Διαφημίσεις

Στην ιστορία της ανθρωπότητας ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια αποτελούν οι πόλεμοι οι οποίοι συνεχίζουν να πραγματοποιούνται παρά τον πόνο και την δυστυχία που προκαλούν. Οι λόγοι για αυτές τις συγκρούσεις είναι συνήθως η επέκταση της επικράτειας ενός κράτους εις βάρος ενός άλλου και ο προσεταιρισμός των οικονομικών του πόρων.

Για τους απλούς πολίτες το κύριο μέλημα τους είναι η προστασία των μελών της οικογενείας τους. Συχνά πριν εκδηλωθούν οι πολεμικές επιχειρήσεις υπάρχει ένταση που όλοι μιλούν για αυτήν αλλά κανένας δεν γνωρίζει την ημέρα και την ώρα που θα ξεκινήσει η σύρραξη.

Ίσως αυτό γίνετε για να δημιουργηθεί σύγχυση στην κοινή γνώμη του αντίπαλου κράτους ώστε να αιφνιδιαστεί και να παραλύσει από τις καταιγιστικές εξελίξεις όταν αυτές εκδηλωθούν. Η έγκαιρη πρόβλεψη λοιπόν των γεγονότων είναι ο κρισιμότερος παράγοντας για την επιβίωση του ατόμου και της οικογένειας του.

Σε μια τέτοια περίπτωση δυο είναι οι σημαντικότερες επιλογές που μπορούμε να κάνουμε. Πρώτον είναι είτε να παραμείνουμε στον τόπο της κατοικίας μας ή να καταφύγουμε σε μια άλλη πιο ασφαλή περιοχή.

Στους σύγχρονους πολέμους συνήθως οι βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται με εξελιγμένα όπλα που εκτελούν «χειρουργικά» χτυπήματα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές. Βέβαια υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες που όμως δεν αποτελούν τον κανόνα. Έτσι λοιπόν εάν ο τόπος της κατοικίας μας δεν είναι κοντά σε μια στρατιωτική εγκατάσταση δεν κινδυνεύουμε άμεσα. Αν μάλιστα έχουμε συγκεντρώσει ικανή ποσότητα τροφίμων και προμηθειών, μια καλή επιλογή είναι να παραμείνουμε στην κατοικία μας μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθούν τα γεγονότα.

Αν όμως η περιοχή της οικίας μας είναι πιθανός στόχος επίθεσης, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να μετακινηθούμε σε ένα άλλο πιο ασφαλή τόπο. Η διαφυγή μας όμως θα πρέπει να προετοιμαστεί μεθοδικά πριν τα γεγονότα. Δεν γίνετε να τρέχουμε για τρόφιμα την τελευταία στιγμή και να περιμένουμε σε ουρές έξω από τις τράπεζες. Πρέπει να ετοιμάσουμε τα απόλυτος απαραίτητα που ιδανικά να χωρούν σε ένα σακίδιο για κάθε μέλος της οικογένειας μας ώστε να εξασφαλιστεί η γρήγορη διαφυγή μας. Η επιλογή της διαδρομής θα πρέπει να γίνει προσεκτικά ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα να κολλήσουμε σε ένα ατέλειωτο μποτιλιάρισμα.

Η προνοητικότητα είναι το σημαντικότερο μας πλεονέκτημα για να επιβιώσουμε. Σε όλες τους πολέμους έχει παρατηρηθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού παρά τα προειδοποιητικά μηνύματα που υπήρχαν, ξεκίνησαν να κινητοποιούνται την τελευταία στιγμή. Η έγκαιρη προετοιμασία είναι λοιπόν το καθοριστικό στοιχείο που θα κρίνει και την ύπαρξη μας.

Πως θα επιβιώσουμε από μια πυρηνική έκρηξη

Το ενδεχόμενο ενός παγκόσμιου πολέμου δεν εξαλείφθηκε ποτέ για την ανθρωπότητα. Παρατηρούμε ότι οι εντάσεις και οι συγκρούσεις μεταξύ των κρατών αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια δημιουργώντας ένα διαρκές αίσθημα ανασφάλειας σε εκατομμύρια ανθρώπους. Ποια είναι τα βασικά που πρέπει να γνωρίζουμε για να προστατευθούμε από μια πυρηνική έκρηξη;

Τι κάνουμε πριν την έκρηξη.

Η προετοιμασία για ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντική. Σε ένα σακίδιο μπορούμε να έχουμε νερό, τρόφιμα και φάρμακα μαζί με μερικά αντικείμενα που θεωρούμε απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση μας. Τα τρόφιμα θα πρέπει να είναι σε κονσέρβες και το νερό σε δοχείο καλά σφραγισμένο ώστε να μην υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης από την ραδιενέργεια. Ιδανικότερα θα μπορούσαμε να έχουμε ένα σακίδιο στο σπίτι και ένα στο αυτοκίνητο. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουμε περιοχές πλησίον σε στρατιωτικές βάσεις και γενικός σημεία που είναι πιθανοί στόχοι επίθεσης.

Τι κάνουμε την ώρα της έκρηξης.

Βάσει των στρατιωτικών εγχειριδίων, θεωρείτε ασφαλής η απόσταση που είναι τουλάχιστον 1500 μέτρα από το σημείο μηδέν. Αυτό βέβαια εξαρτάται και από την δύναμη της πυρηνικής κεφαλής που θα πλήξει τον στόχο. Σε γενικές γραμμές ισχύει ο κανόνας του όσο πιο μακριά, τόσο το καλύτερο. Όταν πραγματοποιηθεί η έκρηξη δεν γυρίζουμε το βλέμμα μας προς αυτήν, ανεξαρτήτου απόστασης. Υπάρχει ο κίνδυνος να υποστούμε προσωρινή ή μόνιμη τύφλωση. Αμέσως πέφτουμε στο έδαφος και προσπαθούμε να καλυφθούμε από την θερμική ακτινοβολία που μπορεί να μας προκαλέσει εγκαύματα ακόμα και τρίτου βαθμού. Αν βρισκόμαστε μέσα σε ένα κτίριο αποφεύγουμε τα παράθυρα και γενικά κάθε άνοιγμα που μπορεί να μας αφήσει εκτεθειμένους στην επικίνδυνη ακτινοβολία. Τα καταφύγια αποτελούν την καλύτερη επιλογή.

Τι κάνουμε μετά την έκρηξη.

Μετά την έκρηξη ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι το ραδιενεργό νέφος, που η διασπορά του εξαρτάται από παράγοντες όπως η ταχύτητα του ανέμου και οι καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα πάλι με τα στρατιωτικά εγχειρίδια τα επίπεδα ραδιενέργειας θα πέσουν σημαντικά μετά την πάροδο τουλάχιστον 15 ημερών. Όμως, η ραδιενέργεια θα απορροφηθεί από το έδαφος και είναι πιθανό να δηλητηριάσει τα τρόφιμα και το νερό και για αυτό θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ως προς την κατανάλωση τους. Χαρακτηριστικά σημάδια δηλητηρίασης από ραδιενέργεια αποτελούν ο εμετός, η ναυτία και τα έντονα σημάδια στο δέρμα και το πρόσωπο. Πλενόμαστε καλά με σαπούνι και νερό και αλλάζουμε τα ρούχα μας εάν υποψιαστούμε ότι έχουν μολυνθεί. Η ύπαρξη δισκίων ιωδιούχου καλίου είναι σημαντική γιατί θα προστατεύσει το θυρεοειδή μας αδένα από την πρόσληψη ραδιενεργού ιωδίου μετά την έκθεση μας στην ραδιενέργεια.

epiviosi.gr

 



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek