Τούρκοι συνέλαβαν ψαράδες που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό σκάφος

Στη σύλληψη πέντε ψαράδων που επέβαιναν σε αλιευτικό κυπριακής εταιρείας, το οποίο έπλεε σε διεθνή ύδατα, προχώρησαν οι αρχές του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το philenews.com, το υπό κυπριακή σημαία ψαροκαϊκο βρισκόταν οκτώ ναυτικά μίλια βόρεια του Κορμακίτη όταν προσεγγίστηκε από τουρκικό σκάφος.

Οι πέντε ψαράδες που έχουν συλληφθεί, χωρίς οποιοδήποτε αιτιολογικό, είναι αιγυπτιακής καταγωγής.

Αμέσως μετά τη σύλληψη των πέντε ψαράδων, το κυπριακό καϊκι ρυμουλκήθηκε και οδηγήθηκε στο κατεχόμενο λιμάνι της Κερύνειας.

Ιδιοκτήτης του αλιευτικού είναι ο Άριστος Αριστείδου, με έδρα τη Λεμεσό.

Ο κ. Αριστείδου δήλωσε πως το ψαροκάϊκο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ακάμα και Κορμακίτη, όταν τους προσέγγισε πλοίο του τουρκικού πολεμικού και με την πρόφαση πως θα γινόταν έλεγχος, στρατιώτες επιβιβάστηκαν σε αυτό. Τότε, οι στρατιώτες ανέφεραν στο αιγυπτιακής καταγωγής πλήρωμα, πως βρίσκονταν υπό σύλληψη, ενώ ο καπετάνιος πρόλαβε να ενημερώσει για το περιστατικό μέσω του Ράδιο Κύπρος.

Σύμφωνα με τον κ. Αριστείδου έχουν γίνει όλες οι σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, που ήδη ξεκίνησαν διαδικασίες για απελευθέρωση των ψαράδων και την επιστροφή του σκάφους.

Σε συναγερμό τέθηκαν από την πρώτη στιγμή το Τμήμα Αλιείας, η Λιμενική Αστυνομία και Ηνωμένα Έθνη, ενώ για το περιστατικό είναι ενήμερη και η κυβέρνηση, η οποία προβαίνει σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα μέσω και της Δικοινοτικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κυπριακό αλιευτικό παρενοχλείται από το ψευδοκράτος.

Πηγή: reader.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “Τούρκοι συνέλαβαν ψαράδες που επέβαιναν σε κυπριακό αλιευτικό σκάφος

  1. Aποστολος says:

    Οι περισσότεροι άνθρωποι που φέρονται ως μάγκες και έχουν έντονη παραβατικότητα δεν σέβονται τίποτα δουλεύουν υπογείως και μαφιόζικο,οι περισσότεροι δεν φτάνουν πάνω από τα πανήντα γιατί τους καθαρίζουν οι από πάνω και πάει λέγοντας.Το ίδιο ισχύει και για τα κράτοι.Λιγα τα ψωμιά της Τουρκίας.Αφηστε τους να χαίρονται.

  2. ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ says:

    Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, κανένας δεν σε πλησιάζει για έλεγχο (ειδικά πλοίο του πολεμικού ναυτικού ή της ακτοφυλακής) σε διεθνή ύδατα. Αυτό λέγεται πειρατεία, κλοπή πλοίου, απαγωγή, αιχμαλωσία Αιγυπτίων και είναι αιτία πολέμου, με βάση το Παγκόσμιο Ναυτικό Δίκαιο. Μήπως, λέω μήπως, ψάρευαν στα χωρικά ύδατα του ψευδοκράτους και ο πονηρός πλοιοκτήτης είχε επίτηδες Αιγύπτιους για πλήρωμα;;;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *