Διαφημίσεις

Το ψωμί αποτέλεσε τη βασική διατροφή των προγόνων μας αλλά και των νεοελλήνων.

Στα αρχαία χρόνια για να μπορούν να συντηρήσουν το ψωμί το έκαναν παξιμάδια. Έτσι οι ναυτικοί αλλά και οι βοσκοί που έλειπαν από τα σπίτια τους μπορούσαν να έχουν μαζί τους ψωμί

Όταν ζυμώνουμε και δεν έχουμε άλλο τρόπο για να συντηρήσουμε το ψωμί μας μπορούμε να το κάνουμε παξιμάδια. Αφού ψήσουμε το ψωμί, το κόβουμε σε μεγάλες φέτες και μετά συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 150 βαθμούς για 2ώρες περίπου, ανάλογα με το φούρνο και το ψωμί μας.

Συντήρηση σε θερμοκρασία δωματίου

Αν επιλέξετε να κρατήσετε το ψωμί σας σε θερμοκρασία δωματίου, προσέξτε το σημείο που θα το τοποθετήσετε. Πρέπει να είναι μακριά από μυρωδιές, υγρασίες και ήλιο.

Αποθηκεύστε το στην ψωμιέρα. Και όμως, η ψωμιέρα πραγματικά κάνει τη δουλειά για την οποία προορίζεται, μιας και κρατά κλεισμένο σε σκοτεινό χώρο το ψωμί σας, του επιτρέπει να αερίζεται αλλά να μην στεγνώνει και επίσης, κλείνει έξω την ανεπιθύμητη υγρασία και τις μυρωδιές. Στο εμπόριο κυκλοφορούν διάφορα είδη, ξύλινες, μεταλλικές ακόμα και πλαστικές ψωμιέρες.

Αν δεν έχετε ψωμιέρα, πάρτε μία υφασμάτινη σακούλα για το ψωμί σας. Θα το συντηρήσει και αυτή μια χαρά. Αυτοσχεδιάστε και χρησιμοποιήστε μια παλιά καθαρή μαξιλαροθήκη, με χοντρό ύφασμα για να αποθηκεύετε το ψωμί σας. Κρεμάστε τη σε ένα σημείο της κουζίνας σας μακριά από το σημείο που μαγειρεύετε.

Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τίποτα από τα παραπάνω, τότε η χάρτινη σακούλα που αγοράζετε το ψωμί σας θα σας βοηθήσει στη διατήρησή του. Κλείνετέ την πολύ καλά για να μην ξεραθεί η φρατζόλα σας.

Ψωμί στο ψυγείο

Όσο γι΄αυτούς που θέλουν να συντηρούν το ψωμί τους στη συντήρηση του ψυγείου, καλό θα είναι να γνωρίζουν ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες του ψυγείου επιταχύνουν τη διαδικασία αφυδάτωσης του ψωμιού και έτσι αυτό ξεραίνεται πιο γρήγορα.

Το ψωμί στην κατάψυξη.

Κόψτε το ψωμί σε φέτες βάλτε το μέσα σε σακούλες για τρόφιμα μπορείτε σε κάθε σακούλα να βάλετε το ψωμί που θα καταναλώσετε κάθε φορά. Όταν το χρειαστείτε, δεν χρειάζεται απόψυξη, απλά βγάλτε το από την κατάψυξη, καταβρέξτε με νερό και βάλτε το στο φούρνο για 20΄στους 200 βαθμούς C. Ο τρόπος αυτός είναι αρκετά ενεργοβόρος και έχει μεγάλο κόστος.

Πηγή

peliti.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek