί θα είναι ακριβά, αλλά οι γερμανοί, οι σουηδοί, οι φιλανδοί θα μπορούν να τα έχουν….κι εμείς μ ένα μεροκαματάκι θα αγοράζουμε τη σαβούρα της Κίνας…….άντε να στρωθούμε στη δουλειά……

  8. Με τον τσιπρα που ανεβασε τον ΦΠΑ στον τουρισμο περιμενε τουρισμο εσυ.

  9. Ελευθέριος Ποπολάρος 07/15/2015 @ 5:11 ΠΜ

    Το θέμα είναι να κρατήσει το μπουκοτάζ. Γιατί είμαστε πολύ του μιλητού σαν λαός στη σύγχρονη κουλτούρα μας…πολύ θεωρία και απο πράξη, λίγα πράγματα. Πολλά μπουκοτάζ έχουν γίνει και όλα ατόνησαν. Καταρχήν το μπουκοτάζ δεν μπορεί να αφορά μόνο τους Γερμανούς, αλλά όλες τις χώρες του σύγχρονου άξονα(που λίγο-πολύ, είναι οι ίδιες με αυτές του παλιού άξονα). Επίσης όσους μας έχουν πολεμήσει και μας πολεμούν ακόμη. Επίσης η αυτάρκεια, δεν είναι το κέρας της αμάλθειας, πρέπει να περιορίσεις τις ανάγκες σου σε αυτά που παράγεις και είναι δύσκολο…όμως πρέπει να το προσπαθήσουμε και να το καταφέρουμε. Μην λησμονούμε ότι θα έχουμε όμως εχθρο το ίδιο μας το κράτος και τους δοσίλογους πολιτικούς μας.

    Επίσης καλό είναι να υπάρχει σύμπνοια. Θα πάρω εγω απο τον Ελληνα παραγωγό. Οχι όμως σε τρελές τιμές επειδή έτσι αυτός νομίζει, γιατί πολλοί δεν είναι λογικοί και κοιτάνε το κέρδος του στύλ “ο θάνατος σου η ζωή μου”. Ετσι δουλειά δεν γίνεται. Επίσης πρέπει να διευκολύνουμε την απευθείας πώληση. Οι πολλοί μεσάζοντες ακριβαίνουν το προιόν χωρίς να υπάρχει λόγος. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να προσπαθήσουμε να αγοράζουμε προιόντα περιοχής μας που δεν μεσολαβούν υπηρεσίες μεταφοράς και παράδοσης, καύσιμα, οργανωτικές δομές κλπ. Δεν είναι απλή δουλειά, αλλά πρέπει να το δούμε, γιατί πρέπει και εμείς να είμαστε λογικοί καταναλωτές, να βλέπουμε ότι και αυτοί έχουν έξοδα, οπότε να δώσουμε κίνητρο να μην αυξάνεται η αξία των προιόντων. Να επαναφέρουμε τρόπον τινά το “παπούτσι απο τον τόπο σου” με έννοια “απο το χωριό σου ή την πόλη σου”

    Δεν είναι εύκολα πράγματα αυτά. Και ίσως οι κατεστραμμένοι συνεταιρισμοί να βοηθούσαν κάπως. Αλλά εαν υπάρχει θέληση πραγματικά, οι λύσεις θα προκύψουν.

  10. Πας καλά βρε χριστιανέ μου? Τα ξαναδιάβασες άλλη μια αυτά που έγραψες? Ποια αλληλεγγύη και διεθνισμός που έπεσαν επάνω μας σαν τις ύαινες να κατασπαράξουν τα κουφάρια μας.. Αυτούς μπορείς να τους θεωρήσεις εσύ συμμάχους και υποστηριχτές σου? αν ναι κάτι πίνεις και δεν μας δίνεις!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*