Τσίπρας για Σκοπιανό: Δεν θα κάνω δημοψήφισμα, δεν φοβάμαι τα συλλαλητήρια

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ μετά την συμφωνία με τα Σκόπια για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» και ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να πάει σε δημοψήφισμα, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η συμφωνία θα περάσει από την ελληνική Βουλή και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ενδεικτικό είναι ότι ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ψηφοφορία στη Βουλή για την συμφωνία του ονόματος, θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στη διαφωνία των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τη «Βόρεια Μακεδονία» ο κ. Τσίπρας ανέφερε αρχικά πως όταν ξεκίνησε η κυβερνητική συνεργασία δεν υπήρχε ορίζοντας να υπάρξει μια τέτοια Συμφωνία.
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν ζητά από τον Πάνο Καμμένο να αλλάξει τη θέση αρχής του. Του ζητά να αναγνωρίσει και να μη θέσει σε κίνδυνο τη διακυβέρνηση, την πορεία της χώρας, «την κρίσιμη αυτή στιγμή μάλιστα που είμαστε κοντά να ολοκληρωθεί αυτή τη διαδικασία. Και τόνισε: «Ο Π. Καμμένος έχει τις αρχές και τις αξίες του, αλλά δεν είναι έμπορος πατριωτισμού. Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση για να κάνει πολιτική καριέρα, όπως έκανε ο κ. Σαμαράς.

Eπίσης, έκανε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ΝΔ και εξήρε για ακόμη μια φορά την πολιτική και τις προσπάθειες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Τι είπε για το «Βόρεια Μακεδονία» και την συμφωνία

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας: «Καταρχάς αισθάνομαι τυχερός διότι την ευτυχή συγκυρία σε μία στιγμή που στη γειτονική χώρα είχαμε μία σημαντική πολιτική αλλαγή, που έδωσε την ευκαιρία σε μένα και στον κ. Ζάεφ, να συζητήσουμε και να λύσουμε εκκρεμότητες χρόνων.Προσπαθήσαμε να το λύσουμε με σεβασμό ο ένας απέναντι στις αξίες του άλλου, με σεβασμό στις κόκκινες γραμμές. Δημιουργούμε ένα πολύ σημαντικό μομέντουμ, για να νικήσουμε τους εμπόρους πατριωτισμού, που υπάρχουν και στις δύο πλευρές. Δεν θέλαμε γείτονες ταπεινομένους. Είναι μία συμφωνία που μπορεί να είναι βιώσιμη και ταυτόσημη με τη γενική εθνική γραμμή, που είναι η σύνθετη ονομασία με γεωργαφικό προσδιορισμό, erga omnes, το σημαντικότερο είναι ότι είναι μία συμφωνία που αποκυρήσσει τον αλυτρωτισμό και κατοχυρώνει πλήρως την πολιτισμική κληρονομιά της αρχαίας Μακεδονίας μας».

Η πλευρά των Σκοπίων καλούνται να ξεπεράσουν μία πολύπλοκη διαδικασία. Όταν κυρωθεί από τη Βουλή τους και εγκριθεί από το δημοψήφισμα, τότε μόνο θα ενεργοποιηθούν και για μας οι διεθνείς μας δεσμεύσεις. Πιστεύω πως θα επικυρωθεί η συμφωνία στα Σκόπια και ακολούθως θα ψηφιστεί και στην ελληνική Βουλή και μάλιστα από μία μεγάλη πλειοψηφία. Μέχρι σήμερα 140 χώρες αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Με τη συμφωνία κατοχυρώνουμε το «Βόρεια Μακεδονία». Όταν γίνει συνταγματική αναθεώρηση στην ΠΓΔΜ, τότε θα επικυρώσουμε τη συμφωνία. Αλλιώς η συμφωνία θα ακυρωθεί. Με αυτή τη συμφωνία αίρουμε οποιαδήποτε προσπάθεια οικειοποίησης της ιστορίας μας.

Στο διάγγελμά μου αναφέρθηκα στη διαδικασία των γειτόνων μας να αλλάξουν το όνομα και το ανέφερα ως Βόρεια Μακεδονία, «Severna Makedonija» στη δική τους γλώσσα. Η συμφωνία μεταφράζεται. Οι δύσχρηστοι όροι απαλείφονται στην καθημερινή χρήση της γλώσσας. Γι’ αυτό και το «Βόρεια Μακεδονία» αντί για το αμετάφραστο «Σεβέρνα Μακεντόνιγια». Η συμφωνία δεν αναγνωρίζει Μακεδονικό έθνος, αναγνωρίζει μόνο το δικαίωμα των γειτόνων μας στον αυτοπροσδιορισμό. Αν επιμέναμε στην αμετάφραστη ονομασία, θα αντιμετωπίζαμε το πρόβλημα πολύ σύντομα. Θα αναφέρονταν όλοι στη Μακεδονία. Οι τίτλοι στον Τύπο του εξωτερικού χθες, έγραφαν ότι «η Μακεδονία συμφώνησε να αλλάξει το όνομα σε Βόρεια Μακεδονία». Εμείς την αναγνωρίζαμε ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Ας μην προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα ουσίας, με τεχνάσματα. Η συμφωνία με γεωγραφικό προσδιορισμό δίπλα στη λέξη Μακεδονία, μας κατηγορούν άλλοι ασκεμμένα, άλλοι από ευαισθησία, ότι πάμε να παραδόσουμε το όνομα. Έχω τη συμφωνία μεταφρασμένη από το υπουργείο Εξωτερικών και δεν βλέπω να δίνουμε τίποτα. Μόνο να παίρνουμε. Άλλο εθνότητα και άλλο υπηκοότητα.

Αυτό που κάνει η συμφωνία, είναι να μην παραγνωρίζει το δικαίωμα τρίτων λαών, στον αυτοπροσδιορισμό τους. Στο άρθρο 7 λέει ότι όπου χρησιμοποιούν το όνομα, δεν εννοούν την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, αλλά το δικαίωμα ενός λαού που βρέθηκε στην περιοχή. Εμείς δεν θα τους πούμε ποτέ Μακεδόνες. Εμείς θα τους πούμε Σλαβομακεδόνες. Εκεί που σσε όλη την υφήλιο ταξίδευαν με έγγραφα που τους ανέφεραν ως Μακεδόνες, τώρα θα ταξιδεύουν ως Μακεδονία, πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας.

Έβλεπα χθες τη θλιβερή στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκείνες του Σκοπιανού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αν αλλάζαμε τα ονόματα, δεν θα είχαμε καμία διαφορά. Τι λένε; ότι συνθηκολογήσαμε. Πώς συνθηκολογήσαμε και οι δύο; Δεν κάναμε καμία συνθηκολόγηση. Η συνθηκολόγηση είναι να αφήνουμε το θέμα έτσι, να μην δίνουμε λύσεις. Αυτή είναι η παράταξη της άκρας δεξιάς και στις δύο χώρες. Είμαι περήφανος για τη συμφωνία, διότι προβλέπει εντός έξι μηνών, οι γείτονες θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση όλων των μνημείων μας, που είναι δικά μας και τα τοποθέτησε η ακραία κυβέρνηση του Γκρουέφσκι. Θα βάλουν πλακέτες στα μνημεία και στα αγάλματα. Αυτή είναι μία ιστορική εξέλιξη.

Για ΑΝΕΛ

Η προγραμματική συμφωνία με τους ΑΝΕΛ, δεν προέβλεπε ότι θα υπάρξει μία τόσο σημαντική πολιτική εξέλιξη στα Σκόπια . Η βασική προγραμματική συνεννόηση ήταν να σταματήσει το πλιάτσικο στη χώρα και να τη βγάλουμε από τα μνημόνια. Ο Πάνος Καμμένος δεν έδωσε σημασία στην πάγια θέση μας για το Σκοπιανό. Θέλω να ομολογήσω ότι ο Καμμένος έχει μία πάγια θέση, την οποία δεν του ζητώ να αλλάξει. Του ζητώ όμως ως υπεύθυνος μίας πατριωτικής κυβέρνησης να μην θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας, τώρα που είμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη ενός εκ των βασικών μας στόχων. Αν η άλλη πλευρά περάσει τους σκοπέλους, η συμφωνία θα έρθει στη Βουλή και ο Πάνος Καμμένος θα τηρήσει τη στάση αρχής του. Δεν είναι έμπορος πατριωτισμού. Δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, όπως έκανε παλιότερα ο Σαμαράς με την κυβέρνηση Μητσοτάκη για να κάνει καριέρα.

Για Μητσοτάκη

Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε να κάνει δηλώσεις για ονομασία erga omnes. Μετά έβαλα εγώ στο τραπέζι τη συνταγματική αναθεώρηση. Ακολούθως ο Μητσοτάκης το έβαλε στο τραπέζι, γιατί δεν πίστευε ότι θα το πετύχουμε. Μετά τα συλλαλητήρια, αποφάσισε να ακολουθήσει μία στάση που θα εξυπηρετεί τα στενά όρια του κόμματός του. Δεν τα πιστεύει αυτά που λέει τώρα. Λέει άλλα τώρα. Ο κ. Μητσοτάκης, όταν πήγαινε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ξέχναγε όσα έλεγε στο εσωτερικό. Μετά τη Σόφια άλλαξε ξανά στάση. Κρατάει στάση πολιτικού τζογαδόρου.

Για Καραμανλή

Ο Κώστας Καραμανλής χειρίστηκε υπεύθυνα το θέμα στο Βουκουρέστι. Στη συνέχεια η διαχείριση είχε προβλήματα, πρέπει να πω. Το πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν είναι ενημέρωσης. Δεν έγινε κάτι με κλειστές πόρτες. Έγιναν διαπραγματεύσεις.

Η ψηφοφορία για τη συμφωνία σαφώς και θα λάβει χαρακτήρα ψήφο εμπιστοσύνης. Όλες οι κρίσιμες ψηφοφορίες λαμβάνουν αυτόν τον χαρακτήρα. Πιστεύω ότι θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία. Και η αυριανή ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο έχει τον ίδιο χαρακτήρα. Εμείς αυτό που κερδίσαμε στη συμφωνία, ήταν για να διασφαλίσουμε τη χώρα σε όλα τα ενδεχόμενα. Αν πιστεύουν ότι δεν είναι έτσι, ας μου κάνουν πρόταση μομφής. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε πολιτικό παράδοξο. Όσοι ψηφίσουν, αν τολμήσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μου κάνει πρόταση μομφής, θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης. Δεν αισθάνομαι ότι έχω χάσει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Πήρα χτες τον κ. Μητσοτάκη να τον ενημερώσω και μου είπε ‘δώσε μου τη Συμφωνία, δεν θέλω να με ενημερώσεις.

Σέβομαι τις αντιδράσεις του κόσμου, αλλά δεν τις φοβάμαι. Σε αυτά τα συλλαλητήρια συμμετείχαν δύο ειδών πολιτών. Πολίτες που έχουν υψηλό πατριωτικό συναίσθημα και οι χρυσαυγίτες ακροδεξιοί. Στους δεύτερους δεν με ενδιαφέρει να απευθυνθώ. Στους πρώτους όμως θα πω. Ποιος είναι ο κίνδυνος; Από το βορρά; Σε μία περίοδο που η Τουρκία έχει γίνει επιθετική; Η συμφωνία φέρνει πίσω τα σύμβολα και την κληρονομιά μας και βάζει έναν προσδιορισμό στη Μακεδονία και 140 χώρες θα πάψουν να τη λένε Μακεδονία. Ακόμα και αυτό αν ενοχλεί, ας σκεφτούν ποιο είναι το πατριωτικό συμφέρον; Για ποιο λόγο να κρατήσουμε αυτήν την πληγή; Η μεγάλη πλειοψηφία στα Σκόπια είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Γιατί να έχουμε αυτό το μέτωπο ανοικτό;

Δεν θα έπρεπε να μιλάνε στη Νέα Δημοκρατία για δημοψήφισμα, διόιτι πάντα ήταν αντίθετοι. Είναι δυνατόν να κάνουμε εμείς δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μία άλλη χώρα; Αν αλλάζαμε κάτι εμείς, τότε ναι, θα κάναμε δημοψήφισμα. Τις μεγάλες και κρίσιμες αποφάσεις που παίρνουμε, πιστεύω θα τις κρίνει η ιστορία και δεύτερον, κατοχυρώνει στο μέγιστο τις δικές μας απαιτήσεις και γραμμές. Για ποιο λόγο να βάλουμε εμπόδια;

Βρέθηκα στη θέση του πρωθυπουργού σε μία εποχή όχι συνηθισμένη, αλλά δύσκολη. Πήρα κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον. Είμαι περήφανος και θα με κρίνει η ιστορία και ο ελληνικός λαός. Πιστεύω ότι λειτούργησα με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού. Ήταν πολύ πιο δύσκολη αποφαση να παραμείνουμε στην ευροζώνη. Όλες οι κρίσιμες αποφάσεις, έχουν πολιτικό κόστος.

Στη διαπραγμάτευση δεν μας πίεσε κανείς. Την ξεκινήσαμε εμείς, εγώ και ο Κοτζιάς, έχοντας στρατηγική ενόραση για το μέλλον. Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες σαφώς και τη θέλουν τη συμφωνία. Δεν μας πίεσε κανείς και δεν θα δεχόμασταν να μας πιέσουν. Το ξεκινήσαμε νωρίς, διότι ήταν δική μας κίνηση. Εξαιρετική η προσπάθεια του υπουργού Εξωτερικών, καταβάλλοντας μία προσπάθεια που ξεπερνά ακόμη και τα όρια της αντοχής. Πάλεψε γραμμή-γραμμή τη συμφωνία. Έδωσε τη μάχη, έχοντας και οικογενειακά προβλήματα, τα οποία απαιτούσαν να είναι στην Αθήνα. Ήταν όμως συνεχώς στο εξωτερικό.

Θα συμφωνούσα με τη φράση ότι η αρχαία Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Αυτό κατοχυρώνεται σε αυτή τη συμφωνία. Για τα εμπορικά θέματα προβλέπεται η σύσταση μίας επιτροπής, που θα εξετάζει μία προς μία κάθε περίπτωση. Πιστεύω θα βρεθούν λύσεις.

Για τον Μίκη

Τον Μίκη Θεοδωράκη τον αγαπάμε για το έργο και την πορεία του, αλλά προτιμώ να μείνω με το έργο και την πορεία του και όχι με τις κατά καιρούς τελευταίες πολιτικές τοποθετήσεις του. Τον αγαπάμε, έστω και αν έρχεται σε αντίθεση με μας.

Ερχεται μια νέα περίοδος στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν θα πουλούσα τον Καμμένο, που λειτούργησε έντιμα. Όμως πλέον οι κεντροαριστερές δυνάμεις θα αναγκαστούν να τοποθετηθούν».

«Δεν είπα ποτέ στον Ερντογάν ότι θα επιστραφούν οι οκτώ»

Στο σημείο αυτό, η συζήτηση άλλαξε αντικείμενο και στράφηκε στα ελληνοτουρκικά. Ο Αλέξης Τσίπρας ευχήθηκε να αλλάξει μετά τις εκλογές ο Ερντογάν και να μειώσει την επιθετική πολιτική του.

«Χρειάστηκε μεγάλη ψυχραιμία για να αποφύγουμε το επεισόδιο σε πολλές περιπτώσεις. Η Τουρκία είναι μία σεβαστή δύναμη και κρίσιμη στην περιοχή μας.

Δεν θα μπορούσα να έχω υποσχεθεί την επιστροφή των οκτώ στην Τουρκία. Σε ένα ευνομούμενο κράτος, υπάρχει διαχωρισμός των εξουσιών. Δεν ξέρω τι λεει ο κ. Ερντογάν, αλλά εγώ ποτέ δεν υποσχέθηκα ότι θα γυρίσουν. Του είπα ότι οι διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε, θα είναι οι διαδικασίες όπου η δικαστική εξουσία θα λειτουργήσει με γνώμονα το δικαιο. Αν ο κ. Ερντογάν επέμενε, γιατί δεν μου το έθεσε ευθέως; Σε μένα; Μήπως αυτό είναι ένα πρόσχημα για να δικαιολογηθεί μία ένταση απέναντι σε ένα φιλικό κράτος, για εσωτερική κατανάλωση;

Την απαράδεκτη σύλληψη και κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών, την έχουμε αναδείξει σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς. Έχουμε κάνει τα πάντα σε διπλωματικό επίπεδο. Θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Δεν μου έχει ζητήσει ευθέως την ανταλλαγή των οκτώ με τους δύο. Το αφήνει όμως να εννοηθεί με τις δηλώσεις του.

Ακόμα και όταν διαφωνώ και δεν είναι λίγες οι φορές, οφείλω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης να τις σέβομαι. Από εκεί και πέρα, η ελληνική κυβέρνηση θα διαχειριστεί και αυτό το θέμα.

«Λίγη σημασία έχει η συμμετοχή ή όχι του ΔΝΤ»

Έχουμε φτάσει στο τέλος, κάνοντας πολύ δύσκολες μεταρρυθμίσεις. Μικρή σημασία έχει πλέον αν θα είναι το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, ή όχι. Αν θα χρηματοδοτήσει ή όχι. Δεν το έχουμε ανάγκη. Αν έχει μία αξία, είναι να ρίξει το βάρος της διαπραγμάτευσης στην καλύτερη δυνατή, όπως λέει, για το χρέος. Αυτή τη στιγμή η διαπραγμάτευση βρίσκεται στη συγκεκριμενοποίηση για να γίνει διαχειρίσιμο το χρέος, για να έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Το ΔΝΤ βοηθάει, αλλά η συμμετοχή στη χρηματοδότηση, λίγη σημασία έχει. Αν η λύση κάνει αγοράσιμα τα ελκηνική ομόλογα, θα είναι μία λύση μεγάλης επιτυχίας. Η Ιταλία μας βοηθά. Ο φόβος για αναταράξεις που δεν θα αφορούν την Ελλάδα, υποχρεώνει όλους να σκέφτονται μια φορά παραπάνω, να μην προκληθει νέο πρόβλημα.

Η συζήτηση για τις συντάξεις και το αφορολόγητο, δεν είναι της παρούσης. Η προτεραιότητα της κυβέρνησης δεν είναι η επαναδιαπραγμάτευση των όρων της συμφωνίας. Όποιος θεωρεί ότι μπορεί να πετύχει μία καλύτερη συμφωνία, να βγει να το πει. Τα δεδομένα σήμερα μας δίνουν τη δυνατότητα, το επόμενο διάστημα να έχουμε σοβαρό χώρο για ρυθμίσεις. Από τώρα έχουμε 700 εκατ. για το 2019 που θα πάνε σε φοροελαφρύνσεις. Το 2020 θα έχουμε 1,6 δισ. Θα έχουμε υπεραπόδοση, όχι από περαιτέρω επιβαρύνσεις, αλλά στην αύξηση της απασχόλησης και στην αύξηση των εσόδων του ΕΦΚΑ, στον περιορισμό της σπατάλης και στον εξορθολογισμό του κράτους. Το κρίσιμο είναι να δίνουμε τη μάχη μία-μία. Η σκέψη μου δεν είναι τον Γενάρη του 2019, αλλά να κλείσουμε την αξιολόγηση, να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο χωρίς νέες δεσμεύσεις και να αποκτήσουμε την ελευθερία μας να διαμορφώνουμε εμείς την πολιτική μας. Πιάσαμε το 3,5%, θα το ξαναπιάσουμε και θα το ξαπαπιάσουμε.

Το μεγάλο ατύχημα για τη χώρα, ήταν ότι όταν ξεκίνησε αυτή η περιπέτεια, στις επιλογές που έγιναν για την αντιμετώπιση της κρίσης, δεν υπήρξε μία ορθολογική επιλογή. Φόρτωσαν την κοινωνία και δεν έκαναν καμία μεγάλη μεταρρύθμιση.

«Πρόθεσή μου να εξαντλήσουμε την τετραετία»

Αναφερόμενος στις εκλογές, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «πρόθεσή μου είναι να εξαντλήσω την τετραετία, γιατί εκτός των άλλων, η χώρα χρειάζεται σταθερότητα».

pentapostagma

Loading...

26 thoughts on “Τσίπρας για Σκοπιανό: Δεν θα κάνω δημοψήφισμα, δεν φοβάμαι τα συλλαλητήρια

 1. Βρυκόλακας says:

  Tσιπρα ο μωυσης.. που σου εγγυηθηκε ασφαλες περασμα απο τη χωρα, να ξερεις οτι την τελευταια στιγμη θα σε πεταξει απ το καλαμι που σου δωσε να καβαλησεις δικτατορισκε και τοτε θα λαβεις την ειδικη τιμωρια που αξιζει σε σενα και τους ομοιους σου, τυλφωση, κωφωση και αλαλια.

 2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ says:

  Απορώ αν δεν πάρουμε τωρα τα οπλα ποτε θα τα παρουμε? Πρεπει 1 εκατομμύριο κόσμος να μπουκάρει στη βουλη κ να τελειώνουμε με τους 300 προδότες. Να πέσει το ξύλο της αρκούδας κ Οι Τσίπρας ΚΟΤΖΙΆΣ Παυλόπουλος να κρεμαστούν εξω απο το Σύνταγμα. Δεν αντιδράσαμε στο παράνομο κ επονιδιστο χρεος κ στα μνημόνια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΡΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΣΛΑΒΟΥΣ!!

  • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

   Αν δεν κανουμε κατι τωρα, θα ακολουθήσει η Θράκη, η Ήπειρος, η το Κυπριακό. Οποτε η καθομαςτε στ αυγά νας και βλεπουμε την πατριδα μας να κομματιάζεται και να ξεπουλιέται η κανουμε κατι τωρα. Δεν εχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, δεν εχουμε αλλα περιθώρια.

  • Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ says:

   ΟΜΩΣ ΟΙ ΒΌΡΕΙΟΜΑΞΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΧΆΡΙΣΤΟΙ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ …
   τους δινει ο Τσίπρας κ@λο αλλα θελουν και ενα τρίο με τον Κοτζια .. αχορταγοι αυτοι οι ανθρωποι ..Να δουμε τι θα θελουν συντομα οι Βουλγαροι οι Τουρκοι οι Αλβανοι και παει λεγωντας .Πρεπει να ετοιμαζεται να μπει στο παρε δώσε και ο Καρανικας ωστε να τους ευχαριστησουμε ολους .Για τον Τσακαλωτο ουτε συζητηση ,εχει μονιμως σηκωμενα τα ποδια στους Γερμανους ..Οπως μας ειπε ο Βενιζελος απο το βημα του «κυνοβουλιου»

   • ΗΛΕΚΤΡΑ says:

    Τους δινουμε και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το ξέρετε;;; Για να εχουν λέει εμπορικό στόλο. Εννοείται φυσικα πως θα εχουν δικαιώματα και στη ΑΟΖ μας, βαςη του Δικαίου της Θάλασσας. Καταλαβαινεται τι εκαναν;;;;; Εγκλημα. Φόνο. Και το θύμα ειναι η Ελλαδα και κατεπεκταση ο Ελληνικός λαός.

 3. ΗΛΕΚΤΡΑ says:

  Δημοψήφισμα;;; Ε οχι βεβαια, δημοκρατία εχουμε για να κανεις δημοψήφισμα;; Εξ αλλου είδαμε τι έκανες μαι με ρο προηγούμενο. Μας εγραψες κανονικά. Οςο για το οτι δεν φοβάσαι τα συλλαλητήρια, γιατι να τα φοβάσαι;;;; Μας γράφεις και με αυτα, οπως με το δημοψήφισμα που έκανες. Λογικα βεβαια, μετα απο οσα εχεις κανει, θα επρεπε να φοβάσαι, αλλα ναχεις χαρη που κάπου χάσαμε τα αρχιδ@@@ια μας, αλλιως θα σου ελεγα εγω αν φοβόσουν.

 4. Αpo11 says:

  ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΧΑΖΟΓΕΛΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ Κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΕΣΩ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ !

  ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΑΖΟΓΕΛΟΥ Η ΤΙΜΗ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 1,94 ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΝΑΚΟ !!!! ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΤΗ ΧΩΡΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΒΕΝΖΙΝΗ !!!
  https://www.globalpetrolprices.com/gasoline_prices/

  ΝΤΙΖΕΛ = 1.68 12η ΧΩΡΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ !!
  https://www.globalpetrolprices.com/diesel_prices/

  LPG =ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ = 0.98 = 3η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΧΩΡΑ !!!

  https://www.globalpetrolprices.com/lpg_prices/

  ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΙΡΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΥΠΕΔΑΦΟΣ ΚΛΠ ΚΛΠ….!!!!!

 5. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ says:

  Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΕ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ.
  ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ ΚΟΊΤΑΖΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ .ΝΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΤ ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΡΕΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ .

 6. Γεωργιος says:

  Προδότη τσιπρα αν διάβαζες λίγο θα ήξερες ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη κανείς.
  Σταθερότητα λέει ο σαψαλης αχαχαχα

 7. Αgela says:

  Aς κρατησω το τελευταιο» η χωρα χρειαζεται σταθεροτητα» .Ποια σταθεροτητα ρε αθεο που εχεις κανει την χωρα σουρωτηρι ,που κατηργησες την δημοκρατια,που καταπατησες το συνταγμα.που κοντεβεις να προκαλεσεις εμφυλιο, για ποια σταθεροτητα μιλας ΡΕ ΠΡΟ ΔΟΤΗ.Ευχομαι να πληρωσεις συντομα.

 8. Kiki says:

  ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ…….ΑΦΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΑΠΟ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΝΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ……ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΠΑΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ…..(ΠΟΛΥ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ….ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΤΟΥΣ)

 9. tasos says:

  να τα ακουν αυτοι που τον ψιφισαν ……………….. αν ειναι αυτοι που τον ψιφισαν βεβαια ανθελληνες τωρα θα τριβουν ταχερακια τους με χαχανακια μαζι και χαρα !!!

 10. Ακέλας says:

  …Μυστήρια πράγματα!…Δεν φοβάται(λέει)τις διαδηλώσεις!-Μα ούτε και τα δημοψηφίσματα φοβάται,αφού έτσι και αλλιώς το φασιστάκι ,το αποτέλεσμα που θέλει ΑΥΤΟΣ βγαίνει!

 11. croif101 says:

  ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ!!!ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ,ΚΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.
  ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.
  ΤΑ CHEMTRAILS ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!!!
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ,ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΙΕΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ,ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΙΣΚΑΡΙΩΤΗ!!!
  ΘΑ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΟΥΛΙΚΑ ΤΗΣ ΝΤΠ,ΠΟΥ ΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ,ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ Ν ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ!!
  ΣΑΣ ΕΙΠΑ ΚΑΠΟΤΕ ΟΤΙ Ο ΙΟΥΛΙΟΣ ΘΑ ΕΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΕΝΤΙΑ ΜΑΣ.

 12. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΣΠΑΤΑΛΗ ΧΡΟΝΟΥ. ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΝΟ, ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΜΕΧΡΙ Τ’ ΑΥΤΙΑ ΤΗΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΡΙΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ…… ΚΑΙ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ!!!! ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ ΠΑΝΤΟΥ. ΑΠΟ ΕΛΙΑΜΕΠ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ!!!
  ΡΕ ΜΑΚΑΚΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΡΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ, ΔΥΟ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΑΝΤΡΑ… [ΑΝ ΤΙΜΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ].
  ΣΚΟΠΟΣ ΣΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ. ΑΛΛΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΚΛΙΓΚΟΡΩΦ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ.
  ΟΠΟΤΕ ΕΓΩ ΑΝ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙ «Ο ΓΙΑΤΡΟΣ», ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΑΚΑΚΑ…
  ΟΠΟΤΕ, ΑΝ ΣΕ ΠΕΤΥΧΩ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΕ ΦΩΝΑΞΩ.
  ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΤΟ ΛΕΝΕ.

 13. ΕΛΕΑΝΝΑ says:

  Δεν θέλει ταπεινωτική συμφωνία για τους γείτονες, καταλάβατε Έλληνες; Το πουστράκι τους μόνους που θέλει ταπεινωμένους είναι τους Έλληνες.

 14. MARY says:

  ΠΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ?????? ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ …..ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ…..ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΘΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ …..ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΙΜΩΡΙΑ !!!! ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΛΑΚΑ ΑΜΟΡΦΩΤΕ…ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ !!! ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΝΑ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙΣ …..ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΒΑΣΕ ΚΑΝΕ ΤΟ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΧΕΙΣ ….ΑΝΤΕΡΑ????? ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΘΥΜΟ ΚΛΕΙΝΩ ΕΔΩ…..

 15. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  τι κουμουνιστες και μπουρμπουτσαλα !χαζαρος ειναι ! 3 τον κανονιζαν και τον βιντεοσκοπησαν ,οι μυστικες υπηρεσιες των γοτθων, αντε,βλεπετε κανεναν αντρα εκει ;΄ο πατερας του την κοπανησε απο τον σκαπανεα και πιασανε τους μαγειρους και τους εργοδηγους ,στην σαουδαραβια για τα χρεη ,στις εκει δουλειες που εκανε .Το ατομο εχει γινει ψυχασθενικο πια .Ολοι αυτοι κανουν ,οτι τους διαταζουν τα ερπετα.

 16. Heron says:

  Ήταν και «κάποιοι άλλοι» που δεν έδιναν καμμιά σημασία σε συλαλητήρια και ούτε τα φοβόντουσαν , όπως τώρα οι εν λόγω δοσίλογοι .Αυτοί οι «άλλοι» είχαν μάλιστα το μαχαίρι και το πεπόνι όπως νόμιζαν , ζούσαν μές στο χρυσό , σκότωναν και φυλάκιζαν όποιον ήθελαν , έβαζαν χέρι σε όποια κοπέλα τους άρεσε , είχαν όλο το κράτος δικό τους , και ήταν ισόβιοι δικτάτορες , ενώ η περιβόητη αστυνομία τους βαρούσε στο ψαχνό και δεν αστειευότανε καθόλου , και κρατούσαν τον δικό τους λαό πεινασμένο και κρυωμένο – αυτοί κατά τα άλλά αποκαλούσαν τους εαυτούς τους «κομμουνιστές», «δημοκράτες» και ότι άλλο τους κατέβαινε . Βλέπετε – αυτοί έκαναν κουμάντο δια βίου – εντελώς ξαφνικά και απρόοπτα όμως , βρέθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα με συνοπτικές διαδικασίες και μάλιστα με την επίσιμη άδεια των πρώην εργοδοτών τους σε ζωντανή αναμετάδοση . Αυτά ας τα έχουν υπόψη τους και τώρά , οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δοσίλογοι που βρίσκονται ακόμη στην χώρα μας .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *