Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
20:00 - 09/12/2020

ΕΠΙΒΙΩΣΗ ( Επικοινωνίες κατά την Επιβίωση )

ΕΠΙΒΙΩΣΗ

( Επικοινωνίες κατά την Επιβίωση )

Επιβίωση σημαίνει αγώνας, προσπάθεια να επιζήσουμε, και να ανταπεξέλθουμε των προβλημάτων μια δύσκολης κατάστασης. Η δύσκολη κατάσταση μπορεί να είναι, μια φυσική καταστροφή, σεισμός, πυρκαγιά, πλημύρα και φυσικά το χειρότερο όλων, ο πόλεμος. Ο πόλεμος είναι ότι χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μία χώρα, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή δεν έχει πολύ καλά οργανωμένο κράτος και δεν μπορεί να βοηθήσει τους πολίτες του ούτε στην απλή καθημερινότητα του, όπως δυστυχώς συμβαίνει στη χώρα μας.

Εδώ έχουμε θρηνήσει πολλούς νεκρούς σε διάφορες θεομηνίες – φυσικές καταστροφές, όπως τελευταία με την πυρκαγιά στο μάτι, παλαιότερα στις πλημύρες στη Μάνδρα Αττικής κ.λ.π. και αυτό έγινε κάποιες φορές από την ανοργανωσιά των υπηρεσιών μας. Φανταστείτε λοιπόν τι έχει να γίνει σε έναν πόλεμο π.χ με την Τουρκία, που είναι πολύ πιθανόν να γίνει ίσως και πολύ σύντομα όπως λένε οι γνωστοί διεθνολόγοι – αναλυτές (Μάζης, Γρίβας, Δρούγος, Φίλης, Καλεντερίδης κ.ά).

Επίσης έχετε σκεφτεί τι θα γίνει και πως θα αντιδράσετε, εάν κάποια στιγμή ξεσηκωθούν όλοι οι Λαθρομετανάστες (ο καθηγητής Γ. Μάζης είπε ότι είναι περίπου Τέσσερα Εκατομμύρια στη χώρα μας), είτε από πείνα, είτε κατόπιν εντολής του << πολυχρονεμένου μας >> Σουλτάνου Ερντογάν και οι οποίοι θα λειτουργήσουν σαν Πέμπτη φάλαγγα στο εσωτερικό της χώρας μας προκειμένου να διαλύσουν την κρατική μηχανή είτε πριν είτε κατά την διάρκεια ενός ενδεχόμενου πολέμου με την Τουρκία ;;;

Τα πρώτα σημεία που θα χτυπήσουν θα είναι: Επικοινωνίες, σταθμούς παραγωγής ρεύματος, και υδραγωγεία.

Μια βασική αρχή της Επιβίωσης λέει: Μία σταγόνα ΠΡΟΛΗΨΗ, ισοδυναμεί με έναν Τόνο ΘΕΡΑΠΕΙΑ. Στην Επιβίωση, τόσο σε Αστικό περιβάλλον όσο και στο ύπαιθρο, αλλά κυρίως στην πόλη αυτά που χρειάζονται πρώτα-πρώτα είναι: Φάρμακα, όπλα φυσίγγια για την ασφάλειά σου, Επικοινωνία (ασύρματος), Τρόφιμα, Νερό εμφιαλωμένο. Τα φάρμακα είναι το πρώτο, διότι αν δεν έχεις π.χ. τρόφιμα θα ζήσεις κάποιες μέρες, θα βγεις έξω θα μαζέψεις χόρτα, κάτι θα κάνεις για να βρεις να φας και να επιζήσεις.

Χωρίς φάρμακα, αν αρρωστήσεις και δεν έχεις π.χ. μια Αντιβίωση… πιθανότατα οι μέρες σου είναι πολύ λίγες. Επίσης ένα μεγάλο λάθος που κάνουν πολλοί στον τομέα της επιβίωσης (επειδή δεν γνωρίζουν βέβαια ή επειδή κάποιοι νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα) είναι αυτό που λένε:

<< Πόσες μέρες θα κρατήσει μια έκτακτη κατάσταση (φυσική καταστροφή, Πόλεμος κ.λ.π). 3-4 μέρες;;; μία εβδομάδα ;;;

Εγώ έχω σπίτι τρόφιμα π.χ για 10-15 μέρες, οπότε είμαι εντάξει >>. Δυστυχώς δεν είναι έτσι, τόσο απλά τα πράγματα. Εγώ θα πάρω για παράδειγμα το χειρότερο σενάριο… ΠΟΛΕΜΟΣ.

Κι ας υποθέσουμε ότι θα κρατήσει 4-5 ημέρες. Τα αποτελέσματα ενός Πολέμου τα γνωρίζουν άραγε ;;;

Γνωρίζουν ότι δεν θα υπάρχει οικονομική δραστηριότητα, τις πρώτες μέρες θα κλείσουν οι Τράπεζες, στα Σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία σίγουρα θα γίνει πλιάτσικο από Έλληνες που δεν έχουν πραγματικά να φάνε αλλά και από Έλληνες που δεν μερίμνησαν από πριν, ώστε να είναι προετοιμασμένοι και στο θέμα αυτό (της τροφής, κ.λ.π.).

Ιδιαίτερα σήμερα όπου έχουμε στη χώρα μας τουλάχιστον τέσσερα εκατομμύρια Λαθρομετανάστες και αυτοί κυρίως, όχι μόνο θα κάνουν πλιάτσικο στις προαναφερθέντες κατηγορίες καταστημάτων, αλλά και στα σπίτια μας. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες, μαζικής κοινωνικής αναταραχής, ποιος μας βεβαιώνει πότε θα ξανανοίξουν τα καταστήματα αυτά, πότε θα ξαναγίνει ο επανεφοδιασμός, αυτών ;;;

Θα υπάρχουν τρόφιμα και φάρμακα για την επανατροφοδοσία αυτών, και που θα βρεθούν ;;;

Στις αποθήκες τους μήπως ;;;

Κι αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν, γνωρίζετε για πόσο διάστημα επαρκούν τα τρόφιμα των αποθηκών αυτών ;;;

Ξέρετε ότι θα ανέβουν κατακόρυφα, και πόσο άραγε, οι τιμές σε όλα τα είδη (τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, κ.λ.π. εφόσον υπάρχουν βέβαια).

Επίσης γνωρίζετε ότι Ελληνικές πολύ καλές εταιρίες φαρμάκων για να φτιάξουν ένα φάρμακο, την πρώτη ύλη την φέρνουν από το εξωτερικό ;;; Αλλά ακόμα κι αν υποθέσουμε ότι θα υπάρχουν τρόφιμα και φάρμακα ακόμα και σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, ποιος θα τολμήσει να βγει από το σπίτι του για ψώνια, όταν θα υπάρχει ο φόβος των συμμοριών που θα κυκλοφορούν στους δρόμους, είτε αυτές αποτελούνται από Έλληνες πεινασμένους είτε το χειρότερο από Λαθρομετανάστες οι οποίοι ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς θα είναι οπλισμένοι με καλάσνικωφ ;;;

Να προσθέσω δε σε όλα τα παραπάνω προβλήματα που δεν είναι τα μόνα, είναι ενδεικτικά αυτά, ότι μια γεωργική – αγροτική χώρα όπως η χώρα μας σήμερα, – και όπως την κατάντησαν όλοι οι πολιτικοί μας – εισάγει λεμόνια από την Αργεντινή, μαρούλια από την Ιταλία, σκόρδα από την Κίνα κ.λ.π.

Εδώ πολλές φορές πάμε να πάρουμε στο φαρμακείο ένα φάρμακο (σήμερα που δεν έχουμε πόλεμο ή κάποια έκτακτη κατάσταση) και μάλιστα φτηνό (3-4 ευρώ) και σου λένε δεν το έχουμε σήμερα θα το παραγγείλουμε και θα μας το φέρουν αύριο, φανταστείτε τώρα τι γίνεται με τα ακριβά. Άρα, για πια λοιπόν αυτάρκεια σε τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα κ.λ.π. μας μιλάμε κάποιοι ότι θα υπάρχει ακόμα και σε περίπτωση πολέμου ;;;

Το λέω αυτό είτε πρόκειται για κρατικούς –κυβερνητικούς παράγοντες είτε πρόκειται για απλούς Έλληνες πολίτες της κατηγορίας του ξερόλα για όλα τα θέματα, όπως ανέφερα πιο πάνω.

     

Πάμε όμως να δούμε τώρα πως θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε σε μια έκτακτη κατάσταση – Πόλεμο με τον συγγενή μας ή τον φίλο μας ή όταν χρειαστούμε εμείς μια βοήθεια κ.λ.π όταν φυσικά τα τηλέφωνα (σταθερά – κινητά ) δεν θα λειτουργούν. Θυμίζω εδώ ότι στο σεισμό (5,9 R) που έγινε στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου 1999, σταμάτησαν να λειτουργούν σταθερά και κινητά τηλέφωνα. Ο καλύτερος τρόπος πλέον επικοινωνίας είναι ο ασύρματος. Υπάρχουν διάφοροι τύποι στο εμπόριο, θα αναφέρω αναλυτικά τις κατηγορίες και σεις θα επιλέξτε ανάλογα με τις ανάγκες σας:

1. Τα φορητά PMR (Privet Mobile Radio), είναι πομποδέκτες με ισχύ περίπου μισό Watt. Οι συχνότητες λειτουργίας είναι στην μπάντα των UHF: 446.00625 – 446.09375 MHz. Έχουν 8 κανάλια και η εμβέλειά τους είναι περίπου 5 χιλιόμετρα. Η τιμή τους κυμαίνεται από 40 έως 90 ευρώ. Για τη χρήση τους δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας από το κράτος.

2. Πομποδέκτες CB (Citizens Band – Συχνότητα πολιτών) αυτοκινήτου αλλά χρησιμοποιούνται και ως βάση στο σπίτι. Η συχνότητα τους είναι στους 27 MHz και έχουν ισχύ 4 Watt. Διαθέτουν 40 κανάλια. Η τιμή τους κυμαίνεται από 70 έως 190 ευρώ. Για τη χρήση τους δεν απαιτείται άδεια λειτουργίας από το κράτος. Η εμβέλειά τους είναι 10-20 χιλιόμετρα μεταξύ φορητών ασυρμάτων, 20-30 χιλιόμετρα μεταξύ κινητών (αυτοκινήτου) και 60-80 χιλ. μεταξύ σταθμών βάσης.

Τέλος υπάρχει και η κατηγορία ασυρμάτων VHF – UHF (Επαγγελματικοί – Ερασιτεχνικοί) που χρειάζεται κανονικά άδεια λειτουργίας από το κράτος. Είναι οι ονομαζόμενη άδεια Ραδιοερασιτέχνη. Για να την αποκτήσεις δίνεις εξετάσεις και παίρνεις Πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη. Οι συχνότητες λειτουργίας είναι:

Στα VHF 144.00 – 146.00 MHz και στα UHF 430.00 – 440 MHz. Πληροφορίες για όσους θέλουν να αποκτήσουν πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη στο Link: http://www.opengov.gr/yme/?p=342

Εδώ να τονίσω ότι από πληροφορίες – εκτιμήσεις παλαιότερων ραδιοερασιτεχνών, οι κάτοχοι ασυρμάτων αυτής της κατηγορίας (μη έχοντες Πτυχίο ραδιοερασιτέχνη) είναι περισσότεροι και από τους έχοντες Πτυχίο Ραδιοερασιτέχνη, παρόλο που γνωρίζουν ότι υπάρχει πρόστιμο εάν συλληφθούν από τις αρμόδιες αρχές να εκπέμπουν. Βέβαια σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλοί δεν θα σκεφτούν το πρόστιμο, αλλά το πως θα επικοινωνήσουν με τον φίλο, τον συγγενή να δουν αν είναι καλά ή να πάνε να προσφέρουν μια βοήθεια.

Αυτοί οι ασύρματοι έχουν ισχύ 5 Watt, 8 Watt, 10 Watt (φορητοί), 25 Watt οι ασύρματοι αυτοκινήτου και 35-50 Watt οι σταθμοί βάσης (σπίτι).

Η εμβέλεια για τους φορητούς είναι 2-5 χιλιόμετρα μεταξύ τους και ανάλογα την μορφολογία του εδάφους.

Για τους έχοντες άδεια Ραδιοερασιτέχνη μπορούν να εκπέμψουν μέσω αναμεταδοτών που βρίσκονται σε διάφορες κορυφές της Ελλάδας και πάντα μέσα στις ραδιοερασιτεχνικές συχνότητες (144.00 MHz – 146.00 MHz) για τα VHF και 430.00 MHz – 440.00 MHz για τα UHF και να μιλήσουν μεταξύ τους με όλη σχεδόν την Ελλάδα ακόμα και με ένα φορητό των 5 Watt όπως της φωτογραφίας δεξιά.

Η τιμή για τους φορητούς ξεκινούν από τα 20 ευρώ περίπου (όπως το Baofeng 5Watt της φωτογραφίας δεξιά) και οι ασύρματοι αυτοκινήτου οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από το σπίτι (φωτογραφία αριστερά, ισχύος 25 Watt) η τιμή των οποίων ξεκινά από 70 ευρώ. Σε ότι αφορά την εμβέλεια σε όλους τους παραπάνω ασυρμάτους, αυτή είναι η θεωρητική.

Η πραγματική εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (Ύπαρξη στάσιμων κυμάτων – για σταθμούς βάσης ή αυτοκινήτου – μορφολογία εδάφους, εκπομπή μέσα ή έξω από την πόλη, καιρικές συνθήκες κ.λ.π).

Τέλος σε ότι αφορά τις καταστάσεις Επιβίωσης, όποιον ασύρματο κι αν πάρετε (φορητό, αυτοκινήτου ή βάσης) θα μπορείτε να μιλάτε όταν άλλοι δεν θα έχουν επικοινωνία μεταξύ τους.

Υπάρχουν πάρα πολλοί ραδιοερασιτέχνες που γνωρίζουν με ακρίβεια και μπορούν να σας συμβουλεύσουν σε ποιες συχνότητες να εκπέμπετε κατά περίπτωση βέβαια, ούτως ώστε να μην εμποδίζετε – παρεμβάλετε τις συχνότητες των υπηρεσιών ασφαλείας, Ενόπλων Δυνάμεων, συχνότητες Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (επικοινωνίες με Α/φη) κ.λ.π. Επίσης να ενημερώσω εδώ ότι σε όλες τις παραπάνω έκτακτες καταστάσεις, υπάρχει η Πολιτική Προστασία η οποία χρησιμοποιεί αδειούχους ραδιοερασιτέχνες, όπου με την βοήθεια αυτών ενημερώνει και δίνει οδηγίες στον Ελληνικό Λαό ανάλογα με το είδος της έκτακτης κατάστασης.

Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο χρήσιμος είναι ένας ασύρματος για την επικοινωνία μας, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για καταστάσεις Επιβίωσης, και κυρίως, όταν δεν θα υπάρχουν άλλοι τρόποι ενημέρωσης – επικοινωνίας.

Όσον αφορά διευκρινήσεις και λεπτομέρειες κατά περίπτωση για τα ραδιοερασιτεχνικά από τους φίλους εδώ του Hellasbook.gr μπορούν να ρωτήσουν οτιδήποτε σχετικό με το θέμα (των επικοινωνιών) στέλνοντας μήνυμα στο προφίλ μου.

https://hellasbook.gr/user/georgios_mariolis

 

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*