ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

To Λιμενικό είχε στείλει σήμα από τις 19:08 ότι υπήρχαν νεκροί – Η κυβέρνηση έκανε πως δεν ήξερε…

· Κατοχικά Νέα

Πλέον δεν μπορεί να κρύψει η κυβέρνηση το γεγονός ότι γνώριζε εξ’αρχής την ύπαρξη νεκρών από την φονική φωτιά στο Μάτι καθώς από τις 19:08 το απόγευμα της «μαύρης Δευτέρας», 4,5 ώρες δηλαδή, πριν την έναρξη της σύσκεψης στο συντονιστικό της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι με την παρουσία του πρωθυπουργού, είχε ενημερώσει το Λιμενικό για σορούς που είχαν εντοπιστεί έξω από το λιμάνι της Ραφήνας και το Ναυτικό Όμιλο στο Μάτι.

Αυτό προκύπτει από το σήμα που έχει καταγραφεί στο ημερολόγιο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας ότι εστάλη στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος.

Στο σήμα αναφέρεται ότι τη συγκεκριμένη ώρα «πραγματοποιήθηκαν συνεχείς ροές διασωθέντων στο λιμένα Ραφήνας καθώς και ανευρεθέντων σορών ατόμων από την περιοχή έξωθεν λιμένα Ραφήνας και Ν.Ο. Μάτι Αττικής καθώς και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής».

Από επόμενο σήμα προκύπτει, δε, ότι στις 22:30 της Δευτέρας ότι ενημερώθηκαν ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο ΓΓ Λιμενικής Πολιτικής Χρήστος Λαμπιρίδης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σταμάτης Ράπτης και ο β΄ υπαρχηγός Αθανάσιος Ντούνης καθώς την ώρα αυτή έφτασαν στο λιμεναρχείο Ραφήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται, τέλος, ότι στις 5:25 τα ξημερώματα της Τρίτης 24 Ιουνίου είχαν διασωθεί περισσότεροι από 700 πολίτες και είχαν περισυλλεγεί 11 σοροί θυμάτων

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Χέρια ανθρώπων σε ένδειξη υποστήριξης, ενδεικτική φωτογραφίαΕΛΛΑΔΑ

ΚΥΚΛΩΜΑ ΜΚΟ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ: Εικονικές νοσηλείες και έξι πρόσωπα στον ανακριτή

Εγκατάσταση ασφάλειας, ενδεικτική φωτογραφία, όχι από την ένοπλη εισβολή στη ΛάρισαΕΛΛΑΔΑ

ΛΑΡΙΣΑ – ΕΝΟΠΛΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ: Δύο φύλακες όμηροι και πυροβολισμοί εναντίον τρίτου

Κτίριο σε αστικό περιβάλλον, φωτογραφία αρχείου, όχι το γραφείο του υπουργούΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΓΚΑΖΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΠΛΕΥΡΗ: Τι συνέβη τα ξημερώματα στο Κολωνάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *