Το λένε ευθέως ότι είναι σύνηθες να δανείζεται το κράτος και να πληρώνουμε φόρους

Δάνειο

Δάνειο
Κάποιες πράξεις τελικά είναι απλές να τις καταλάβεις. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών – Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους και πηγαίνοντας στις συνήθεις ερωτήσεις, υπάρχει η εξής ερώτηση: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ δημοσιονομικού ελλείμματος και δημόσιου χρέους;

Και ιδού η απάντηση του ανωτέρου Υπουργείου – Γραφείου: «Το έλλειμμα είναι η διαφορά εντός ενός οικονομικού έτους, μεταξύ των εσόδων του κράτους (κυρίως φόροι) και εξόδων (μισθοί και συντάξεις, αγορές αγαθών, μεταβιβάσεις, τόκοι κ.ά.). Επειδή κάθε χρόνο το κράτος δανείζεται για κάλυψη του ελλείμματος, θεωρητικά, στο σύνολό τους τα δημοσιονομικά ελλείμματα, δημιουργούν το δημόσιο χρέος. Πρακτικά όμως, το δημόσιο χρέος αποτελείται κυρίως από το σύνολο των ελλειμμάτων αλλά και από τις ετήσιες στατιστικές προσαρμογές, οι οποίες είναι απαραίτητες για τη συμφιλίωση του ελλείμματος με το χρέος».

Τόσο απλά μας εξηγεί πως κάθε χρόνο το κράτος δανείζεται και πως τα έσοδα του κράτους είναι κυρίως οι φόροι. Τι δεν καταλαβαίνουμε λοιπόν; Τόσο απλά θα δανειστεί και για να μειώσει την απόσταση μεταξύ εσόδων και εξόδων ώστε να μειωθεί το έλλειμμα θα πρέπει να αυξήσει του φόρους ή να εφεύρει νέους.

Ικανές επενδύσεις για επιχειρηματικότητα και εξαγωγές ώστε να αποφέρουν έσοδα δυστυχώς δεν έχουμε. Η μόνη καλή πηγή εσόδων που μας έχει απομείνει (πλην των φόρων) είναι ο τουρισμός. Αλλά και αυτός όσο ανεβαίνουν τιμές και φόροι θα απομακρύνει τους ενδιαφερόμενους.

Δεν αγχωνόμαστε όμως, ξέρουμε ότι οι φόροι θα δώσουν πάλι λύση στην κατάσταση του ελλείμματος.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

One thought on “Το λένε ευθέως ότι είναι σύνηθες να δανείζεται το κράτος και να πληρώνουμε φόρους

  1. Liakos says:

    «να θυσιασουμε την Ελλαδα να σωθει η Ευρωπη» ειχε πει εκεινη η σαχλαμαρα αλλα και ειναι προφανες οτι αυτο κανουν οι κυβερνωντες. Δεν σωζουν τιποτα και κανεναν εκτος απο τους εαυτους τους. Οι παρατρεχαμενοι τους και τα λαμογια γενικως νομιζουν οτι θα προστατευθουν κι αυτοι και θα γλυτωσουν. Ο καθε ΔΥ (συμπ πχ αστυνομια, στρατο) νομιζουν οτι τους χρειαζεται το συστημα και θα τους προστατευσει. Εθελοτυφλουν γιατι ειναι ανθρωπινο, αλλα ειναι εχθροι ολων των αλλων σημερα και θα την πληρωσουν κι αυτοι φυσικα. Το συστημα στηθηκε για να σωσει καποιους κολλητους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *