07:34 - 12/05/2022

Δέκα στρατιωτικές δεξιότητες που θα μας βοηθήσουν να επιβιώσουμε

Διαφημίσεις

Τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων εκπαιδεύονται από την πρώτη μέρα για να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία ακόμα και κατά τη διάρκεια της μάχης. Η οργάνωση, ο αυτοέλεγχος και η πειθαρχία στην επίτευξη ενός στόχου είναι οι βασικές προϋποθέσεις που βελτιώνουν σημαντικά τις πιθανότητες μας για επιβίωση.

1. Απόκρυψη. Δεν είναι τυχαίο που ο στρατός χρησιμοποιεί ρούχα παραλλαγής καθώς και τεχνικές καμουφλάζ για τους άντρες και τον εξοπλισμό του. Σε μια κατάσταση κρίσης οφείλουμε να μην ξεχωρίζουμε από το περιβάλλον που βρισκόμαστε. Είτε πρόκειται για το αστικό περιβάλλον, είτε για το δάσος. Η απόκρυψη είναι μια μορφή άμυνας ιδιαίτερα αποτελεσματική.

2. Προσανατολισμός. Η γνώση τρόπων προσανατολισμού χωρίς την χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας μπορεί επίσης να είναι το κλειδί για την επιβίωση μας. Μπορεί σε μια κατάσταση ανάγκης να χάσουμε τον εξοπλισμό μας ή να μην έχουμε πρόσβαση το Διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να ξέρουμε πως να προσανατολιστούμε για να κατευθυνθούμε σε μια ασφαλή τοποθεσία χρησιμοποιώντας ως μοναδικά εργαλεία ένα χάρτη και μια πυξίδα.

3. Ύπαρξη εναλλακτικού σχεδίου. Στο πεδίο της μάχης οι εξελίξεις μεταβάλλονται συνεχώς. Όπως οι στρατιωτικοί οφείλουν να είναι έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο έτσι και εμείς πρέπει να έχουμε έτοιμο ένα δεύτερο σχέδιο όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως τα είχαμε οργανώσει αρχικά. Πάντα πρέπει να ύπαρξη ένα σχέδιο Β που θα μας βγάλει από την δύσκολη θέση.

4. Πρώτες βοήθειες και φροντίδα τραυματιών. Μπορεί οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει ένας στρατιώτης σε μια εμπόλεμη ζώνη να διαφέρουν από τις συνθήκες σε μια περιοχή καταστροφής εντούτοις η γνώσεις πρώτων βοηθειών είναι εξίσου αναγκαίες για την επιβίωση μας. Το πως θα περιποιηθούμε ένα τραύμα, ένα έγκαυμα ή ένα κάταγμα είναι γνώσεις πολύ σημαντικές αν λάβουμε υπόψη ότι σε μια κατάσταση κρίσης ίσως η βοήθεια αργήσει ή δεν φτάσει ποτέ.

5. Καταφύγιο. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων εκπαιδεύονται στην δημιουργία καταφυγίου για την προστασία τους από τις καιρικές συνθήκες. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και αν χάσουν όλο τον εξοπλισμό τους, με υλικά που θα βρούν στην φύση. Ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα η κατασκευή καταφυγίου ίσως να είναι και η πρώτη μας προτεραιότητα.

6. Εύρεση τροφής και νερού. Αν εξαντληθεί το απόθεμα τροφής που κουβαλάμε πρέπει να βρούμε τρόπο να τραφούμε. Η γνώση των βρώσιμων άγριων φυτών που υπάρχουν στην περιοχή και η παγίδευση ζώων ίσως αποβούν σωτήριες για εμάς και τους συντρόφους μας.

7. Παρασκευή φαγητού χωρίς να φανερωθούμε. Η αποκάλυψη του σημείου που βρισκόμαστε σε καταστάσεις κρίσης εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Δεν γνωρίζουμε τι είδους άνθρωποι θα μας πλησιάσουν και με πιο σκοπό. Ο καπνός στην διάρκεια της ημέρας και η λάμψη της φωτιάς την νύχτα είναι πιθανό να μας προδώσουν. Υπάρχουν τεχνικές ανάμματος φωτιάς όπως είναι η “Φωτιά Ντακότα” που δεν θα αποκαλύψουν τη θέση μας.

8. Καθαρισμός του νερού. Ακόμα όμως πιο πολύτιμο και από την τροφή είναι το νερό. Ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να επιβίωση για αρκετές ημέρες ακόμα και εβδομάδες χωρίς να τραφεί, αν όμως μείνει λίγες ημέρες δίχως νερό τότε θα καταρρεύσει. Πέρα από το νερό που θα έχουμε μαζί μας πρέπει να γνωρίζουμε πως θα καθαρίσουμε το νερό που θα βρούμε στην φύση. Θα το περάσουμε πρώτα από ένα καθαρό ύφασμα για να μαζέψουμε όλα τα σκουπιδάκια και στην συνέχεια θα το βράσουμε για να το αποστειρώσουμε.

9. Αυτοάμυνα. Στις ειδικές δυνάμεις όλοι εκπαιδεύονται στην αυτοάμυνα. Ένας μαχητής καλείται να επιλέξει πότε θα χρησιμοποιήσει το όπλο του και πότε θα καταφύγει στην μάχη σώμα με σώμα. Η εξουδετέρωση ενός επικίνδυνου αντιπάλου είναι μια βασική δεξιότητα που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι.

10. Σηματοδοσία. Οι τεχνικές αποστολής σημάτων χρησιμοποιούνται στο στρατό για διαφορετικούς σκοπούς. Για παράδειγμα σήματα Μορς μπορούμε ναι εκπέμψουμε ακόμα και με ένα φακό ή και με ένα καθρέπτη με τις αντανακλάσεις του ηλίου. Πέρα από τα οπτικά σήματα υπάρχουν και τα ηχητικά με την σφυρίχτρα που δηλώνουμε ότι χρειαζόμαστε βοήθεια. Επίσης, μπορούμε να αξιοποιήσουμε το καπνό μιας φωτιάς ή ακόμα να σχηματίσουμε σημάδια στο έδαφος για να μας εντοπίσει ένα ελικόπτερο διάσωσης.

epiviosi.grΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. “Δεν γνωρίζουμε τι είδους άνθρωποι θα μας πλησιάσουν και με πιο σκοπό”.. αυτο ισχύει ΠΑΝΤΑ και ΠΑ-ΝΤΟΥ..

  2. κρατας μια σφαιρα για σενα…η παρακαλαε να φας μια κι εξω…σαρβαιβορ δεν ειναι πολεμος το μονο που σε σωζει ειναι να μην εισαι στον πολεμο η να εισαι παιδι του κουλη στα κειμαν…μα με τα πυρηνικα δεν εισαι ασφαλης ουτε στον λευκο οικο.

  3. Ακόμα στο καμουφλάζ και παραλλαγής έχεις μήνη δεν μάθατε τοιποτα από την Ουκρανία?

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*