ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ

· Κατοχικά Νέα

Στα χαρακώματα οδηγούν τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ οι θολές προθέσεις της κυβέρνησης για το αν τελικά και με ποιο τρόπο θα ισχύουν και στις εισηγμένες δημόσιες επιχειρήσεις οι νέες περικοπές μισθών και το πλαφόν που επιβάλλονται στις ΔΕΚΟ σε συνδυασμό με τις αποφάσεις που θα ληφθούν ώς το τέλος του έτους για την απελευθέρωση της ΔΕΗ.

Στην πράξη με την απόφασή της να εξαιρέσει αυτή τη φορά από τις -διά νόμου επιβαλλόμενες- περικοπές τις εισηγμένες και κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και ΟΛΘ) ζητώντας όμως από τις διοικήσεις τους να «προσαρμοστούν» αναλόγως, η κυβέρνηση πετάει το μπαλάκι στις γενικές συνελεύσεις των μετόχων και ουσιαστικά καθιστά μη εφαρμόσιμο ένα νέο «κούρεμα» στους μισθούς στις συγκεκριμένες εταιρείες.

Η ΓΕΝΟΠ πάντως σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «λυσσαλέα προσπάθεια ώστε τελικά να μην εξαιρεθούν από το νόμο για τις ΔΕΚΟ οι εισηγμένες» και κάλεσε χθες τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε αν χρειαστεί «μέσα σε λίγα λεπτά να δώσουμε την απάντηση που εμείς ξέρουμε». Από το Σάββατο ήδη η ΓΕΝΟΠ ζήτησε από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να μην πάρουν άδειες και ρεπό αρχής γενομένης από σήμερα 12 Δεκεμβρίου και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου επικαλούμενη την κρισιμότητα της κατάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τόσο η ΓΕΝΟΠ όσο και το σωματείο εργαζομένων της ΕΥΔΑΠ θα συμμετάσχουν αύριο στην τρίωρη στάση εργασίας (12.00-15.00) της ΓΣΕΕ και στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 15/12.

Αρνητική στο ενδεχόμενο νέων μειώσεων στις αποδοχές των εργαζόμενων της ΔΕΗ είναι και η διοίκηση της επιχείρησης. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, οι συνολικές μέσες ετήσιες αποδοχές των περίπου 22.000 εργαζόμενων της ΔΕΗ ανέρχονται σε 26.400 ευρώ το μήνα ή 1.885 ευρώ , ενώ οι μέσες μικτές αποδοχές είναι της τάξης των 46.000 ευρώ ή 3.280 ευρώ. Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, οι αυξήσεις που δόθηκαν την τελευταία πενταετία απλώς κάλυψαν τον πληθωρισμό και η μέση μισθοδοσία (σύνολο δαπάνης 1,1 δισ. ευρώ το 2009) σε πραγματικές τιμές έμεινε σταθερή από το 2005.

Από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας εργαζομένων Βαγγέλης Δημούδης διευκρίνισε στην «Ε» ότι «οι εργαζόμενοι στην ΕΥΔΑΠ δεν παίρνουν υψηλούς μισθούς. Ελάχιστοι και λόγω υπερωριών παίρνουν πάνω από το πλαφόν των 5.800 ευρώ το μήνα». Ο ίδιος με 19,5 χρόνια προϋπηρεσία και πανεπιστημιακό πτυχίο παίρνει 2.400 ευρώ μικτά. Επισημαίνει μάλιστα ότι, επειδή η εταιρεία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, οι περικοπές στους μισθούς δεν πηγαίνουν στα κρατικά εσόδα.
Χ. ΤΖΑΝΑΒΑΡΑ – Β. ΓΕΩΡΓΑΣ

ΠΡΕΖΑ TV

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

Φωτιά στην Εύβοια: 112 στο Παραδείσι – Εναέρια μέσα και ισχυρές δυνάμεις στη μάχη

ΕΛΛΑΔΑ

Πόσο Διαρκεί Μια Στιγμή; Η Απάντηση Θα Σε Εκπλήξει

Ποδοσφαιρικό στάδιο, εικόνα αρχείου για τη σύγκρουση FIFA και UEFAΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Ρήγμα FIFA–UEFA από τη Θεσσαλονίκη – Η ΕΠΟ γυρίζει την πλάτη στον Infantino και ανοίγει μάχη για την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *