Βασικές γνώσεις επιβίωσης πριν την καταστροφή

Δεν αρκεί να αποθηκεύσουμε ορισμένα τρόφιμα σε ένα ντουλάπι για να επιβιώσουμε από μια μεγάλη κρίση που θα προκαλέσει την κατάρρευση της κοινωνίας.

Επίσης, δεν έχει νόημα να κατέχουμε εργαλεία που δεν γνωρίζουμε πως να τα χρησιμοποιούμε. Αυτό που είναι πιο σημαντικό είναι η γνώση βασικών δεξιοτήτων επιβίωσης που θα πρέπει να ασκούμε από τώρα.

1. Πρώτες βοήθειες και επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Η ιατρική εκπαίδευση είναι σίγουρα η απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε προετοιμασία. Ασθένειες και τραυματισμοί μπορεί να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή, ειδικά αν βρισκόμαστε σε μια ευάλωτη κατάσταση. Η ικανότητά όμως να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα και αποτελεσματικά βελτιώνουν σημαντικά τις πιθανότητες επιβίωσης. Η γνώση της καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, το δέσιμο ενός σπασμένου μέλους αλλά και η αντιμετώπιση τραυματισμών μικρών ή μεγάλων κρίνετε απαραίτητη.

2. Καθαρισμός νερού. Το νερό είναι απαραίτητο για την επιβίωση. Χωρίς αξιόπιστη πηγή καθαρού πόσιμου νερού, οι πιθανότητες για να επιβιώσουμε περιορίζονται σημαντικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αναζήτηση και ο καθαρισμός του νερού θα πρέπει να είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητές μας σε μια κατάσταση επιβίωσης. Εάν πιούμε μολυσμένο εκθέτουμε τον εαυτό μας σε παράσιτα και ασθένειες που μπορούν να κάνουν την κατάστασή μας χειρότερη. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζουμε πως γίνετε καθαρισμός του νερού μέσω του φιλτραρίσματος ή του βρασμού ή ακόμα και με χημική επεξεργασία, πριν το πιούμε.

3. Απόκτηση και διατήρηση τροφίμων. Αυτό περιλαμβάνει το κυνήγι και την αναζήτηση τροφής, μαζί με τεχνικές διατήρησης και αποθήκευσης τροφίμων. θα πρέπει να γνωρίζουμε για την κατασκευή παγίδων καθώς και βασικές γνώσεις ψαρέματος. Επίσης, θα πρέπει να ξεχωρίζουμε τα βρώσιμα από τα δηλητηριώδη φυτά και πως να τα μαγειρέψουμε. Πολύτιμη είναι η γνώση παράτασης της διάρκειας ζωής του φαγητού μας, αποθηκεύοντάς το κατάλληλα σε ξηρά, δροσερά μέρη, μακριά από την έκθεση του σε θερμότητα, ηλιακό φως και οξυγόνο.

4. Κατασκευή προσωρινού καταφυγίου. Αφού έχουμε καλύψει τις ανάγκες μας σε φαγητό, νερό και πρώτες βοήθειες, το επόμενο πράγμα που πρέπει να ξέρουμε είναι αυτός της κατασκευής ενός προσωρινού καταφυγίου. Ένα προσωρινό καταφύγιο μπορεί να μας προστατεύσει από τα στοιχεία της φύσης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να αξιοποιήσουμε τα υλικά που βρίσκονται διάσπαρτα στη φύση για την κατασκευή μας. Όπως υποδηλώνει το όνομα, επειδή η κατασκευή μας θα είναι προσωρινή αρκεί να επωφεληθούμε από ένα τοίχο, ένα βράχο ή ένα πεσμένο δέντρο για χτίσουμε το κατάλληλο κατάλυμα.

5. Χρησιμοποίηση εργαλείων για επισκευές. Δεν χρειάζεται να κατέχουμε περίπλοκες γνώσεις μηχανικού. Αρκεί να έχουμε μια βασική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας ορισμένων χρήσιμων εργαλείων και μηχανημάτων. Πρέπει να εξοικειωθούμε σε εργαλεία όπως: σφυριά, πριόνια, τρυπάνια, κατσαβίδια και κόφτες. Προσπαθήστε να περιλάβετε στον εξοπλισμό σας μια εργαλειοθήκη επιβίωσης. Δεν ξέρετε πότε θα σας χρειαστεί.

epiviosi.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

*Ειδική επεξεργασία ΔΙΠΛΗΣ ΝΑΝΟΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ στα σφαιρίδια καθαρώς χημικού χαλκού, στην οποία οφείλει το ιδιαίτερο χρώμα του το Black Knight

*Εμπεριέχει αρχαίο κρύσταλλο της Ελληνικής γης [εξαιρετικά δυσεύρετος στο εμπόριο]

**ΝΕΑ κεραία Lakhovsky στο εμπρός μέρος με επικάλυψη χρυσού 24 καρατίων

*Η επικάλυψη καθαρού χρυσού 24 καρατίων στην εμπρός κεραία, αλλάζει την πόλωση της οργονοενέργειας ώστε να γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη στα αλλότρια DNA τα οποία κυκλοφορούν ανάμεσα μας καθώς και στα ανόργανα όντα.

*Στην βάση του υπάρχει ακόμη μια κεραία MWO Πολύ-Κυματικού Ταλαντωτή Lakhovsky, όπως σε όλα τα προϊόντα οργονιτών του orgonodrome, κατ’ αποκλειστικότητα.

ΤΙΜΗ 115.00€ + 0 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 0 μεταφορικά- Για Επαρχία 0€

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 thoughts on “Βασικές γνώσεις επιβίωσης πριν την καταστροφή

  1. Βρυωνης says:

    Χαιρετισματα μπαρμπα , και οταν ερθουμε σε τετοια κατασταση η σφαγη μεταξυ των πανηλιθιων κρυφων βαρβαρικης καταγωγης διποδων θα μας επαναφερουν στην εποχη της καθοδου των γαλατων η’ την εποχη της καθοδου του πολιτισμενου αλαριχου.

  2. Απροσαρμοστος says:

    Και πως θα χρησιμεύσει το τρυπάνι χωρίς ρεύμα;Η νομίζεις ότι θα έχει και ρεύμα εκεί που θα είσαι; Επίσης γράφεις για καθαρισμό νερού και πρώτες βοήθειες αλλά δεν γράφεις ΠΩΣ γίνεται… Το σχόλιο πάει στον τύπο που τα έγραψε, όχι στο Κατοχικά Νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *