Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
08:56 - 19/09/2019

Το 90% του πληθυσμού θα αφανιστεί αν εκλείψει η ηλεκτρική ενέργεια;

Επιστημονικές μελέτες που ερευνούν τις επιπτώσεις που θα επέρχονταν στην κοινωνία αν ξαφνικά εκλείψει η ηλεκτρική ενέργεια αναφέρουν ότι ένα τόσο σημαντικό γεγονός ίσως και να οδηγούσε στην απώλεια έως και του 90% του πληθυσμού. Μια υπόθεση που γεννά ένα σημαντικό ερώτημα: Αφού κατορθώσαμε να ζήσουμε χιλιάδες χρόνια χωρίς το ηλεκτρικό ρεύμα, γιατί να κινδυνεύσουν τόσες ζωές από την απώλεια τού;

Η απάντηση είναι ότι η σύγχρονη κοινωνία βασίζεται σε δομές που στο σύνολο τους εξαρτώνται από τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Σε μια περίπτωση γενικευμένου πολέμου είναι δεδομένο ότι ένας από τους πρώτους στόχους θα είναι η εξουδετέρωση των δικτύων ηλεκτροδότησης καθώς έτσι θα επέρχονταν αποδιοργάνωση στην κοινωνία.

1. Δεν υπάρχει νερό χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα
Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από την εποχή που το νερό που χρειαζόμασταν το περνάμε από το πηγάδι της αυλής. Σήμερα για τις βασικές ανάγκες μας σε νερό εξαρτόμαστε σχεδόν αποκλειστικά από το δίκτυο υδροδότησης και για να λειτουργήσουν τα αντλιοστάσια χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια. Εάν παράλληλα με την απώλεια του ηλεκτρικού ρεύματος προσθέσουμε και την απώλεια της υδροδότησης τότε η ζωή στην πόλη γίνετε εξαιρετικά δύσκολη. Σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών βλέπουμε ότι ένα από τα πρώτα ζητούμενα είναι η αποστολή εμφιαλωμένου νερού στους πάσχοντες. Ας φανταστούμε αυτό να συμβαίνει στο σύνολο της χώρας τότε συνειδητοποιούμε το μέγεθος των επιπτώσεων για τον πληθυσμό.

2. Η πρόσβαση σε τρόφιμα είναι δύσκολη χωρίς τον ηλεκτρισμό
Στις αστικές περιοχές η τροφοδοσία σε τρόφιμα γίνετε μέσω των καταστημάτων τροφίμων των γνωστών σουπερμάρκετ. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι πόλεις μπόρεσαν να μεγαλώσουν και να γιγαντωθούν στο πέρασμα των αιώνων γιατί επιτεύχθηκε η αδιάλειπτη μεταφορά και συντήρηση των τροφίμων που χρειάζονταν οι χιλιάδες άνθρωποι που κατοικούν σε αυτές. Ως αντίλογο θα πει κάποιος ότι για τους ανθρώπους που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές η πρόσβαση σε τρόφιμα θα είναι ευκολότερη. Όμως, στις σύγχρονες κοινωνίες το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού ζει στα αστικά κέντρα.

3. Χωρίς ηλεκτρισμό δεν υφίσταται σύγχρονη ιατρική
Τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν χωρίς συνέχει παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Μπορεί να διαθέτουν γεννήτριες όμως αυτές καλύπτουν έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και όχι για το σύνολο των λειτουργιών του νοσοκομείου. Μια διακοπή της ηλεκτροδότησης που θα διαρκέσει αρκετές ημέρες είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει αποδιοργάνωση όσο φιλότιμες και αν είναι οι προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού.

Καταλήγοντας, χωρίς να χρειαστεί να επικαλεσθούμε και άλλα παραδείγματα είναι σαφές ότι τις τελευταίες δεκαετίες ο τρόπος ζωής του ανθρώπου είναι αναπόσπαστα εξαρτημένος από την ηλεκτρική ενέργεια. Στους σύγχρονους πολέμους διαπιστώνουμε ότι μόλις διακόπτεται σε μια πόλη η παροχή του ηλεκτρισμού δημιουργείται μια αλληλουχία γεγονότων όπως η έλλειψη νερού, η διακοπή των επικοινωνιών, η αύξηση της εγκληματικότητας που καθιστούν την πόλη μη κατοικήσιμη ζώνη.

Για αυτό λοιπόν κάθε οικογένεια ή μεμονωμένο άτομο θα πρέπει να έχει προετοιμάσει ένα σχέδιο διαφυγής το οποίο θα ενεργοποιήσει σε μια μεγάλη φυσική καταστροφή ή μια μείζονα κρίση που θα προβλέπει την άμεση απομάκρυνση από τον τόπο της κατοικίας.

epiviosi.gr

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Χαμένη Τεχνολογία 09/19/2019 @ 4:43 ΜΜ

  Έτσι οι άνθρωποι πριν από 12.000 χρόνια κάναμε βλακείες, έγινε ο ΕλληνοΑτλαντικός πόλεμος και καταστράφηκε η τεχνολογία κι ο ηλεκτρισμός. Έγινε μείωση πληθυσμού, εξαφανίστηκε η υπερτεχνολογία και οι άνθρωποι γυρίσαμε πίσω στις σπηλιές. Από τα σαλόνια στα αλώνια που λένε. Στη σημερινή εποχή είμαστε πολύ πιο πίσω σε σχέση με τότε που η αντιγηραντική ήταν στην κορυφή της και ζούσαν όλοι για αιώνες. Επίσης είχαν ιπτάμενα οχήματα και ρομπότ όπως ο Τάλως. Χάθηκαν βιβλία, ταινίες, βιντεοπαιχνίδια τότε.

 2. Χρηστος 09/19/2019 @ 8:01 ΜΜ

  Μεγάλε τα έχεις καμένα!!!!!

 3. Sir Μητσος εξ Αγγλίας 09/20/2019 @ 2:36 ΠΜ

  Όσο η γη θα εχει μαγνητικό πεδίο θα υπάρχει και ρεύμα.!!
  Μαγνητική γεννήτρια και ασε τους δήθεν ερευνητές να λένε. Τσού ρε λάκηδες. άχρηστα ανθρωπάρια.
  Η θα μας δώσει ο κος Ζωγραφος την δική του ιδέα που αντί να την δώσει δωρεάν στον κόσμο την έδωσε άντε να μην πω που. –

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*