Τράπεζες: Τρίτη και φαρμακερή – Μετά έρχεται η… δραχμή

Τράπεζες: Τρίτη και φαρμακερή – Μετά έρχεται η… δραχμή

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου
Στην άκρη της “ερήμου” που έχουν πίσω τους, εφτά χρόνια ύφεσης, και του…
γκρεμού που βλέπουν μπροστά τους αισθάνονται πως βρίσκονται υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη. Ξέρουν ότι η ανακεφαλαιοποίηση στην οποία προχώρησαν είναι η τελευταία. “Τρίτη και φαρμακερή και μόλις που αρκεί για να περάσουμε απέναντι” λένε. Παρομοιάζουν τα κεφάλαια που άντλησαν ως μία μικρή πεζογέφυρα που ενώνει τη μία άκρη του γκρεμού με την άλλη. “Αν δεν αντέξει, αν σπάσουν τα σχοινιά ή αν στραβοματήσουμε, έρχεται η δραχμή” ξεκαθαρίζουν.

Πιστεύουν ότι παρά τις όποιες υπερβολές που πράγματι έγιναν (διακοποδάνεια, φούσκα στα στεγαστικά κοκ) ο κύριος λόγος της αδυναμίας στην οποία βρέθηκαν είναι πολιτικός. Ανώτατα στελέχη που μίλησαν στο “newpost” επισημαίνουν τις δηλώσεις Γιέγκερ, του εκπροσώπου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος την Παρασκευή απέδωσε στην πολιτική αλλαγή την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση στην οποία υποχρεώθηκαν οι τράπεζες να προχωρήσουν. “Στην αρχή του έτους οι τράπεζες είχαν επαρκή ρευστότητα, μετά άλλαξε η κυβέρνηση” είπε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του Βόλγανγκ Σόιμπλε.

Στέκονται και στις παραινέσεις του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, που εντάχθηκαν και στην ετήσια έκθεση της κεντρικής τράπεζας. “Προϋπόθεση για την ανάκαμψη είναι η πολιτική σταθερότητα” υποστηρίζουν και αναλύουν τους δύο δρόμους που έχουμε μπροστά μας: “ή θα προχωρήσουμε με συναίνεση σε μεταρρυθμίσεις φέρνοντας επενδύσεις ή όλοι μαζί θα ζήσουμε την κόλαση της εξόδου από το ευρώ”.

Σε αυτή την πορεία θεωρούν ότι “το χρέος δεν είναι πρόβλημα”. “Θα πάρουμε παράταση και με τα χαμηλά επιτόκια που έχουμε κλειδώσει θα τα βγάλουμε πέρα” είναι η θέση τους και θέτουν ως ζητούμενο “τη στροφή της οικονομίας στην παραγωγή χρήματος μετά από χρόνια περικοπών”.

newsport.gr


Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειεςΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Loading...

3 thoughts on “Τράπεζες: Τρίτη και φαρμακερή – Μετά έρχεται η… δραχμή

 1. αναδελφος says:

  και αυτοι καλα και εμεις καλυτερα.
  ποια η διαφορα με την δραχμή όταν οι φοροι θα είναι αυτοι που είναι σημερα;
  η με νομισμα το δολαριο η τον χρυσο.
  όταν οι φοροι είναι σε ένα προιον 60-80%

 2. Ανώνυμος says:

  Μάγκες είστε όλοι οφΣαιντ , και ξέρετε γιατί είστε οφσάιντ ? Επειδή είστε πιο μπροστά από τον επιθετικό , ήμαρτον όλα εγώ θα σας τα εξηγήσω ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *