«Χτίζοντας τον παγκόσμιο απομυθοποιητή ψευδών ειδήσεων» – Η παγκόσμια ελίτ σε κρίση

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Μια αλληγορική διαπίστωση αντί εισαγωγής:

Τον Αύγουστο, λένε, είναι η περίοδος που είναι παχιές οι μύγες. Ωστόσο αν έχετε προσέξει, δεν είναι τόσο ενοχλητικές όσο στην αρχή του χειμώνα. Πετούν έξω κάνοντας αυτό που είναι ταγμένες να κάνουν, αλλά αποφεύγουν να φυλακιστούν εντός μιας οικείας. Ακόμα κι αν μπουν, στην πρώτη ευκαιρία θα την κοπανήσουν. Όταν όμως αρχίσουν τα κρύα, ξέρουν ότι τα ψωμιά τους είναι τελειωμένα. Καιροφυλακτούν στα ζεστά παράθυρα και μόλις ανοίξεις κάποιο, τσουπ τρυπώνουν και με το ζόρι να την βγάλεις έξω. Αναγκάζεσαι να την εξοντώσεις. Ξέρουν ότι ο χρόνος τους τελειώνει και προσπαθούν να τον παρατείνουν σε κάποιο πιο ζεστό περιβάλλον…

Κάπως έτσι είναι και η παγκόσμια ελίτ. Ο Ζ. Μπρεζίνσκι στα τελευταία του είχε κάνει μια οδυνηρή (γι’ αυτούς) διαπίστωση: Η Παγκοσμιοποίηση δεν προχωράει όσο γρήγορα θα έπρεπε και -δυστυχώς- υπάρχει μεγάλη αφύπνιση του κόσμου.

Η αφύπνιση αυτή οφείλεται κύρια στην χρήση του Ίντερνετ και τελευταία στην ευρεία χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σχεδιάστηκαν για να μας καθοδηγούν και να μας ελέγχουν, αλλά πάντα το μαχαίρι έχει κι άλλη κόψη, κι αυτή η άλλη μάλλον… τους έκοψε βαθιά!

Οι δυο μεγάλες μαζώξεις της παγκόσμιας οικονομικής και πολιτικής ελίτ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και η Λέσχη Bilderberg, έδωσαν το πράσινο φως να αρχίσει να πέφτει μαύρο στο ίντερνετ. Να πάψουν τα “ελεύθερα πουλιά” στο τουίτερ να κελαηδούν και οι “αφυπνισμένες φάτσες” στο φέις να μοιράζουν άνετα την πληροφόρηση.

Τι ακριβώς συζητήθηκε στην Λέσχη Bilderberg στο θέμα “Ο Πόλεμος της Ενημέρωσης” δεν το γνωρίζουμε. Ο Αλέξης Παπαχελάς του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής το γνωρίζει γιατί ήταν παρών ως τακτικός πελάτης. Αλλά διαβάζουμε τι γράφουν οι άλλοι του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και παν-κατ τα ίδια θα λένε, αφού παν-κατ και οι ίδιοι συμμετέχουν – κάντε κλικ στο + για να διαβάσετε το άρθρο:

Χτίζοντας τον παγκόσμιο απομυθοποιητή ψευδών ειδήσεων

Τι μας λένε; Οι αλγόριθμοι αργούν, το fact checker πάει αργά και κανείς δεν δίνει σημασία, άρα πρέπει να ληφθούν άλλα μέτρα πιο… “επιστημονικά”: να ανιχνεύονται πιθανές ενημερωτικές πηγές και ενδεχομένως να εξουδετερώνονται.

Για να μην τσακώνονται οι χρήστες μεταξύ τους, καλέ το κάνουν όλο αυτό! Για το καλό μας – πάντα! Πως θα εξουδετερώνονται οι “πηγές”; Τα σάιτς μόνο ή μαζί και οι χρήστες; Ρωτάω γιατί έχουν εξαφανιστεί κάτι ακτιβιστές-μπλόγκερς στην Αμερική τελευταία και ο κόσμος αναρωτιέται…

Η Ιταλία όντως κάτι σχεδιάζει επ’ αυτού, ακόμα δεν ξέρουμε τι ακριβώς νόμο θα ψηφίσει. Στις ΗΠΑ ο γερουσιαστής McCain παρότρυνε σε πόλεμο ενάντια των “εκκεντρικών συνωμοσιολόγων” κατά τη διάρκεια ομιλίας του, παρά το γεγονός ότι εδώ και χρόνια είναι ένας από αυτούς που πυροδοτούν μία από αυτές τις θεωρίες: τη δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης ή μιας νέας παγκόσμιας τάξης. Πιο συγκεκριμένα στις αρχές του τρέχοντος έτους τον Μάρτιο, ισχυρίστηκε ότι η «Νέα Παγκόσμια Τάξη ήταν υπό τεράστια πίεση», ανέφερε ο EU Observer

“Πρέπει να αγωνιστούμε κατά της προπαγάνδας και των θεωριών συνωμοσίας. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τον απομονωτισμό, τον προστατευτισμό και τον εθνικισμό. Πρέπει να νικήσουμε εκείνους που θα επιδεινώσουν τις διαιρέσεις μας “, δήλωσε ο McCain στη Ταξιαρχία των Midshipmen στη Ναυτική Ακαδημία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Annapolis, MD, όπως ανέφερε το The Hill.

“Κοιμόμαστε μπροστά στην αναγκαιότητα της ηγεσίας μας, τις ευκαιρίες και τους πραγματικούς κινδύνους αυτού του κόσμου. Κοιμόμαστε στα echo chambers μας, όπου οι απόψεις μας επιβεβαιώνονται πάντα και οι πληροφορίες που αντιφάσκουν είναι πάντα ψεύτικες “, πρόσθεσε ο McCain.

Και στην Ελλάδα;

Και στην Ελλάδα; Τι θα γίνει στην Ελλάδα; Στην Ελλάδα θα γίνει αυτό που σας έχω πει εδώ και μήνες: Ετοιμάζουν τα Ελληνικά Hoaxes να παίξουν και επίσημα το ρόλο του μπάτσου του διαδικτύου.  Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσκάλεσε τα “Ελληνικά Hoaxes” σε εκδήλωση για τα fake news:

H Κασσάνδρα AllNewz επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά. Ποιος το κανόνισε άραγε αυτό; Κανένας Αλέξης, λέω εγώ τώρα, στην τύχη. Ή εκείνος που πήγε στην Bilderberg, ή ο άλλος που πήγε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Προσωπικά ψηφίζω τον πρώτο, αλλά δεν θα σκάσουμε κιόλας.

Αυτό που έχει σημασία, είναι η εισαγωγή της Ε.Ε. για την όλη εκδήλωση:

60 years after the Treaty of Rome, the European Union is facing a completely changed world compared to its beginnings in 1957. In these six decades we have seen the European Common Market of six countries grow into a European Union of 28. The EU has secured peace and prosperity. The European Social and Economic Model is a role model for many other countries around the world. However, some recent challenges, such the financial and economic crisis, or the migration issue, have taken their toll, and European states which originally wanted to move closer together are rather drifting apart.
This must be seen in conjunction with globalisation: globalisation permeates all policy areas, as does communication. Globalisation is in fact driven by communication and communication technologies. The internationalisation of media, a global media market dominated by only a few but huge TNC (technology, computing, and telecommunications) networking centres, the use of algorithms and social media, have turned the world upside down. 

Τελικά τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας; Μπα, ούτε θα πεθάνουν, ούτε θα πάψουν να τραγουδούν. Οι μύγες είναι που ετοιμάζονται να ψοφήσουν γιατί ο χρόνος τους στερεύει και αποφάσισαν στα τελευταία τους να… μεταμορφωθούν σε τσιμπούρια!

AllNewz

Loading...

One thought on “«Χτίζοντας τον παγκόσμιο απομυθοποιητή ψευδών ειδήσεων» – Η παγκόσμια ελίτ σε κρίση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *