17:35 - 22/08/2019

Τουρκική εφημερίδα: «Είναι η Σαμοθράκη ελληνικό νησί;»

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Σε ανθελληνικές διατυπώσεις προχωρά, με άρθρο του, στην τουρκική εθνικιστική εφημερίδα «Yeniçağ» ο Αχμέτ Τακάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι οχτώ ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία.

Την ελληνικότητα της Σαμοθράκης αμφισβητεί, ευθέως, σε άρθρο του, στην εθνικιστική εφημερίδα της Τουρκίας, «Yeniçağ», ο αρθρογράφος Αχμέτ Τακάν.

Στο άρθρο του, ο Αχμέτ Τακάν αναφέρεται στο πρόσφατο πρόβλημα που προέκυψε με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, και κατηγορεί τα τουρκικά Μέσα, (Anadolu, CNN Türk, Haber Türk, NTV) για μειοδοσία, διότι χαρακτηρίζουν την Σαμοθράκη ως ελληνικό νησί.

«Είναι η Σαμοθράκη ελληνικό νησί;» διερωτάται ο αρθρογράφος, ο οποίος υποστηρίζει πως υπάρχουν ορισμένα νησιά όπως η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, ο Άγιος Ευστράτιος, η Λέσβος, η Σάμος, η Ικαρία, τα Ψαρά στα οποία κυριαρχικά δικαιώματα έχει η Τουρκική Δημοκρατία και η Ελλάδα μόνο δικαιώματα νομής ή χρήσης.

Σε αυτά τα νησιά όπως λέει: «η υφαλοκρηπίδα, η αποκλειστική οικονομική ζώνη και ο εναέριος χώρος ανήκουν στην Τουρκία».

H εφημερίδα «Yeniçağ» ασκεί αντιπολίτευση στο AKP του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το εθνικιστικό αντιπολιτευόμενο Καλό Κόμμα (İYİ) της Μεράλ Ακσενέρ αλλά και με σκληρούς εθνικιστές.

sputniknews.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Το ιερό των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης που γίνονταν τα Καβείρια Μυστήρια, το έφτιαξε ο Τζένγκις Χάν….

    Μικρά Ασία, γη Ελληνική.

  2. για δειτε ρε αχματζαδες έναν χαρτη τις χωρας σας στα αρχαια χρονια τις ονομασιες των πολεων , πως τις ελεγαν και ελατε να τα πουμε που θελετε και νησια

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*