in

Σύμβουλος Ερντογάν: «Πόλεμος» με Ελλάδα και σύρραξη με τους Κούρδους

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

«Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αμέσως μετά την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ απέναντι στην Τουρκία να ακολουθήσει πόλεμος είτε με γειτονική χώρα (Ελλάδα) είτε γενικευμένη σύρραξη με Κούρδους ώστε να τελειώσει το απόθεμα των ανταλλακτικών που έχουμε και να «γονατίσει» η ΤΗΚ» αναφέρει σύμβουλος του Ρ.Τ.Ερντογάν και στρατιωτικής αναλυτής, ο Turan Oguz, περιγράφοντας το χειρότερο σενάριο για την Αγκυρα.

Μάλιστα η ερντογανική yeni safak περιγράφοντας το σχέδιο φθοράς των ΤΕΔ αποκαλύπτει την παράδοση ενός τεράστιου φορτίου όπλων από τις ΗΠΑ προς τους Κούρδους το οποίο περιλαμβάνει 100 UAV.

Σύμφωνα με το pronews.gr, ο Turan Oguz αναφέρει χαρακτηριστικά τί θα συμβεί αμέσως μετά τις κυρώσεις που θα επιβληθούν στην τουρκική πολεμική μηχανή και πώς αυτή θα «συμπεριφερθεί» σε περίοδο ειρήνης αλλά και πολέμου.

«Mετά τις πιέσεις των ΗΠΑ προς τον Ρ.Τ.Ερντογάν για λήψη αποφάσεων σχετικά με F-35 ή S-400 μέχρι 31 Ιουλίου, κάποιοι «κύκλοι» προσπαθούν να δημιουργήσουν την αντίληψη πως οι κυρώσεις θα «γονατίσουν» την τουρκική Αεροπορία.

Αν επιβληθούν κυρώσεις, τότε πρέπει να δούμε τι επιπτώσεις αυτές θα έχουν σε περίοδο ειρήνης αλλά και σε περίοδο πολέμου στην ΤΗΚ.

Βραχυπρόθεσμα αλλά και μεσοπρόθεσμα, η ΤΗΚ δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα και τα αεροσκάφη θα πετούν κανονικά.

Μακροπρόθεσμα θα έχουμε πρόβλημα ειδικά σε περίοδο πολέμου με «γειτονική χώρα». Συνεπώς οι ισχυρισμοί τους έχουν βάση αλλά αυτό πρέπει να αναλυθεί υπό το πρίσμα των προκλήσεων που θα αντιμετωπίσουμε.

Διαφορετικά σενάρια προκύπτουν από διαφορετικές πραγματικότητες τόσο σε περίοδο πολέμου όσο και ειρήνης.

Αν οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε εμάς διαρκέσουν πολλά χρόνια αλλά ταυτόχρονα υπάρχει περίοδος ειρήνης στην περιοχή, τότε εμείς δεν θα έχουμε πρόβλημα.

Θα αρχίσουμε την χρήση των αποθεμάτων που έχουμε. Εχουμε μεγάλο απόθεμα ειδικά για περίοδο ειρήνης.

Οι διαθεσιμότητες των αεροσκαφών μας είναι ήδη πολύ υψηλές. Αν προκύψει πρόβλημα, τότε θα γίνει επιλογή/διαχωρισμός των διαθέσιμων μαχητικών με βάση χαρακτηριστικά, ηλικία, συνθήκες καθώς και άλλα κριτήρια.

Επιπλέον, κάποια τμήματα αεροσκαφών μπορούμε να τα βρούμε στην «μαύρη αγορά».

Αν πάλι οι κυρώσεις κρατήσουν για χρόνια, τότε είμαστε αναγκασμένοι να ξεκινήσουμε την παραγωγή σημαντικών τμημάτων των αεροσκαφών και να προχωρήσουμε αντικαθιστώντας την δυτική τεχνολογία.

Ας δούμε τι έγινε με το Ιράν. Για παράδειγμα η Τεχεράνη έχει υποστεί μακροχρόνιες κυρώσεις αλλά ακόμη κάποια αεροσκάφη της πετάνε.

Ετσι θα προχωρήσουμε και εμείς… Γνωρίζω ότι έχουν λάβει χώρα σημαντικές συναντήσεις μεταξύ Ρ.Τ.Ερντογάν και της αμυντικής μας βιομηχανίας για το λόγο αυτό.. Τα τελευταία 2 χρόνια έχει αυξηθεί η χρήση ανταλλακτικών εγχώριας παραγωγής.

Κάνουμε την συντήρηση τους και ξέρουμε πολύ καλά πως λειτουργούν τα δυτικά αεροσκάφη.

Στην έσχατη λύση, μπορούμε είτε να προχωρήσουμε σε συμπαραγωγή είτε να προμηθευτούμε νέα ή μεταχειρισμένα αεροσκάφη από άλλες χώρες.

Για παράδειγμα έχουμε 4 AWACS γνωστά ως «Peace Eagle». Επειδή σε αυτά δεν έχουμε στοκ ανταλλακτικών, θα καταστούν μη επιχειρησιακά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα πράγματα αλλάζουν σε περίοδο πολέμου.

Αν προκύψει πόλεμος με ένα γειτονικό κράτος αμέσως μόλις επιβληθούν οι κυρώσεις, αυτό θα μας αιφνιδιάσει και θα μας δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.

Επειδή κατά την διάρκεια πολέμου, αυτό εξαρτάται και από τον εχθρό, θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε όλο το στοκ των ανταλλακτικών.

Ειδικά αν απαιτηθεί να έχουμε το σύνολο των αεροσκαφών μας στον αέρα με όλο τον διαθέσιμο οπλισμό τους.

Ακόμα θυμόμαστε τι προβλήματα αντιμετωπίσαμε με τα αεροσκάφη μας μετά την «Ειρηνευτική Επιχείρηση της Κύπρου».

Θέλω να πιστεύω πως θα υπάρξει «κόκκινη γραμμή» στις κυρώσεις που θα μας επιβάλλουν οι ΗΠΑ αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να εκτελέσουμε ούτε περιπολίες στην νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ.

Θέλω να πιστεύω πως το σενάριο του πολέμου με γειτονική χώρα είναι μια ακραία λύση αλλά πρέπει να την λάβουμε υπόψιν».

Οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν τους Κούρδους στη χρήση UAV
Περισσότερα από 23 χιλιάδες φορτηγά τα τελευταία 4 χρόνια με εκατοντάδες αεροσκάφη έχουν αποστείλει οι Αμερικανοί όπλα και πυρομαχικά στους Κούρδους και η πιο πρόσφατη αποστολή είναι αυτή της 9ης Ιουνίου, όπου παρέδωσαν όπλα με 27 φορτηγά, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, UAV.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες εκπαιδεύουν τους Κούρδους στην περιοχή Χασέκε Άιν Ίσα (Haseke-Ayn İsa) στη χρήση αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Περισσότερα από 100 UAV παραδόθηκαν στους Κούρδους του PKK σε Συρία και Βόρειο Ιράκ.

Τις τελευταίες εβδομάδες, όπως αναφέρει το pronews.gr η κουρδική οργάνωση ανέφερε τη χρήση πάνω από 40 UAV που έχει στην κατοχή της, ενώ πηγές αναφέρουν ότι 12 αμερικανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν πάει στην περιοχή τους για να τους εκπαιδεύσουν

Τα περισσότερα από τα UAV που στάλθηκαν στο PKK παραδόθηκαν στις συνοριακές πόλεις Aynel Arab, Ayn İsa, Tel Abyat, Rasulayn, Hakurk. Οι αποστολές έγιναν μετά τις τουρκικές επιθέσεις στην επαρχία Χαρκούκ του βόρειου Ιράκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Κούρδοι του Καντίλ ( η οροσειρά που έχουν έδρα οι Κούρδοι ) ζήτησαν από τις ΗΠΑ μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα για να προστατεύονται από τις τουρκικές επιθέσεις με την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων της τουρκικής αεροπορίας.

Τις προηγούμενες ημέρες, 55 φορτηγά οχήματα μετέφεραν υλικοτεχνική και στρατιωτική βοήθεια, προερχόμενα από το βόρειο Ιράκ μέσω του σημείου διέλευσης Semalia.

Τα οχήματα εισήλθαν στην Συρία και συγκεκριμένα στις ελεγχόμενες από τους Κούρδους περιοχές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των φορτηγών που έχουν μεταφέρει εφόδια στην περιοχή στα 1.115, (σε συνολικά 13 παρτίδες) που έχουν αφιχθεί στην ανατολική περιοχή του Ευφράτη από τότε που η Διεθνής Συμμαχία και οι SDF ανέκτησαν τον πλήρη έλεγχο της περιοχής.

in.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

«Εσύ είσαι ο απαγωγέας;»: 4 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν live την αστυνομία να σκοτώνει λάθος άνθρωπο

Κλιματική αλλαγή να το λέμε τώρα;