10:53 - 27/02/2020

Ενεργός άνθρακας

Xρήσεις του ενεργού άνθρακα

Η διαδικασία του να τοποθετείς απανθρακωμένα ξύλα σε βρώμικο, στάσιμο, μολυσμένο νερό, για να το καθαρίσει, το απολυμάνει και να το κάνει ασφαλές για κατανάλωση, είναι κάτι που οι άνθρωποι που ζούσαν στην ύπαιθρο το γνώριζαν και έκαναν για αιώνες.

Εξαιτίας αυτού, σήμερα ο ενεργός άνθρακας και ο ξυλάνθρακας βρίσκονται σχεδόν σε όλα τα οικιακά και βιομηχανικά φίλτρα νερού και συστήματα καθαρισμού.

Ο λόγος είναι απλός, συλλαμβάνει και εξουδετερώνει σχεδόν κάθε επιβλαβή χημική ουσία που είναι γνωστή στους ανθρώπους.

Φαρμακευτικός, οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει απανθρακωμένα ξύλα για αιώνες για να αφαιρέσουν τα δηλητήρια και τις τοξίνες από το εσωτερικό του σώματος. Χρησιμοποιώ μόνο ενεργό άνθρακα ιτιάς, η οποία είναι η καλύτερη ποιότητα και πιο αποτελεσματικό από οποιαδήποτε κάρβουνο και είναι εντελώς μη τοξικό, αλλά πάρα πολύ ακριβό για το χρησιμοποιήσει η βιομηχανία των φίλτρων νερού. Αυτό το κάρβουνο είναι μια λεπτή, μαύρη, άοσμη και άγευστη σκόνη που παρασκευάζεται από προσεκτικά επιλεγμένα, δέντρα ιτιάς που μετά απανθρακώνονται.

Τι υπάρχει στον ενεργό άνθρακα;

Ο ενεργός άνθρακας ιτιάς σχηματίζεται από το ψήσιμο ξύλινης πούλπας ιτιάς σε κενό (χωρίς την παρουσία οξυγόνου) για να δημιουργήσετε ένα ελαφρύ, μαυρισμένο ξύλο που σχεδόν μοιάζει με το κάρβουνο που χρησιμοποιείται σε ένα μπάρμπεκιου. Στη συνέχεια, αυτό το κάρβουνο ενεργοποιείται με οξυγόνο που το κάνει να διογκώνεται και να ανοίγει τους μικρούς πόρους του άνθρακα μεταξύ των ατόμων του κάρβουνου, κάνοντάς το ακόμη πιο πολύ πορώδες υλικό.

Τι μπορεί να κάνει ο ενεργός άνθρακας

Η διαδικασία της απανθράκωσης του ξύλου ιτιάς δημιουργεί ένα υψηλό απορροφητικό σύνθετο μίγμα ένωσης. Η μόνη διαφορά μεταξύ της απορρόφησης και προσρόφησης είναι ότι με την απορρόφηση, η ουσία απορροφάτε και διεισδύει μέσα στην άλλη ουσία.

Με την προσρόφηση, η ουσία προσελκύεται και συγκρατείτε πάνω στην άλλη ουσία, σαν μαγνήτης. Όχι ότι αυτό κάνει πραγματικά οποιαδήποτε διαφορά για σας, αλλά έτσι είναι πως λειτουργεί αυτό.

Ο ενεργός άνθρακας έχει μια εξαιρετικά μεγάλη επιφάνεια. Αυτό σημαίνει ότι μόνο ένα μικρό γραμμάριο ενεργού άνθρακα ιτιάς, έχει επιφάνεια ικανότητα απορρόφησης άνω των 5.000 τετραγωνικών ποδιών, καθιστώντας το ένα υπερ-αποτοξινωτικό για το σώμα. Έχει την μοναδική ικανότητα να αφαιρέσει τις χημικές ουσίες που δεν ανήκουν στο σώμα και να αφήσει τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά άθικτα. Ο ενεργός άνθρακας ιτιάς μπορεί να προσελκύσει και να προσκολλήσει μεγάλες ποσότητες τοξινών, καθιστώντας σήμερα τη θεραπεία, επιλογή, από τα περισσότερα κέντρα δηλητηριάσεων.

Το πείραμα με τον ενεργό άνθρακα

Στις αρχές της δεκαετίας του 1800, ο παράτολμος Γάλλος, γιατρός Michel Bertrand, αποφάσισε να λάβει 150 φορές τη θανατηφόρο δόση του αρσενικού, αναμιγμένη με κάρβουνο. Ανέφερε μόνο μικρές ενοχλήσεις.

Μερικές δεκαετίες αργότερα, ο Γάλλος φαρμακοποιός Pierre Touéry κατάπιε 10 φορές τη θανατηφόρα δόση στρυχνίνης με 15 γραμμάρια κάρβουνο μπροστά από το σύνολο της Γαλλικής Ακαδημίας, και επέζησε σώος και αβλαβής κατά την κρίση της ιατρικής επιστήμης.

Ποτέ δεν έχω δοκιμάσει καμία από αυτές τις επικίνδυνες επιδείξεις, αλλά σίγουρα τράβηξα πολλές δηλητηριώδης τοξικές ουσίες από τους ασθενείς μου με αυτό το κάρβουνο (ενεργό άνθρακα), από δηλητήρια κροταλία μέχρι κατάλοιπα φαρμάκων χημειοθεραπείας.

Πηγή: Herbdoc.com
Φωτογραφία: Wikipedia

Ενεργός άνθρακας: Αντίδοτο για δηλητηριάσεις

Ο ενεργός άνθρακας είναι πολύ αποτελεσματικός για την άμεση αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων.
Ο ενεργός άνθρακας θεωρείται σαν το καλύτερο αντίδοτο για τις περιπτώσεις δηλητηριάσεων από ουσίες που έχουν προσληφθεί από το στόμα.
Η άμεση χρήση του όμως, δηλαδή στο σπίτι αμέσως μετά τη διαπίστωση της δηλητηρίασης, έχει περιοριστεί. Ο λόγος είναι ότι επεκράτησε η εντύπωση ότι οι γονείς των παιδιών θα είχαν δυσκολία να το χορηγήσουν σωστά και ότι επιπρόσθετα λόγω της δυσάρεστης γεύσης του, τα παιδιά θα αρνούνται να το πάρουν.

Η άμεση χορήγηση του ενεργού άνθρακα έχει πλεονεκτήματα. Εάν ληφθεί από τον ασθενή μέσα στην πρώτη ώρα από τη στιγμή της δηλητηρίασης, έχει την μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του, στο να συνδέσει την τοξίνη ή την δηλητηριώδη ουσία και να αποτρέψει την απορρόφηση της από τον πεπτικό σωλήνα.

Για τους λόγους αυτούς, Αμερικανοί γιατροί έκαναν μια έρευνα για να διαπιστώσουν πόσο εύκολο είναι για γονείς να χορηγούν τον ενεργό άνθρακα στα παιδιά τους στο σπίτι, αμέσως μετά από μια τροφική δηλητηρίαση.

Η έρευνα κάλυψε 115 παιδιά που είχαν υποστεί κάποια μορφή δηλητηρίασης. Φάνηκε ότι οι γονείς δεν είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα να χορηγήσουν το φάρμακο στα παιδιά τους. Επίσης τα παιδιά έλαβαν από το σπίτι τους την καλύτερη θεραπεία, που είναι ο ενεργός άνθρακας, σε μικρότερο χρονικό διάστημα (38 λεπτά έναντι 73), σε σύγκριση με άλλα παιδιά που έλαβαν την ίδια θεραπεία μετά από την άφιξή τους στο νοσοκομείο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι ο ενεργός άνθρακας είναι καλύτερο φάρμακο και περισσότερο ασφαλές παρά το γνωστό σιρόπι ιπέκα που χρησιμοποιείται επίσης για τις δηλητηριάσεις και το οποίο προκαλεί εμετό για την αποβολή της τοξικής ουσίας.

Το συμπέρασμα είναι ότι πάντοτε στο σπίτι πρέπει να υπάρχει ενεργός άνθρακας. Δεν είναι δύσκολος στη χορήγηση ακόμη και στα παιδιά. Αποτελεί την καλύτερη άμεση αντιμετώπιση για τοξικές ή δηλητηριώδεις ουσίες που λαμβάνονται από το στόμα.

Η αποτελεσματικότητα του φαρμάκου αυτού είναι καλύτερη εάν χορηγηθεί μέσα στην πρώτη ώρα από τη στιγμή της απορρόφησης της νοσηρής ουσίας.

Πηγή: Αντίδοτο για δηλητηριάσεις

Περισσότερες πληροφορίες για τις χρήσεις του ενεργού άνθρακα μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://healingtools.tripod.com/thn5.html
http://healingtools.tripod.com/ACP_pages.html

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ
Πάντα χρησιμοποιείτε τα βότανα ή φυσικά σκευάσματα υπό την επίβλεψη ενός ειδικού ιατρού και ποτέ μόνοι σας.
Μην χρησιμοποιείτε ποτέ βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μόνα τους ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα, ακόμα και συμπληρώματα χωρίς την ειδική γνώμη ιατρού.

Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικό σκοπό. Η σελίδα δεν φέρει καμία ευθύνη.

ftiaxno.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ας μη μπερδευουμε το κόσμο , μιλαμε για το γνωστό σε ολους κάρβουνο.

    Ειναι τρομερο οπλο για φυλτράρισμα νερού αλλά και μάσκας προσωπου,

    βρέξτε ένα φανελάκι και βάλτε μέσα κάρβουνα χτυπημενα και κάντε μια μάσκα για το προσωπο, ομοιως βάλτε και βαμβάκι και κανετε εξαιρετικό φιλτρο νερού για επιγουσες καταστάσεις ( πρωτα ομως χρειαζετε απόσταξη δλδ βράσιμο και τους υδρατμους τους περναμε απο χαλκοσωλινα να υγροποιηθούν και μετά το περναμε απο το φιλτρο που εχουμε φτιάξει με το τριμενο καρβουνο.

    • Τα κάρβουνα δηλ. που αγοράζουμε για ψησταρια?κάνουν? Δεν κατάλαβα καλά το φίλτρο για το νερό πώς το φτιάχνουμε. Βράζουμε το νερό και έχουμε βάλει μέσα στάχτη ή τα κάρβουνα?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*