Άναμμα φωτιάς με την μέθοδο του τόξου

Σε μια κατάσταση επιβίωσης μια από τις σημαντικότερες ικανότητες είναι και αυτή του ανάμματος της φωτιάς με πρωτόγονα μέσα. Καλοί οι αναπτήρες, καλά τα σπίρτα αλλά όποιος κατέχει τη γνώση κτήσης της φωτιάς σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς εξοπλισμό έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η γνώση καθώς τα υλικά μπορούμε να τα βρούμε εύκολα στην φύση. θα χρειαστούμε μια επίπεδη στεγνή σανίδα από μαλακό ξύλο και ένα σκληρό ξύλινο ραβδί. Η μέθοδος αυτή βασίζεται στο να κάνουμε μια τρύπα στην επίπεδη σανίδα και κατόπιν χρησιμοποιώντας ένα σκληρό ραβδί και μέσω της τριβής να δημιουργήσουμε την απαραίτητη σπίθα που θα μας βοηθήσει να ανάψουμε την φωτιά.

Η επίπεδη σανίδα που αποτελεί την βάση πρέπει να είναι από μαλακό ξύλο για να τρίβετε εύκολα και να έχει διαστάσεις περίπου 30×10 εκατοστά. Η ράβδος που ονομάζεται και τρυπάνι πρέπει να είναι από αρκετά σκληρό ξύλο για παράδειγμα ιτιάς, φτελιάς, ελάτου η κέδρου και θα πρέπει να έχει μήκος 25 με 30 εκατοστά και πάχος 2 εκατοστά.

Ξεκινάμε, κάνοντας μια τρύπα στην άκρη της σανίδας μαζί με μια εγκοπή σε σχήμα V στην οποία θα μαζεύεται η στάχτη από την τριβή με την ράβδο. Κατόπιν διαμορφώνουμε την ράβδο ξύνοντας τις άκρες, η οποία πρέπει να είναι όσο γίνετε πιο ευθύγραμμη ώστε να μην ταλαντεύεται κατά την περιστροφή. Τη μια άκρη την οποία θα εφαρμόσουμε στην τρύπα θα την κάνουμε περίπου στις 45 μοίρες ενώ στην άλλη άκρη δίνουμε ένα σχήμα πιο μυτερό περίπου στις 60 μοίρες για να έχει λιγότερες τριβές.

Τοποθετούμε την σανίδα στο έδαφος και στο σημείο της εγκοπής βάζουμε από κάτω λεπτό φλοιό δένδρου ή ένα μεγάλο φύλλο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να συλλέξουμε το καρβουνάκι που θα παραχθεί. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε στην τρύπα και λίγη άμμο για αύξηση της τριβής. Κατόπιν πατώντας την σανίδα για την σταθεροποιήσουμε αρχίζουμε να περιστρέφουμε το τρυπάνι. Αυτό μπορεί να γίνει απλά τρίβοντας το ραβδί μέσα στις παλάμες των χεριών μας αλλά επειδή θα δυσκολευτούμε καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα τόξο για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη ταχύτητα και διάρκεια.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Το τόξο μπορούμε να το δημιουργήσουμε με ένα κυρτό κλαδί μήκους 60 με 70 εκατοστών που στην θέση της χορδής θα δέσουμε ένα από τα κορδόνια μας ή μια αρτάνη. Η ώθηση του τόξου εμπρός και πίσω δημιουργεί περιστροφική κίνηση στο τρυπάνι και την απαραίτητη τριβή που θα μας δώσει τη σπίθα που χρειαζόμαστε. Επίσης, βοηθάει για καλύτερη τριβή και η πίεση που θα ασκήσουμε με το άλλο χέρι πάνω στο τρυπάνι. Αυτό γίνετε κρατώντας ένα ξύλο με εσοχή για να σταθεροποιήσουμε το τρυπάνι.

Το μυστικό είναι να μην εγκαταλείψουμε την προσπάθεια μας αν δεν δούμε να βγαίνει καπνός από το σημείο τριβής. Για αυτό πρέπει η στάση του σώματος μας να είναι άνετη ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε για όση ώρα και αν χρειαστεί. Όταν δούμε να βγαίνει καπνός τότε τοποθετούμε την σπίθα με το καρβουνάκι που έχει παραχθεί σε μια φωλιά από ξερά χόρτα και φυσάμε μέχρι αυτό να ανάψει.

Η όλη διαδικασία χρειάζεται αρκετή προπόνηση και αρκετές προσπάθειες για να μπορέσουμε να την μάθουμε γιατί είναι ιδιαίτερα δύσκολη όμως σε μια επικίνδυνη κατάσταση που δεν θα έχουμε μαζί μας κάποιο εργαλείο για να ανάψουμε φωτιά ίσως αποβεί σωτήρια.

epiviosi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *