21:27 - 06/05/2018

O Eρντογάν αναθεωρεί την Συνθήκη της Λωζάνης – Ισχυρίζεται ότι θα δημοσιοποιήσει απόρρητα έγγραφα – Χάος στην Τουρκία

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Όπως μεταδίδουν φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, ο «σουλτάνος» έδωσε εντολή να δημοσιοποιηθούν απόρρητα έγγραφα της Συνθήκης της Λωζάνης.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών συγκεντρώνει τα επίσημα έγγραφα από τη Γαλλία, ώστε να τα κάνει ψηφιακά και στη συνέχεια να τα δώσει στη δημοσιότητα.

Είναι σαφές ότι ο Ρ.Τ.Ερντογάν αμφισβητεί ευθέως την ελληνική εδαφική ακεραιότητα και έτσι εξηγείται
το σκηνικό έντασης που επιχειρούν να στήσουν στο Αιγαίο κάτι για το οποίο ετοιμάζονται καταλλήλως οι ελληνικές ΕΔ
Δεν είναι τυχαία άλλωστε η προσπάθεια της Άγκυρας να προκαλέσει πληθυσμιακή αλλοίωση των πληθυσμών των νησιών του Α.Αγιαίου και όχι μόνο αποστέλλοντας συνεχώς μουσουλμάνους στο θρήσκευμα είτε πρόσφυγες είτε μετανάστες καθώς έχει αναλάβει και την «προστασία» τους λόγω του ομόθρησκου.

Στα δημοσιεύματα, που μεταδίδουν την είδηση, γράφουν για «ήττα» του Κεμάλ Ατατούρκ, τονίζοντας πως «σήμερα η Συνθήκη της Λωζάνης δεν είναι πλέον νίκη για την Τουρκία«.

Και φυσικά, όλα αυτά στη… γραμμή του Ερντογάν, ο οποίος κάνει ακόμα μία προσπάθεια να… απομυθοποιήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ, «πολεμώντας» παράλληλα τους μεγάλους αντιπάλους του στις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου και «νοσταλγούς» του κεμαλισμού, Μουχαρέμ Ιντζέ (CHP – Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) και Μεράλ Ακσενέρ (Iyi Parti – Καλό Κόμμα).

Η επίμαχη δήλωση του Ερντογάν

Ήταν 29 Σεπτεμβρίου 2016, όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έθεσε για πρώτη φορά θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης.

Σε ομιλία του σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας, είπε χαρακτηριστικά: «Το 1920 μας έδειξαν τη Συνθήκη των Σεβρών για να μας πείσουν το 1923 για τη Συνθήκη της Λωζάννης. Και κάποιοι προσπάθησαν να μας το παρουσιάσουν αυτό ως νίκη. Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;«.

Και συνέχισε: «Όσοι έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στη Λωζάνη, δεν εκμεταλλεύτηκαν τη συνθήκη αυτή. Και επειδή αυτοί δεν την εκμεταλλεύτηκαν, δυσκολευόμαστε σήμερα εμείς».

Τι προβλέπει η Συνθήκη της Λωζάνης

Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν συνθήκη ειρήνης που έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Υπογράφηκε στη Λωζάνη της Ελβετίας στις 24 Ιουλίου 1923, ύστερα από 7,5 μήνες διαβουλεύσεων, από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις άλλες χώρες που πολέμησαν στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την Μικρασιατική εκστρατεία (1919-1922) και συμμετείχαν στην Συνθήκη των Σεβρών συμπεριλαμβανομένης και της ΕΣΣΔ (που δεν συμμετείχε στην προηγούμενη συνθήκη).

Η υπογραφείσα συνθήκη ήταν το αποτέλεσμα της σχετικής διάσκεψης που ξεκίνησε στις 7 Νοεμβρίου 1922 μεταξύ των προαναφερομένων μελών.

Η Τουρκία ανέκτησε την Ανατολική Θράκη, κάποια νησιά του Αιγαίου, συγκεκριμένα την Ίμβρο και την Τένεδο, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών, η οποία όμως θα έμενε αποστρατικοποιημένη και αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης.

Παραχώρησε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως προέβλεπε και η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς πρόβλεψη για δυνατότητα αυτοδιάθεσης. Ανέκτησε πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και απέκτησε δικαιώματα στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτειά της εκτός της ζώνης των στενών.

Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να πληρώσει σε είδος (ελλείψει χρημάτων) τις πολεμικές επανορθώσεις. Η αποπληρωμή έγινε με επέκταση των τουρκικών εδαφών της Ανατολικής Θράκης πέρα από τα όρια της συμφωνίας. Τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος παραχωρήθηκαν στην Τουρκία με τον όρο ότι θα διοικούνταν με ευνοϊκούς όρους για τους Έλληνες.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχασε την ιδιότητα του Εθνάρχη και το Πατριαρχείο τέθηκε υπό ειδικό διεθνές νομικό καθεστώς.

Σε αντάλλαγμα, η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις για τις παλιές περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία. Με ξεχωριστή συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αποφασίστηκε η υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών από τις δύο χώρες και η αποστρατικοποίηση κάποιων νησιών του Αιγαίου.

Η ανταλλαγή μειονοτήτων

Η ανταλλαγή μειονοτήτων που πραγματοποιήθηκε προκάλεσε μεγάλες μετακινήσεις πληθυσμών. Μετακινήθηκαν από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη στην Ελλάδα 1.650.000 Τούρκοι υπήκοοι (άλλοι κάνουν λόγο για περίπου 2.000.000), χριστιανικού θρησκεύματος και από την Ελλάδα στην Τουρκία 670.000 Έλληνες υπήκοοι, μουσουλμανικού θρησκεύματος.

Η θρησκεία και όχι η εθνικότητα αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για την ανταλλαγή. Σύμφωνα με το άρθρο 2β της Συνθήκης χρησιμοποιήθηκε ο όρος Μουσουλμάνοι και όχι Τούρκοι. Αυτό οφείλεται στο ότι κατά την οθωμανική αυτοκρατορία η θρησκεία μετρούσε πολύ περισσότερο από ότι η εθνικότητα και από την άλλη πλευρά η Τουρκία ήθελε όλοι οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης να παραμείνουν.

Στα Βαλκάνια χρησιμοποιείται ο όρος Τούρκος αρκετές φορές ως συνώνυμο με τον μουσουλμάνο επειδή στο σύστημα των Οθωμανικών μιλέτ (ήταν κύριο στοιχείο στην διοίκηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) όλοι οι μουσουλμάνοι ανήκαν σε μια ενιαία κοινότητα.

Μεταξύ των ανταλλάξιμων περιελαμβάνονταν επίσης οι Έλληνες του Πόντου, αλλά και τουρκόφωνοι Έλληνες, όπως τουρκόφωνοι Πόντιοι και Καραμανλήδες, καθώς και ελληνόφωνοι μουσουλμάνοι, όπως οι Βαλαάδες της Δυτικής Μακεδονίας.

Μαζί με τους Έλληνες, πέρασε στην Ελλάδα και αριθμός Αρμενίων και Συροχαλδαίων. Εξαιρέθηκαν από την ανταλλαγή οι Έλληνες κάτοικοι της νομαρχίας της Κωνσταντινούπολης (οι 125.000 μόνιμοι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης, των Πριγκηπονήσων και των περιχώρων, οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι πριν από τις 30 Οκτωβρίου του 1918) και οι κάτοικοι της Ίμβρου και της Τενέδου (6.000 κάτοικοι), ενώ στην Ελλάδα παρέμειναν 110.000 Μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης.
Επιπλέον, βάσει του άρθρου 23, με όλα τα δεινά που η Συνθήκη αυτή συσσώρευσε στον Μικρασιατικό Ελληνισμό, η Τουρκία απεμπόλησε πλήρως τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί της Κύπρου.

pentapostagma.gr

oparlapipas.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (9)

 1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 05/06/2018 @ Μάιος 6, 2018 9:40 μμ

  Ενω ο ερντογαν κανει αυτα ο τσιπρας κανει αυτα

  http://www.triklopodia.gr/αφηστε-ελευθερα-τα-παιδια-μασ-ειναι-ε/

  Τελικα ο τσιπρας ειναι αριστερος οπως μπαινει η οπως βγαινει απο τις μασονικες στοες

 2. Τζίμης ο Πάνας 05/06/2018 @ Μάιος 6, 2018 11:35 μμ

  Εάν αυτός που έγραψε το άρθρο (προφανώς κακή ανακατασκευή φιλοτουρκικού αρθρου) ήξερε τι σημαίνει “Συνθήκη Λωζάνης”, θα ήξερε,για παραδειγμα, ότι τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν οριστικά στην Ελλάδα από την Ιταλία στις 10 Φεβρουαρίου του 1947.Αρα, πώς γίνεται να τα παραχώρησε η Τουρκία στην Ελλάδα, 25 χρόνια νωρίτερα, αφού η κυριότητα των Δωδεκανήσων είχε μεταβιβαστεί στην Ιταλία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία τον Μάιο του 1912, μετά τον ιταλο-τουρκικό πόλεμο με την ήττα των τελευταίων.(Προφανώς η μνήμη του κυρίου Ερντογάν είναι επιλεκτικά ασθενής…) Αυτό αποδεικνύει δυστυχώς, όχι μόνο την φτωχή γνώση της Ιστορίας μερικών, όσον αφορά την Συνθήκη Λωζάνης, που δεν είναι πολλές σελίδες (μόνο 150!!!), αλλά και την επικινδυνότητα και την ανευθυνότητα του συγγραφέα του άρθρου, που άθελά του ή μη, κάνει προπαγάνδα υπέρ των τούρκων. Ας μην ξεχνάμε ότι η κα Τουρκία, είναι υπόλογος και κατηγορούμενη σωρείας εγκλημάτων πολέμου,γενοκτονιών και εθνοκαθάρσεων, και αργά η γρήγορα, θελοντας και μη, θα κάτσει σε πολλά σκαμνιά Διεθνών Δικαστηρίων με τις ανάλογες τιμωρίες. Η στρατηγική του κου Ερντογάν “ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα”, σύντομα θα εξαντλήσει τα αποθεματικά της περί χρονοκαθυστέρησης του αναπόφευκτου. Κε Stranger, να προσέχετε τα άρθρα που δημοσιεύετε λίγο καλύτερα, εάν θέλετε να λέγεστε “Διαχειριστής Ιστοσελίδας”….

  • Τζίμης ο Πάνας 05/06/2018 @ Μάιος 6, 2018 11:40 μμ

   Αν θέλετε επίσης να λέγεστε και “Ελληνας”!!!!

  • Ανθρωπε μου τωρα μας διαβαζεις πρωτη φορα ..απντησε μας για να ξερουμε αν ειναι αν βρισουμε η για χιλιοστη φορα να εξηγησουμε τι κανουμε…το αρθρο που αναφερεσε εχει πηγη συγκεκριμενη και ειναι εδω για αναλυση και ξεσκαρταρισμα … απλο δεν ειναι ; πως αλλοιως θα μαθαιναμε οσα μας ειπες αν δεν το φερναμε ωστε ολοι μαζι να το ξεσκονισουμε εε; απλο δεν ειναι ; ..και με αυατη την κινηση μαθαμε πολλα ακομα που μαλλον δεν μπορεις να φανταστεις …ασε λοιπον το διαχειριστη ησηχο και την μυτη στα υψη ..πες μας την πληροφορια σου ..και καποιος αλλος θα εχει αλλη πληροφορια κοκ…!!!!

  • οι ανάπηροι πνευματικώς της πολιτικης 05/07/2018 @ Μάιος 7, 2018 6:58 πμ

   ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ…ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ .ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ..Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ  ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΑΙ ΕΝΩ ΒΟΛΕΥΕ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΟΙΡΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ.ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΉΡΙΞΕ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΌ ΚΡΑΤΟΣ/ΠΑΡΑΚΡΆΤΟΣ.  ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΠΟΥ  ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΆΕΙ ΝΑ ΒΟΣΚΕΙ ΣΑΝΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΆΝΗΣΗΣ.
   ΤΟ ΌΤΙ Ο ΓΑΠ ΠΉΓΕ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΌΡΙΖΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ ΌΤΙ ΜΑΣ ΈΣΚΑΨΕ ΤΟΝ ΛΆΚΚΟ  ,ΈΧΕΙ ΜΕΓΆΛΗ ΣΧΈΣΗ .ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΏΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΣΊΠΡΑ ΠΟΥ ΠΉΓΕ ΣΤΟ ΊΔΙΟ ΑΚΡΙΤΙΚΌ ΝΗΣΙ. ΚΑΝΕΊΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΈΨΕΙ ΌΤΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΝΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΑΚΙ  ΜΟΝΟ .Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΊΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΆΔΙΑ.
   ΠΡΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΌΡΙΖΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΑ .ΑΥΤΑ ΠΟΥ Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ .ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΟΤΙ Η ΙΤΑΛΙA ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΠΑΡΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΙ ΠΙΣΩ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΈΝΑ.Ο ΕΡΝΤΟΓΆΝ ΠΗΓΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΉΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΈΛΛΕΙ ΓΕΝΈΣΘΑΙ  ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ .ΑΛΛΑ ΠΗΓΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΕΙ ΠΙΣΩ ΤΑ ΔΩΔΕΚΆΝΗΣΑ..Η ΙΤΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΉΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ,ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΠΆΡΤΗ ΤΗΣ .ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΛΑΜΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ .ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ .ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΌ ΜΑΣ   ΜΕΙΏΝΟΝΤΑΙ.ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΙΖΕΙ HOTSPOTS  ΠΑΝΤΟΥ.
   O Ερντογαν..Χρειαζεται να ενωσει ολους τους Τουρκους κατω απο αυτον .Ισως  να θελησει μια δικαιολογια λογω Εθνικης αναγκης να σταματησει τις εκλογες. Και θα χρεθαστει μια δυνατη δικαιολογια .Δεν χρειαζεται να ειναι επιχειρηση καταληψης της Πελοποννησου ..Ο Ερντογάν εαν επιτεθει θα παρει κατι στρατηγικα σημαντικο για τα μελλοντικα του
    σχεδια .ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ  .Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ..ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΔΥΜΟ ΤΑΓΙΠ -ΑΛΕΞΗ   ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΌΝ .ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΜΜΕΝΟΣ. ΩΣΤΕ ΝΑ ΗΡΕΜΉΣΟΥΝ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ .ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ.
   Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΒΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ..ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ…
   ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΜΕΤΟΠΙΣΘΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΑΡΜΕΝΑ …

 3. υβριδικός πόλεμος είναι αυτός, να βάζεις παρλαπιπες να μοστραρουν τουρκοειδησεις στους ευπιστους και καλοβουλους Έλληνες.
  Ποια απόρρητα έγγραφα οι τουρανομογγολοι συρθηκαν στη Λωζανη σαν ηττημενοι, έχασαν πόλεμο και πήγαν εκεί να διασφαλισουν ότι τους απέμεινε, δεν υπολογισαν ότι 100 χρόνια μετά θα ερχόταν κάποιας πουτ@νας γιος να σκαλισει τα σκατά.
  Γιατί όταν σκαλιζεις σκατα…. βρωμάει. Ε Ταγιπ και παρλαπιπα μου.

 4. ΑΑΡΩΝ Ο ΝΤΑΒΑΤΣΗΣ 05/07/2018 @ Μάιος 7, 2018 9:18 πμ

  Tα σκατα τα τουρκικα για να αρχισουν να μυριζουν παντοτε τα σκαλιζουν με μακρια ραβδο οι αγγλοι , οι γαλλοι , ισπανοιταλοι , και οι τζερμανοι ασιατες αυτων των κρατων , οι πραγματικοι ασιατες επαναλαμβανω , που ηδη εχουν σχεδιασει τρομερα κερδη μεσα απο τις φασαριες του κωλου με ενστολα και πολιτικα τεμαχια καθε περιοχης που ”’κεντραρισαν” οι σφηκοχρηματοι της γης και λεγομενοι τοκογλυφοι απογονοι του αραβα[μ] του Σινα.

 5. πω… πω… πω…
  ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΒΡΩΜΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ !!!!
  ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!

 6. ΑΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ…
  ΕΝΤΑΞΕΙ…ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ.
  ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΑ ΣΤΟΝ ΚΕΜΑΛ…ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ.
  ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ…ΑΠΛΑ ΓΕΛΑΩ.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*