Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
09:45 - 16/07/2019

10 μαθήματα επιβίωσης που ο σύγχρονος άνθρωπος έχει ξεχάσει

Κάθε γενιά γνωρίζει να χρησιμοποιεί τα εργαλεία και την τεχνολογία της εποχής της. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή και γνωρίζει να οδηγεί αυτοκίνητο. Τι πρόκειται να συμβεί όμως αν πρέπει να επιβιώσει χωρίς όλες αυτές τις ανέσεις που έμαθε να θεωρεί δεδομένες;

Κάθε γενιά γνωρίζει να χρησιμοποιεί τα εργαλεία και την τεχνολογία της εποχής της. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει κινητό τηλέφωνο, υπολογιστή και γνωρίζει να οδηγεί αυτοκίνητο. Τι πρόκειται να συμβεί όμως αν πρέπει να επιβιώσει χωρίς όλες αυτές τις ανέσεις που έμαθε να θεωρεί δεδομένες;

1. Πλοήγηση χωρίς GPS
Το GPS είναι ένα εργαλείο που έχει κάνει την πλοήγηση μια απίστευτα εύκολη υπόθεση. Όλοι σχεδόν έχουν στην τσέπη τους ένα Smartphone που υποστηρίζει την λειτουργία GPS. Ελάχιστοι είναι αυτοί όμως που γνωρίζουν πως θα προσανατολιστούν παρατηρώντας το φυσικό περιβάλλον.

2. Δημιουργία φωτιάς από το μηδέν
Το άναμμα της φωτιάς με πρωτόγονο τρόπο δεν είναι μια τόσο εύκολη δουλειά όσο φαίνεται στις ταινίες. Ακόμη και με τα κατάλληλα εργαλεία και τις ιδανικές συνθήκες μπορεί να αποτελέσει μια πρόκληση. Είναι μια ικανότητα που πολύ λίγοι κατέχουν πλέον.

3. Κυνήγι χωρίς πυροβόλο όπλο
Στην εποχή μας που η απόκτηση νωπού κρέατος είναι τόσο δύσκολη όσο μια βόλτα στο κοντινό σούπερ μάρκετ. Το κυνήγι με πρωτόγονες μεθόδους είναι σίγουρα μια ξεχασμένη δεξιότητα.

4. Ψάρεμα
Το ψάρεμα μπορεί να είναι μια ικανότητα ευκολότερη από αυτή του κυνηγιού όμως απαιτεί γνώσεις και πρακτική εξάσκηση. Χωρίς το σωστό εργαλείο και την κατάλληλη στρατηγική τα ψάρια είναι δύσκολο να πιαστούν.

5. Διατήρηση των τροφίμων
Με τα την ανακάλυψη του ψυγείου η γνώση του τρόπου συντήρησης των τροφίμων δεν μας ήταν πλέον απαραίτητη. Οι μακρινοί πρόγονοι μας όμως ήξεραν πως να διατηρήσουν την τροφή τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με φυσικές μεθόδους.

6. Δημιουργία καταφυγίου
Η γνώση του πως θα κατασκευάσουμε το κατάλληλο καταφύγιο αποτελεί το κλειδί για την επιβίωση στην άγρια φύση. Ακόμα και η επιλογή του σωστού σημείο όπου θα κατασκηνώσουμε είναι μια ικανότητα από μόνη της.

7. Φαρμακευτικά φυτά
Χάρη στην σύγχρονη ιατρική και την χρήση των φαρμάκων, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν θεραπείες με φυσικού τρόπους και βότανα. Παρόλα αυτά, η γνώση της φαρμακευτικής χρήσης των φυτών είναι μια από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που μπορεί να μάθει κάποιος.

8. Καθαρισμός του νερού
Η συνεχής πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό θεωρείτε πλέον στις μέρες μας μια συνηθισμένη ρουτίνα. Στο παρελθόν όμως η γνώση του πως θα βρει ο άνθρωπος καθαρό νερό ισοδυναμούσε με την ζωή του την ίδια.

9. Αυτοάμυνα
Στις παλαιότερες εποχές ήταν συνηθισμένο οι πατεράδες να δίδασκαν στα παιδιά τους πως να αμυνθούν. Σήμερα, η αυτοάμυνα είναι μια σημαντική δεξιότητα τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, αλλά σίγουρα ασχολούνται με αυτήν μόνο οι άνθρωποι που τους είναι απαραίτητη λόγω επαγγέλματος ή σαν χόμπι. Δεν είναι μια γνώση που την κατέχουν οι πολλοί.

10. Πρόβλεψη του καιρού
Σήμερα, μπορούμε να μάθουμε για τον καιρό είτε από την τηλεόραση είτε από μια εφαρμογή στο κινητό μας. Παλαιότερα οι άνθρωποι που δεν είχαν τις σύγχρονη τεχνολογία προέβλεπαν το καιρό ερμηνεύοντας σωστά τα φυσικά φαινόμενα. Ήξεραν να παρατηρούν τη φύση και να προστατεύονται από αυτήν.

epiviosi.gr

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. ΛΑΜΠΡΟΣ 09/06/2019 @ 11:41 ΜΜ

    Μπράβο σας για το έργο που κάνετε όλα αυτά οι άνθρωποι πρεπει να ξέρουν όπως για την επιβίωση που λέτε και για όλα γενικά που θέλετε να μάθετε στους ανθρώπους αν και δεν έχω καταλάβει πλήρως ποιο είναι το έργο σας στην πορεία θα καταλάβω αλλά να ξέρετε δύσκολα οι άνθρωποι θα σας καταλάβουν ειτε δεν έχουν τον χρονο ειτε το μυαλό τους δεν φτανει τόσο μακρια ειτε γιατί δεν θέλουν γιατί έτσι τους μάθανε και με αποτέλεσμα η κοινωνία μας παει κατα διαολου όλα ξεκινάνε απο την οικογένεια και απο τα σχολεία και αυτά όλα τα βασικά που λέτε εσείς δεν τους τα μαθαινουνε γιατί δεν θέλουν ειτε δεν έχουν την πειρα

  2. Μπράβο σας για το έργο που κάνετε όλα αυτά οι άνθρωποι πρεπει να ξέρουν όπως για την επιβίωση που λέτε και για όλα γενικά που θέλετε να μάθετε στους ανθρώπους αν και δεν έχω καταλάβει πλήρως ποιο είναι το έργο σας στην πορεία θα καταλάβω αλλά να ξέρετε δύσκολα οι άνθρωποι θα σας καταλάβουν ειτε δεν έχουν τον χρονο ειτε το μυαλό τους δεν φτανει τόσο μακρια ειτε γιατί δεν θέλουν γιατί έτσι τους μάθανε και με αποτέλεσμα η κοινωνία μας παει κατα διαολου όλα ξεκινάνε απο την οικογένεια και απο τα σχολεία και αυτά όλα τα βασικά που λέτε εσείς δεν τους τα μαθαινουνε γιατί δεν θέλουν ειτε δεν έχουν την πειρα

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*