Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Τέσσερις αιολικοί σταθμοί μέσα σε καμένες αλλά και σε όμορες με αυτές εκτάσεις του Εβρου μπορούν να γίνουν με τόσο μεγάλη ευκολία; Γιατί όχι; Εάν λάβουμε υπόψη μας την κοινή ανακοίνωση από την Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης, την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και την WWF Ελλάς, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καλείται να αποφασίσει για την αδειοδότηση αυτών των τεσσάρων σταθμών!

Ο ένας από αυτούς βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός της καμένης έκτασης της περιοχής Νότιο Δασικό Σύμπλεγμα Εβρου, του δικτύου Natura, και μάλιστα εν μέρει εντός Ζώνης Προστασίας της Φύσης, στην οποία δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Πρόκειται για τον σταθμό ΔΕΡΒΕΝΙ, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους οικισμούς Νίψα και Αβαντα, του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Βάσει της εγκεκριμένης ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης, οι τρεις από τις οκτώ ανεμογεννήτριες χωροθετούνται εντός Ζώνης Προστασίας της Φύσης (στην οποία δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμογεννητριών) και οι υπόλοιπες πέντε σε απόσταση από 40 έως 800 μέτρα εκτός αυτής. Οι υπόλοιποι σταθμοί βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από την καμένη έκταση, μέσα σε κρίσιμα ενδιαιτήματα για τα σπάνια αρπακτικά πουλιά.

Είναι οι σταθμοί ΑΓΥΓΙΑΤΗΣ, ΤΡΕΛΑΣ και ΜΥΤΙΚΑΣ, οι οποίοι χωροθετούνται μεταξύ των οικισμών Πυλαία, Μελία, Κοίλα και Ιτέα, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, σε απόσταση από 500 έως 1.500 μέτρα από την καμένη έκταση του 2023. Και οι τέσσερις αιολικοί σταθμοί ανήκουν στην ίδια εταιρία, με τους τρεις από αυτούς να χωροθετούνται σε σειρά στην ίδια περιοχή. Ομως, αντί να εξετάζονται ως ένα ενιαίο έργο, αδειοδοτούνται ο καθένας ξεχωριστά, γεγονός που καταδεικνύει ακόμα μια φορά μια ξεκάθαρη περίπτωση σκόπιμης κατάτμησης ενός μεγάλου έργου, σημαντικής επίπτωσης, σε μεμονωμένα έργα που παρουσιάζονται ως «μικρότερης επίπτωσης».

Και όλα αυτά στην ίδια περιοχή που η διοίκηση και το ΣτΕ έχουν απορρίψει για περιβαλλοντικούς λόγους όλους τους αιολικούς σταθμούς που ζήτησαν περιβαλλοντική αδειοδότηση από το 2017 έως σήμερα, αλλά φαίνεται ότι οι επενδυτές επιμένουν, φέρνοντας ξανά νέα έργα πάνω στις θέσεις, που τα προηγούμενα είχαν απορριφθεί! Υπάρχει κάποιος εισαγγελέας να ασχοληθεί;

dimokratia.gr,anazitiseis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek