in

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΠΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟ!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΕΩΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΑΠΟ ΑΜΒΡΟΣΙΟ!

Report

What do you think?

19 points
Upvote Downvote

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 Comments

Leave a Reply
 1. Γέρασε ο Αμβρόσιος και ενώ άρχισε τους αφορισμούς, ξέχασε τον …. Τσιόρδα.
  Μισές δουλειές!! …
  ή μήπως περιμένει όταν αρρωστήσει να ζητήσει από τον Τσιόρδα να τον γιατρέψει;

 2. H πράξη αφορισμού από το αναλλοίωτο σύνταγμα της Ελλάδος, είναι επίσημο, συνταγματικό τετελεσμένο και τετελεσμένο φυσικά για την Εκκλησία της Ελλάδος.

  Οι δε ενέργεια του Μητροπολίτη Αμβροσίου, χώρια ότι θα κινητοποιήσει μεγάλο μέρος, της πατροπαράδοτης και αληθινής Εκκλησίας, που ”δοξάζει το ορθόν” είναι μια συμβολική αλλά και ουσιαστική πράξη, που λαμβάνει θέση μες την ψυχή των Ελλήνων και μια ”αόρατη δύναμη οργής” που αφυπνίζεται μέσα μας και μετατρέπεται ”σε πραγματική ενέργεια” προς τους αφορισμένους.

  ”Οι άθεοι αδύνατον να το νιώσουν αλλά ακόμα και οι μη χριστιανοί, με πνευματικότητα, το νιώθουν”

  Η πράξη αφορισμού, οφείλει ειδικότερα, να λάβει χώρο και από τους ιερείς των ενόπλων δυνάμεων, διότι αυτό που οι Ένοπλες Δυνάμεις, αντιλαμβάνονται ως δύναμη του Ταξιάρχη, ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο, παύει να προστατεύει τον αφορισμένο και τον καταδικάζει με το σπαθί.

  Οι απόγονοι, συγκεκριμένων Βυζαντινών οίκων, εγκατεστημένων από τον 14ο-15ο αιώνα, στα Ιωάννινα και τα Ζαγοροχώρια, Βλάχων και Αρβανιτών, αφού έφυγαν από την Κωνσταντινούπολη πρώτα και αρνήθηκαν στους Οθωμανούς, να τους παρέχουν μισθοφόρους στα Ιωάννινα του Αλί Πασά και αρνήθηκαν ν’ αφήνουν τις κόρες τους, την πρώτη νύχτα του γάμου, στον Τούρκο και ξέσπασαν μάχες δεκαετίες και σταδιακή διαφυγή προς την Θεσσαλία και έπειτα εξάπλωση σε όλη την Ελλάδα, με διάφορα επίθετα, χαιρετίζουμε την ενέργεια αυτή και καταδικάζουμε επίσης, όσους σύγχρονους Βυζαντινούς οίκους, προσχωρήσαν σε Τεκτονικές ιπποτικές λέσχες, στηρίζοντας πρακτικά τον κύκλο αυτών, που υπηρετούν και οι εν λόγω αφορισμένοι.

  Στον δε Μητροπολίτη Αμβρόσιο και όποιον Ορθόδοξο Ιερέα, κρίνει, πως ο κύκλος των αφορισμένων και αυτών που υπηρετούν, αποτελούν απειλή γι αυτούς, θ’ απαντήσουμε στο κάλεσμα και θα τους υπερασπιστούμε, με την ίδια ευθύνη, που υπερασπιζόμασταν, τις πύλες του Ρωμανού.

  (Το έχω γράψει κι εδώ και το στέλνω και σε επιστολή).

 3. Αυτό δεν είναι κάτι ασήμαντο. Μπορεί αυτοί οι 3, θεολογικά, να μην δίνουν δεκάρα, έτσι κι αλλιώς πουλημένοι γαρ ήδη, η επισημοποίηση της κατάρας δεν τους ενδιαφέρει. Ενδιαφέρει όμως όλους εμάς διότι, πιά, είναι παράνομοι κατά την θρησκεία, η οποία είναι στην βάση του συντάγματος. Οι καταραμένοι δεν δύναται να κυβερνούν. Αυτή η πράξη της επίσημης κατάρας είναι μια πράξη πολύ υψηλού φρονήματος και ο μητροπολίτης στέκεται άξιος του αξιώματός του. Να και κάτι που κανείς δεν το περίμενε. Αλλά και πέραν της πολιτικής όμως, θεολογικά, είναι πια κατηραμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FDA, κορονοϊός: Ενέκρινε εξοπλισμό για λήψη δείγματος από το σπίτι

Περισσότεροι από 600.000 οι νεκροί παγκοσμίως από τη γρίπη – 316.000 από τον covid