Ζάεφ: Ελληνικά προϊόντα είτε “Made in Macedonia”, είτε “Made in Greece”

Μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, οι Έλληνες παραγωγοί θα έχουν στη διάθεσή τους μια περίοδο τριών ετών για να αποφασίσουν εάν θα δηλώνουν τα προϊόντα τους ως «Made in Macedonia» ή «Made in Greece», γράφει σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Στη συμφωνία, όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ μιλώντας στο Οικονομικό Επιμελητήριο της ‘Μακεδονίας’, έχει καθορισθεί το δικαίωμα της μη αποκλειστικότητας σχετικά με αυτό το ζήτημα. Εάν δεν συμφωνήσουμε και δεν συμφωνούμε σε αυτό το θέμα, δεν σημαίνει ότι η Συμφωνία είναι άκυρη.

Σύμφωνα με τον Ζάεφ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εάν το «made in Macedonia» αναφέρεται στην περιοχή της Μακεδονίας ή στη ‘Μακεδονία’ μας , ως κράτος. «Δεν φιλοδοξούν να πάρουν το δικαίωμά μας. Ο απώτερος στόχος είναι μέσα σε τρία χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης μεταξύ των δύο χωρών, οι Έλληνες παραγωγοί θα αποφασίσουν εάν θέλουν να χρησιμοποιούν το «made in Macedonia» και εδώ έχουμε συμφωνήσει στο μη αποκλεισμό του δικαιώματος τους.

Εμείς, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, εάν το «made in Macedonia» αναφέρεται για την περιοχή της Μακεδονίας ή για την ‘Μακεδονία’ μας ως κράτος. Εντούτοις, έχει προβλεφθεί μια περίοδος τριών ετών για να δώσει στις (ελληνικές) επιχειρήσεις την ευκαιρία να πάρουν την απόφασή τους.

Δηλαδή, να αποφασίσουν για τα προϊόντα τους εάν θα έχουν το «made in Macedonia» που είναι αμφισβητήσιμο για αυτά, διότι αποκλείει το «Made in Greece», εξήγησε ο Ζάεφ. Οι Έλληνες παραγωγοί θα αποφασίσουν μόνοι τους, αλλά αυτό θα συμφωνηθεί με τη συγκατάθεση της ‘μακεδονικής’ πλευράς.

«Θα αποφασίσουν μόνοι τους, αλλά θα λάβουν τη συγκατάθεσή μας, φυσικά. Μέχρι τότε κανείς δεν έχει το δικαίωμά μας. Εάν δεν συμφωνήσουμε και δεν θα συμφωνήσουμε σε αυτό το θέμα, δεν σημαίνει ότι η Συμφωνία είναι άκυρη.

»Εμείς έχουμε παραμείνει ως προέλευση στο «made in Macedonia» ή «παρήχθη στη ‘Μακεδονία’», αλλά πιστεύω ότι ήταν σημαντικό να τους δώσουμε την ευκαιρία για μια περίοδο τριών ετών σε ορισμένους παραγωγούς στην Ελλάδα να επιλέξουν την αλλαγή του «Made in» είπε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Βαλκανικό Περισκόπιο

defence-point.gr

Loading...

5 thoughts on “Ζάεφ: Ελληνικά προϊόντα είτε “Made in Macedonia”, είτε “Made in Greece”

  1. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

    Πρεπει νομιζω να ευχαριστήσουμε τον Ζαεφ που μας έδωσε αυτα τα τρια χρονια για να αποφασίσουμε….βρε Αντε μου στον διάολο, αλήτες γυφτοσκοπιανοι. Που θελετε και ονομα πολυτελείας. Ας μην εξυπηρετούσατε αλλα συμφεροντα και θα σας ελεγα εγω αν λεγοσταν Μακεδονία. Ζωα, που νομιζετε πως οι Αμερικανοί η οι Γερμανοι κόπτονται για σας και απο την πολυ τους αγαπη έκλεψαν το ονομα της Μακεδονίας μας και σας το χάρισαν. Ζωα, ε ζωα. Δικα τους συμφεροντα εξυπηρετούν ρεεεε!!! Χεστηκαν για σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *