17:55 - 27/06/2019

Στήνεται «αερογέφυρα» μεταφοράς των S-400 στην Τουρκία – Ρώσοι αξιωματικοί μεταβαίνουν αύριο στην Αγκυρα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Στήνεται η “αερογέφυρα” μεταφοράς των S-400 στην Τουρκία με την ομάδα εννέα Ρώσων αξιωματικών της ρωσικής αεράμυνας να φτάνει αύριο στην Αγκυρα και να επιθεωρεί τις βάσεις εγκατάστασεις.

Οι τουρκικοί S-400 βρίσκονται ήδη στην Κριμαία και είναι έτοιμοι προς αναχώρηση. Κάποια τμήματα του συστήματος θα μεταφερθούν με αεροσκάφη και κάποια άλλα με πλοία μέσω Μαύρης Θάλασσας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τουρκικά MME, μια ειδική αποστολή Ρώσων αξιωματικών αεράμυνας αναμένεται αύριο στην Τουρκία προκειμένου να επιθεωρήσει τις βάσεις εγκατάστασης του αντιαεροπορικού συστήματος S-400.

Οι Ρώσοι εμπειρογνώμονες θα πραγματοποιήσουν αξιολογήσεις στα σημεία όπου αναμένεται να τοποθετηθούν οι πυροβολαρχίες, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί ακριβείς πληροφορίες για το ποια σημεία πρόκειται.

Η συγκεκριμένη ομάδα θα δώσει το τελικό “ok” προκειμένου να ξεκινήσει αμέσως μετά να έρχεται το ρωσικό σύστημα αεράμυνας.

“Πρώτα θα εξεταστούν οι τοποθεσίες εγκατάστασης. Αυτές θα αξιολογηθούν από 9μελή ομάδα Ρώσων αξιωματικών που φτάνει αύριο στην Αγκυρα.

Επειτα ξεκινούν οι παραδόσεις των S-400.

Η μεταφορά θα γίνει κυρίως με αεροσκάφη και θα διαρκέσει κάποιες μέρες.

Σε 3 εβομάδες περίπου θα έχουμε τελειώσει με την παράδοση” αναφέρουν οι Τούρκοι.

Ηδη στα τουρκικά ΜΜΕ επικρατεί μεγάλο κύμα αντιαμερικανισμού και σε κάθε ευκαιρία Tούρκοι ειδικοί και μη τονίζουν την ανωτερότητα των S-400 σε σχέση με τους Patriot!

Ο Χ.Ακάρ μιλά για έναρξη δικαστικής μάχης με ΗΠΑ!

Μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Αναντολού» στις Βρυξέλλες, ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι:

«Το να προσπαθούν να στερήσουν από την Τουρκία τα μαχητικά αεροσκάφη F-35, μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα του ΝΑΤΟ. Τα F-35 και η ασφάλεια του προγράμματος έχει μεγάλη σημασία για την Τουρκία, όσο και για τον στρατηγικό μας εταίρο, τις ΗΠΑ.

Η πρότασή μας να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συζητηθούν οι ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τους S-400, εξακολουθεί να ισχύει», επισήμανε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Όσον αφορά την προμήθεια των S-400, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι έχει τελειώσει αυτή η αγορά.

«Έχει τελειώσει αυτή η αγορά. Το να τίθενται εμπόδια στη συνεργασία μας στο πρόγραμμα των F-35, δεν εξυπηρετεί ούτε την Τουρκία, ούτε τις ΗΠΑ, ούτε τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία δεν είναι μόνο πελάτης, είναι ένας από τους επενδυτές του προγράμματος και ένας από τις συμπαραγωγούς.

Μέχρι σήμερα φέραμε εις πέρας όλες τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από το πρόγραμμα των F-35.

Πρόκειται για μία εμπορική συμφωνία και στο πλαίσιο αυτό θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματά μας μέχρι τέλους», δήλωσε προμηνύοντας την έναρξη δικαστικής μάχης με τις ΗΠΑ, όπως έκανε και νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος από την Ιαπωνία.

Σε μια εκτίμηση των τουρκο-αμερικανικών σχέσεων ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι:

«Αναμένουμε οι σχέσεις να βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό και τη φιλία. Ελπίζω να συνεχίσουμε τις προσπάθειες προς μία εποικοδομητική κατεύθυνση σε αυτό το θέμα και να βρούμε τις κατάλληλες λύσεις»

pronews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*