«Χαλαρή» αντίδραση για την πρόκληση των 7 νεοσυλλέκτων που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Είναι νεοσύλλεκτοι αλβανικής καταγωγής -Σύμφωνα με τη στρατιωτική νομοθεσία θα πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά  -Το υπουργείο μιλά για αναζήτηση ευθυνών, ενώ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Π.Καμμένος επιστρέφει από τις ΗΠΑ μετά τις επαφές του με τη νέα κυβέρνηση ΤραμπΆνω-κάτω έχει γίνει το Γενικό Επιτελείο Στρατού αφού πιστοποιήθηκε ότι η αδιανόητη φωτογραφία που δείχνει επτά οπλίτες του Ελληνικού Στρατού να φωτογραφίζονται σχηματίζοντας με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού -σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτισμού- τραβήχτηκε μέσα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Μεσολογγίου! Απουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ με αφορμή την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, οι υπεύθυνοι του ΓΕΣ αναφέρουν απλώς ότι θα διερευνηθούν διοικητικές ευθύνες και ότι η πρωτάκουστη ενέργεια των επτά νεοσύλλεκτων θα ληφθεί υπόψη όταν θα τους αποδοθούν οι ειδικότητες και θα αποφασιστεί σε ποιες μονάδες θα μετατεθούν…

Πώς κατάφεραν οι επτά αλβανικής καταγωγής νεοσύλλεκτοι να τραβήξουν αυτή τη φωτογραφία μέσα σε ελληνικό στρατόπεδο; Ποιο είναι το όγδοο άτομο που τους φωτογράφισε μέσα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι; Πώς κατάφεραν να περάσουν μέσα στο στρατόπεδο φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο παρά τις αυστηρές οδηγίες που απαγορεύουν τη χρήση φωτογραφικών μέσων εντός στρατιωτικών εγκαταστάσεων; Στα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει η έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει έπειτα από οδηγίες της ηγεσίας του Γενικού Επιτελείου Στρατού. Πέρα από τις διοικητικές ευθύνες και την ολιγωρία των στρατιωτικών στελεχών που επέτρεψαν να περάσει φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο με κάμερα εντός στρατοπέδου, πολλά ερωτήματα έχει προκαλέσει και η ανακοίνωση του ΓΕΣ με την οποία προεξοφλείται ότι οι επτά νεοσύλλεκτοι απλώς δεν θα λάβουν μάχιμες ειδικότητες αλλά θα τοποθετηθούν σε μονάδες εκστρατείας, δηλαδή σε παραμεθόριες περιοχές.

Η φωτογραφία με τους επτά οπλίτες αναρτήθηκε στο facebook το Σάββατο κι έπειτα από έρευνα των αρμόδιων στρατιωτικών υπηρεσιών πιστοποιήθηκε ότι πρόκειται για νεοσύλλεκτους που ακόμη δεν έχουν ορκιστεί. Οι υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών εξέτασαν μήπως η φωτογραφία ήταν παλαιά ή επρόκειτο για προϊόν μοντάζ. Από τον περιβάλλοντα χώρο κατάλαβαν ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο στρατόπεδο του Μεσολογγίου που όλη την προηγούμενη εβδομάδα γινόταν κατάταξη και έτσι εντοπίστηκαν οι στρατιώτες που κατατάχθηκαν μόλις προσφάτως ενώ από τα ονοματεπώνυμά τους εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για νεαρούς αλβανικής καταγωγής.
Αμέσως μετά, το Γενικό Επιτελείο Στρατού εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:
«Αναφορικά με την ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που
απεικονίζει Στρατιώτες να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του
αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Άμεσα κινήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Επιτελείου Στρατού
και εντοπίσθηκαν οι Στρατιώτες. Πρόκειται για Νεοσύλλεκτους που
παρουσιάσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων
(Κέντρο Εκπαίδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου).

2. Η ενέργεια αυτή θα διερευνηθεί περαιτέρω, ενώ θα ληφθεί υπόψη τόσο
κατά την απόδοση των ειδικοτήτων, όσο και κατά τις προσεχείς
τοποθετήσεις τους στις Μονάδες Εκστρατείας.

3. Συναφώς διερευνώνται διοικητικές ευθύνες».
Ετοιμάζουν ποινή… χάδι
Οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι προγραμματισμένο να ορκιστούν στις 2 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού «αυτό που είναι σίγουρο σαν μέτρο είναι ότι σε δύο εβδομάδες, όταν γίνουν οι μεταθέσεις, οι επτά νεοσύλλεκτοι θα τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία στον ελλαδικό χώρο και όχι στην ίδια μονάδα».

Ο ίδιος αξιωματικός επισημαίνει ότι οι επτά οπλίτες που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο του ελληνικού στρατού θα πάρουν μετάθεση στην παραμεθόριο, θα κάνουν ένοπλη θητεία και θα αναλαμβάνουν και σκοπιές στο στρατόπεδο που θα τοποθετηθούν…

Όσο για το αν πρόκειται να διωχθούν οι επτά… πρεσβευτές του αλβανικού εθνικισμού, από το ΓΕΣ λένε ότι θα πρέπει να αναμένεται η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Ελληνικού Στρατού για το αν θα ασκηθεί δίωξη εναντίον των νεοσύλλεκτων.

Το βέβαιο είναι, συνεχίζει η ίδια πηγή, ότι κάτι δεν έγινε σωστά στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Μεσολόγγι αφού οι επτά ή οκτώ οπλίτες κατάφεραν να περάσουν φωτογραφική μηχανή ή κινητό τηλέφωνο κάτω από τη μύτη των αρμόδιων αξιωματικών ασφαλείας.

Πέραν της ολιγωρίας κάποιων στρατιωτικών που δεν εντόπισαν την κρυμμένη φωτογραφική μηχανή ή το smartphone των οπλιτών, τι θα γίνει με τους επτά νεοσύλλεκτους που λειτούργησαν λες και κατατάσσονται στον… αλβανικό στρατό;

Αξιωματικοί του στρατού τονίζουν ότι στους επτά νεοσύλλεκτους – δεδομένου ότι δεν πρόκειται για έναν στρατιώτη αλλά για ολόκληρη ομάδα- πρέπει να επιβληθεί ποινή τέτοια που να αποθαρρύνει επίδοξους μιμητές και να στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι ο Ελληνικός Στρατός δεν θα κάνει αποδεκτές συμπεριφορές που παραπέμπουν στη λογική γενίτσαρων.

protothema.gr

Loading...

15 thoughts on “«Χαλαρή» αντίδραση για την πρόκληση των 7 νεοσυλλέκτων που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό μέσα σε στρατόπεδο

 1. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ says:

  σε αυτους τους εφτα θα πρεπει αν οχι να αποστρετευτουν να τους αφαιρεθει ο οπλισμος παραυτα να τους αλλαξει το Ι σε Ι5 και μετα σαν πολιτες να τους αφαιρεθει η ελληνικη ταυτοτητα

 2. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Αντε καλε δεν ντρέπεστε να τα ενόχλησε τα παιδια. Τι εκαναν στο κάκτων κατω;;;; Μας είπαν ξεκάθαρα στην μούρη μας πως ειναι Αλβανοί μεσα στο Ελληνικό στράτευμα. Με αλλα λόγια, ειναι οι λύκοι στο μαντρί. Σιγα τα λάχανα, λες και ειναι οι μονοι. Σε λιγο θα εχουμε Πακιστανους, Αφγανους, Σομαλούς κλπ.

 3. ΚΟΝΤΟΖΥΓΩΝΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ says:

  Χόρτασε η ψείρα και βγήκε στο γιακά… Ι5 και μόνικοι κάτοικοι στην Ελλάδα δίχως δουλειά και κανένας τρόπος διαφυγής στο εξωτερικό για να ψωμολυσσάξει μέχρι να φτύσει και το γάλα της μάνας του!

 4. Dion says:

  Μπούρδες .. Η φωτογραφία είναι παλιά .. Τουλάχιστον δύο χρονών .. Οι ο εικονιζόμενοι είναι Έλληνες φαντάροι και αυτό που σχηματίζουν με τα χέρια τους , είναι ο δικέφαλος αετός του Βυζαντίου ..

 5. Ανώνυμος says:

  Περισσότερο με «ωραία πεταλούδα….» μοιάζει το σύμβολο που κάνουν, παρά με τον αλβανικό αετό. Οι Παππάς και Καμμένος πήγαν για δημόσιες σχέσις (κατά το κοινός λεγόμενο, γλειψίματα) στις Η.Π.Α. κανένα πολιτικό πρόσωπο των Η.Π.Α. δεν τους κάλεσε. Αυτά. Υγ. Ποιος Ελληνικός Στρατός;… κατά καημένη Ρούμελη τι σου έμελλε να πάθεις.

 6. Κ says:

  Προσεχετε απλα την πλατη σας οταν , λιαν συντομως σε κανενα χρονο ισως 2 , θα χρειαστει να ξαναντηθητε με χακι και βρητε καποιον να σας την φυλαει γιατι πολλα εχουν αλλαξει και οχι μονο τα αλβανα.

 7. Ανώνυμος says:

  ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΕ ΣΚΟΠΙΕΣ;;;;;;
  ΘΑ ΦΥΛΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΑ ΦΑΝΑΤΙΚΑ ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ;;
  ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ;;;;
  ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ…

 8. Στέλιος Κομοτηνή says:

  Φέρτε τους κατά δω μεριά και να είστε σίγουροι ότι θα περάσουν τέλεια τα παιδιά, έχουμε έλλειψη στρατιωτών στο Τάγμα, θα μας είναι πολύ χρησιμοι

  • Ανώνυμος says:

   να εκπαιδευτουν για να ειναι ετοιμοι οταν τους καλεσει η αλβανια και ο ουτσεκα (με προσχημα την ελληνικη ιθαγενεια και την παραμονη στην ελλαδα)…

 9. Dion says:

  Και αφού σου θύμισα πως αυτή η φωτογραφία είναι τουλάχιστον 2 χρονών , κάτσε λοιπόν και ψάξε μόνος σου ΑΝ φυσικά έχεις καθόλου μυαλό , το γατί σου την πουλάνε σήμερα τα μεγάλα κανάλια μαζί με όλα τα μέσα ..

 10. Dion says:

  Λες να το έχουν καταλάβει πως είσαι γίδι και μασάς σε ότι και αν σου πουλάνε ..?? (..) Αλβανοί φαντάροι στον Ελληνικό Στρατό σχηματίζουν τον αλβανικό αετό
  25 Ιουνίου 2015, 00:31 |

  tribune.gr/greece/news/article/149350/alvani-fantari-ston-elliniko-strato-schimatizoun-ton-alvaniko-aeto.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *