Ο κανόνας του 3 στην επιβίωση

Ο κανόνας του 3 στην ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Ο κανόνας αυτός δημιουργήθηκε προκειμένου να μας επισημάνει τις προτεραιότητες που θα πρέπει να ακολουθήσουμε σε περίπτωση που εμπλακούμε σε μια κατάσταση επιβίωσης. Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει περισσότερο από τρία λεπτά χωρίς αέρα, τρεις ώρες χωρίς καταφύγιο (σε ακραίες καιρικές συνθήκες), τρεις μέρες χωρίς νερό και τρεις βδομάδες χωρίς τροφή.

– 3 λεπτά χωρίς αέρα
Ένας συνηθισμένος άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει χωρίς οξυγόνο για περισσότερο από τρία λεπτά γιατί κινδυνεύει να υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις ανθρώπων που μετά από κατάλληλη προπόνηση κατάφεραν να επεκτείνουν αυτό το χρονικό διάστημα κάτω από το νερό για περισσότερο χρόνο όμως δεν παύουν να είναι οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον γενικό κανόνα.

– 3 ώρες χωρίς καταφύγιο
Σε ένα περιβάλλον που επικρατούν εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες όπως για παράδειγμα είναι αυτό της Σιβηρίας ή της Ανταρκτικής ένας άνθρωπος χωρίς την κατάλληλη ενδυμασία είναι δύσκολο να επιβίωση ακόμα και για μερικά λεπτά ούτε καν για τρεις ώρες. Ο κανόνας αυτός αναφέρεται κυρίως για περιοχές που δεν είναι τόσο αφιλόξενες αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενής, δηλαδή είναι χειμώνας με κρύο και βροχή. Σε αυτήν την περίπτωση η ανάγκη δημιουργίας καταφυγίου πρέπει να είναι μια από τις πρώτες μας προτεραιότητες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε όλα σχεδόν τα εγχειρίδια η φωτιά και το καταφύγιο είναι οι πρώτες ενέργειες που θα πρέπει να κάνουμε για να επιβιώσουμε.

– 3 ημέρες χωρίς νερό
Το σώμα του ανθρώπου αποτελείται κατά τα δύο τρίτα από νερό. Η έλλειψη του νερού είναι ένα γεγονός που μπορεί να καταστήσει αδύνατη την επιβίωση του ανθρώπου. Το χρονικό διάστημα που μπορεί να μείνει ένας άνθρωπος χωρίς νερό εξαρτάται από το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται. Αν για παράδειγμα κάποιος περπατά κάτω από τον καυτό ήλιο παράγει σχεδόν ένα λίτρο ιδρώτα μέσα σε μόλις μια ώρα. Έτσι, αν δεν αναπληρώσει άμεσα το απόθεμα του σε νερό το σώμα θα αρχίσει να αφυδατώνεται θέτοντας την υγεία του σε κίνδυνο.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


– 3 εβδομάδες χωρίς φαγητό
Αφού φάμε, το σώμα μας προχωρά στην διαδικασία της πέψης προκειμένου να παράξει γλυκόζη, την ουσία που αποτελεί την βασική πηγή ενέργειας του οργανισμού. Την οποία αποθηκεύει ως απόθεμα για αργότερα. Η αποθηκευμένη γλυκόζη επαρκεί για το πολύ 2 μέρες. Όταν στερηθούμε την τροφή για αρκετές μέρες το σώμα μας θα μπει στην διαδικασία να αναζητήσει ενέργεια μέσα από τα αποθέματα λίπους και τους μυς. Ένα γεγονός που θα προκαλέσει μείωση της μυϊκής μάζας και το σώμα θα λειτουργεί πλέον στο ρελαντί. Συμπεραίνοντας, καταλήγουμε ότι η έλλειψη τροφής μπορεί είναι μια διαδικασία επώδυνη που όμως μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος για αρκετές μέρες. Σε μια κατάσταση επιβίωσης προηγείται η ανάγκη μας για νερό και η προστασία του σώματος μας από το φυσικό περιβάλλον.

epiviosi.gr

One thought on “Ο κανόνας του 3 στην επιβίωση

  1. DON says:

    Το πιο βασικό.Μολυσμένος αέρας σε 30 δευτερόλεπτα καπούτ.Αυτό θα πάθετε όσοι είστε κάτω από 1200-900μ υψόμετρο.Αν επιβιώσετε από αυτό,έρχεται η δίψα.
    Το καλό στην υπόθεση είναι ότι δεν θα πεινάσετε.
    ΗΛΙΑΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *