ΤΟ ΣΎΜΠΑΝ ΜΌΛΙΣ ΣΑΣ ΜΊΛΗΣΕ: Ο ‘ΑΓΙΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΚΤΌΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΈΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟ

ΚΟΡΑΚΑΣ…με την είδηση αυτή άρχισε το σύμπαν να σας μιλάει, η σοφία του σας δείχνει ότι ο Δρακοκτόνος επιστρέφει στην Νήσο σε περίοδο όπου ο ΓΠΠ είναι ήδη στην πρώτη φάση του και έρχεται να προστατέψει τον ελληνισμό του Νησιού μας!!!
Ο Δρακοκτόνος Αγιος Γεώργιος ληστεύτηκε από τους βάρβαρους με βία και επιστρέφει ειρηνικά για να διώξει μια για πάντα τους δολοφόνους του ελληνισμού.
Μάχαιρα έδωσαν και μάχαιρα θα λάβουν όσοι θέλουν να βλάψουν τον ελληνισμό!

Άρθρο:
Εικόνα του Αγίου Γεωργίου ( 19ος αιώνας), η οποία είχε συληθεί από τον ομώνυμο ιερό ναό Αγίου Γεωργίου του Καραβά, στην κατεχόμενη Κερύνεια, εντοπίστηκε στην κατοχή συλλέκτη στην Ελβετία και επαναπατρίστηκε στην Κύπρο.

Σε αυτή εικονίζεται ο ‘Αγιος Γεώργιος δρακοκτόνος, να περιβάλλεται από 16 ορθογώνιες παραστάσεις με 10 σκηνές από το μαρτύριο του και 6 σκηνές από τα θαύματά του.

Η εικόνα ήταν αφιέρωμα του ηγουμένου της Μονής Αχειροποίητου Μελετίου. Ο δωρητής απεικονίζεται γονυπετής πίσω από τον ‘Αγιο. Η εικόνα (διαστάσεων 107 Χ 73 εκ.) αγιογραφήθηκε το 1829 από τον Χρύσανθο Σύγγελο, αγιογράφο της Μονής Αγίου Ηρακλειδίου στο Πολιτικό, νότια της Λευκωσίας.

Οι νομικές διαδικασίες για την κατάσχεση της εικόνας ξεκίνησαν , μετά από καταγγελία της Εκκλησίας Κύπρου, ενώ καθοριστική σημασίας για την επιστροφή της ήταν η συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας, του υπουργείου Δικαιοσύνης, της Αστυνομίας, της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ρώμη, στην αρμοδιότητα της οποίας είναι και η Ελβετία, καθώς και των ελβετικών αρχών.

Τον Αύγουστο του 2017 ο Επίσκοπος Νεαπόλεως, Πορφύριος, αντιπρόσωπος της Εκκλησίας Κύπρου στην ΕΕ, έστειλε επιστολή στον αρχηγό της κυπριακής Αστυνομίας, ενημερώνοντας τον ότι η κλεμμένη εικόνα επρόκειτο να δημοπρατηθεί στον ελβετικό οίκο Koller, στην Ζυρίχη, στις 22 Σεπτεμβρίου. Προωθήθηκε αίτημα μέσω της Interpol για απόσυρση της εικόνας από τη δημοπρασία.

Παράλληλα, οι κυπριακές αρχές επικαλέστηκαν τη συμφωνία Κύπρου-Ελβετίας για την εισαγωγή και τον επαναπατρισμό πολιτιστικών αγαθών του 2013, καθώς και τις σχετικές διεθνείς συνθήκες.

Δεδομένου του επείγοντος της υπόθεσης για αποτροπή της δημοπρασίας ο πρέσβης της Κύπρου στην Ρώμη, Τάσος Τζιώνης, ο οποίος είναι διαπιστευμένος και στην Ελβετία, ήταν σε στενή επαφή με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ελβετίας.

Οι ελβετικές αρχές ζήτησαν στοιχεία από την κυπριακή πλευρά.

Για τον λόγο αυτό ετοιμάστηκε λεπτομερής έκθεση, αποδεικνύοντας την κυπριακή προέλευση της εικόνας και το γεγονός ότι προστατεύεται από τον περί Αρχαιοτήτων Νόμο.

Το γραφείο του Ελβετού Εισαγγελέα ανέλαβε να ερευνήσει κατά πόσο πρόκειται για προϊόν κλοπής και να ταυτοποιήσει την προέλευση της εικόνας πέραν πάσης αμφιβολίας. Ο ιδιοκτήτης της κατασχεθείσας εικόνας, μόλις ενημερώθηκε ότι είναι κλεμμένη, αποδέχτηκε οικειοθελώς να την παραδώσει στις κυπριακές αρχές.

Σημαντικό ρόλο για την τεκμηρίωση της προέλευσής της εικόνας, ώστε να καταστεί εφικτός ο επαναπατρισμός της, έπαιξε το βιβλίο των Ανδρέα Στυλιανού και Καλλιόπης Χαρμαντά «Καραβάς» (1969), όπου υπάρχει και σχετική φωτογραφία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading...

20 thoughts on “ΤΟ ΣΎΜΠΑΝ ΜΌΛΙΣ ΣΑΣ ΜΊΛΗΣΕ: Ο ‘ΑΓΙΟΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ Ο ΔΡΑΚΟΚΤΌΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΈΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΎΠΡΟ

 1. ΣΤΙΛΙΟΣ says:

  Πώς γίνετε η ύλη να έχει περισσότερη δύναμη από την ψυχή? Πως γίνετε ο Άγιος Γεώργιος που επικαλείστε να σώσει το νησί λόγο του ότι επιστρέψτε μια ξύλινη εικόνα του που αγιογράφησε ένας άνθρωπος? Η ύλη πάνω από την ψυχή λοιπόν… Μην μιλήσει κάνεις για πνευματική θρησκεία. Για λογική δεν θα αναφέρω τίποτα για έχει πάει περίπατο.

  • Βρυκόλακας says:

   Ειναι συμβολικο, οπως οταν συμβαινουν και σε εσενα και σε ολους μας καταστασεις και επιστρεφουν ανθρωποι στη ζωη σου απο το παρελθον για να σου προσφερουν το οτιδηποτε, που αλλοτε θα τους απορριψεις και αλλοτε θα τους δεχτεις για τους δικους σου λογους βασισμενοι στην συνειδησιακη σου κατασταση. Ετσι λοιπον και η επιστροφη της εικονας μπορει να σημανει΅, αλλαγη μεσω των ανθρωπων, μεσω των καταστασεων. Και η υλη ειναι κομματι του κοσμου και ετσι μεσω της υλης ερχονται σημεια, οπως οταν αρρωσταινουμε ψυχικα η οργανικα το σημαδι της αρρωστιας εκδηλωνεται στην υλη.

  • ΚΟΡΑΞ says:

   Δεν είναι η ύλη αλλα το πνευμα που φέρει το συλλογικό ασυνείδητο μέσω του συμβολισμού εκατοντάδων χρόνων ίσως και χιλιάδων….το αρχέτυπο…αν καταλαβαινεις τι εννοώ… ο δρακοκτόνος δεν ξεκίνησε από τον άγιο Γεώργιο, αλλά πολύ πιο πριν…μπορει να είναι και πιο πριν από το πριν…όσο για την λογική σου προσέγγιση επί της ύλης μην την περιορίζεις μεσα σε πλαισια που σε εκπαιδευσαν να κοιτάς αλλά να βλεπεις αυτα που σε διδαξαν να βλεπεις

  • Βasil says:

   Και τα άγια λείψανα ύλη δεν είναι; πώς γίνεται να μυροβλύζουν και να θαυματουργούν; H θεία χάρις κατέρχεται στον υλικό κόσμο μέσω της ύλης, όταν αυτή είναι καθαγιασμένη. Εν τούτοις, η ιερότητα της εικόνος δεν έγκειται στο ξύλο, αλλά στην μορφή που εικονίζει. Η εικονισθείσα μορφή του Αγίου, αποτελεί την αισθητοποιημένη παρουσία του και γίνεται αγωγός της θείας χάριτος προς εκείνον που τον επικαλείται. Η εικόνα του, είναι το δεύτερο σώμα του Αγίου στην γη. Η ταύτιση της ύλης με το κακό είναι αίρεση, προερχόμενη από τον Μανιχαϊσμό. Για τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό δεν είναι η ύλη η πηγή του κακού, αλλά η ανθρώπνη προαίρεση. Ο Θεός έλαβε και υλική φύση και ανελήφθη στους ουρανούς μαζί της. Γι’αυτό και πιστεύουμε στην ανάσταση των νεκρών και στην είσοδό τους στην Βασιλεία του Χριστού με τα σώματά τους. Η υλική φύση εκεί θα τελεί καθαγιασμένη και αφθαρτοποιημένη.

 2. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  «Μου αναπτέρωσες πολύ το κουράγιο και μ’ έκανες να σκιρτώ από χαρά γιατί, αφού μου ανήγγειλες τα δυσάρεστα, πρόσθεσες τη φράση, που πρέπει να λέμε σε όλα όσα συμβαίνουν:

  «Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν» (δηλ. Δόξα στον Θεό για όλα)

 3. Πατάκας... says:

  Ο Αγιος ιεωργιος αγαπητέ επιστρεφει δια μεσου της ξυλινης εικονας του….εφωσον πιστευεται στην υπαρξη της ψυχης..γιατι σας κανει εντυπωση ,ηδυναμη που εχουν οι αγιοι ???δεν υπαρχουν αγιοι δεν υπαρχει θεος;;;

 4. ΓΙΩΡΓΟΣ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 1962 says:

  ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ ..ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΟΨΗ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ..ΑΓΙΕ ΓΕΩΡΓΙΕ ΔΡΑΚΟΚΤΟΝΕ ΠΡΕΥΣΒΕΥΕ ΥΠΕΡ ΗΜΩΝ ,ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ ΔΕΙΝΑ!!

 5. Σχετικός Δαήμων says:

  Οι εικονογραφιες του ειδους της οποιασδηποτε θρησκειας που εστιαζουν στο να αποτυπωσουν εσωτερικες αληθειες ειναι ενα ενεργειακο αποτυπομα και ενα χαρτογραφημα της ψυχης και επι του προκειμενου αυτο το γεγονος συμπιπτει με ενα αλλο γεγονος που σχετιζεται με τον αρχετυπικο σφαγεα του Δρακου που μαλιστα ειναι απο την Κυπρο. :p

  Googlare «Alexander the Great the Hellene Messiah» μπορει κατι να βρεις.

 6. Αξιζειν πολλαν ευρων η εικοναν..χανλαλιν του αν ειναι να ταν οικονομισομεν παπαδενς και κυβερνιταδενς.. says:

  Θα τα οικονομησομεν χοντραν ορθοθοξαν καπιταλιστικαν πατριοτικαν αντικομουνιστικαν με τα προσκυνηματαν του γιαχωβαν εδων στην κυπρον δοξαν τον θεον καλαν περναμεν και τρωμεν και εδων στην καπιταλιστικην κυπρον εν μεσον τριτουν παγκοσμιουν πολεμουν και κρισην των κοροιδων μανς..τι μονον ο ελβετονς γιαχωβανς χριστιανονς τραπεζιτηνς θα τα οικονομουσεν ..πουλαειν λυρενς και ευρων πολλαν και ο αι γεωργης στην γιαχωβαν εκδοσην τουν στουνς πουνστανραδενς κολομπαραδενς ορθοδονξουνς λεφταδενς σιγαν να μην ειναιν απεντανρος εξαθλιωνμενος κυπριονς κομουνινστης!..καιν αν δεν μανς βοηθισειν και χασωμεν και την αλλην μισην κυπρον σταν αρχιδιαν μανς! Λεφταν εχουμεν πολλαν στινς αντικομουνιστινκες μανς τρεαπεζενς..για ναν γλενταμεν με παστελιν ουζον και ελληνονρθοδοξον νηστισινμον πανστουρμαν..στην υγειανν των κοροιδων μανς των αγνοουμενων μανς και των κοροιδων νεκρων αγωνινστων μανς γιαν να ενχουμεν ενμεις τωραν πολλαν χρινστιανικαν ορθονδοξαν πατριοντικαν ελληνικαν ευλογιμεναν καπιταλινστικαν φρανγκαν..και μετανξιενς ζαρτιερενς και στρινγκνς στανς ελληνονκυπρεενς ορθονδοξουνς μας!.

  • Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

   Αξιζειν πολλαν ευρων η εικοναν..χανλαλιν του αν ειναι να ταν οικονομισομεν παπαδενς και κυβερνιταδενς.. ………….

   καλα εσυ εισαι παρακαλο Η ΜΑΛΑΚΩς………………………https://www.youtube.com/watch?v=OweuUjecQD4

 7. Α να Δ ω Ν says:

  Η Σφαίρα έχει δωθεί
  Η Λόγχη έχει δωθεί
  Η Επενδύσεις ( Πανοπλίες)
  Φοριούνται
  Ο Ερχόμενος είναι Εδώ
  Η Πύλη Άνοιξε
  Η Αφροδίτη είναι
  Στον Σκορπιό
  Θα Σπάσουν τα Νερά,,,

 8. ...ξεχασα πως με λεν... says:

  Ο λεγομενος αγιος και γιωργος και εκατονταρχος σκυθης και αυτος και δεν ΄΄» χωνευε» τους ελληνες της αιγυπτου και για να τους φοβερισει τον δειχνουν σε στυλ χολιγουντ οτι σκοτωνει τα ερμα τα κορκοδειλακια [ελληνες] του Νειλου…μια ζωη εξαφανιση των ελληνων και οσοι ζουν δηλωμενα δουλακια ….φυλαξτε ωρε την ΑΚΡΟΠΟΛΙ διοτι θα μας καταντησουν μερος των στεππων η»’ ερεινες περιοχες του αφγανισταν και πακισταν.

 9. Αγγελιοφόρος says:

  Τωρα να δειτε τι σας περιμενει για τις λαμογιοπαπαριες και τα νεοναζιστικα σκατα που εχετε σπειρει τα οποια μολυνουν την συνειδηση του πλανητη και ηδη εχει ξεσηκωθει το συμπαν με την αρρωστημενη νοοτροπια του αλαοζονοπανιβλακονεοελληνοπαπαρα, κατα φαντασιαν «απογονου» και «κληρονομου» και σας θαβουν και καλα να σας κανουν ολες οι φυλες του πλανητη, που τα εχουν παρει στο κρανιο με τους απογονους των αλαζονων παιδοφιλων και δεν μπορειτε ασφαλως να το κρυψετε, καθως η αντιδραση που εχει προκαλεσει η νοοτροπια σας εβγαλε για τα καλα τα σκατα σας στην φορα και ξυπναει η συνειδηση του πλανητη…

  Πατε καρφωτοι για θυσια στο συμπαν με τις ευχες ολων των θεων ολου του συμπαντος για να πληρωσετε το ασυλληπτο καρμα που εχει συλλεξει. Εχετε επισης υποψιν σας οτι ο το Χερι του Κρονου θα δρασει χωρις τυψεις για το καλο ολων οπου στην προκειμενη μπορει να προβλεπει ακομα και τον αφανισμο σας.

  Η συμβουλη μου ειναι να διαχωρισετε πληρως την θεση σας απο το συνολο και απο το εθνικο καρμα και αυτο σημαινει οτι βασικα θα πρεπει να αποκτησετε θετικο καρμα απο την οποιανδηποτε αλλη φυλη και απο το οποιονδηποτε αλλο εθνος περαν του δικου σας που το εχετε καψει. Μπορειτε να παντρεψετε για παραδειγμα τους γιους σας με Σκυθες πουτσαραδες, Αλβανους κλπ και γενικα το να εχετε θετικα αισθηματα για την οποιανδηποτε αλλη φυλη και εθνος μπορει να σας βοηθησει και ακομα και να παρακαλεσετε τους Τουρκους να σας «δωσουν» λιγο θετικο καρμα κλπ. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο που να μπορει να σας βοηθησει καθως μιλαμε πλεον για μια πεθαμενη κατασταση και πρεπει να ζητιανεψετε απο τους «κατωτερους» λαους και εθνη λιγο ζωη.

  Το μηνημα θα σας το μεταφερει η ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ του Μεγα Αλεξη που ειναι οτι καλυτερο σας εχει συμβει τις τελευταιες δεκαετιες καθως αυτο που κανει μπορει να αποφορτισει την εθνικη βρωμια σας απο το εθνικο καρμα που εχευ χτυπησει κοκκινο εδω και παρα πολυ καιρο.

 10. Κανιβαλος says:

  Έτσι αγγελιοφόρος. Βγες μπροστά και δώσε το παράδειγμα. Τράβα βρες κάνα πουτσο όρθιο και κάτσε πάνω. Και μια που θα Σάι και περήφανος βγάλε και ντελάλη. Έτσι δυνατα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *