Το διπλό έψιλον (ЭIЄ) στα ιστορικά λάβαρα της Μογγολίας! Λόγω του Μεγάλου Αλεξάνδρου που πήγε εκεί;

Το διπλό έψιλον (ЭIЄ) στα ιστορικά λάβαρα της Μογγολίας! Λόγω του Μεγάλου Αλεξάνδρου που πήγε εκεί;

Το να υπάρχει το διπλό ή δελφικό έψιλον (ЭIЄ) ανάμεσα στις ιστορικές σημαίες της Μογγολίας, αμέσως μας φέρνει στο νου την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η ύπαρξη του καθαρά ελληνικού αυτού συμβόλου στα βάθη της Ασιανής ηπείρου; Ποίος άλλος Έλληνας θα είχε τη δύναμη να το διαδώσει μέχρι εκεί, και για ποιόν λόγο;

Το 2006, για να γιορτάσουν οι Μογγόλοι τα 800 χρόνια από την ίδρυση της αυτοκρατορίας τους, ο τηλεοπτικός σταθμός του Χόνγκ-Κονγκ Phoenix TV δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ για το φεστιβάλ του Τζένγκινς Χαν στην Μογγολία. Ανάμεσα στις εορταστικές εκδηλώσεις, υπήρξε και φεστιβάλ βιβλίου, στο οποίο τότε είχε κυκλοφορήσει ένα βιβλίο, από τον εκδοτικό οίκο Huihueng Group Hongkong, 162 σελίδων με τις ιστορικές σημαίες της Μογγολικής Αυτοκρατορίας και του Τζένγκις Χαν. Το βιβλίο φυσικά είναι δυσεύρετο.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ανάμεσα στις σημαίες της Μογγολίας υπάρχουν κάποιες που θυμίζουν Ελλάδα, ειδικά αυτή με το διπλό έψιλον (), και “δείχνουν” τον Μέγα Αλέξανδρο. Η εκστρατεία του Διονύσου υπήρξε προγενέστερη της εκστρατείας του Μ. Αλεξάνδρου για την οποία εμείς δεν διαθέτουμε πολλά στοιχεία, επομένως “υπεύθυνος” για την διάδοση του συμβόλου είναι ο Μ. Αλέξανδρος.

Πριν δούμε τις σημαίες να πούμε ότι η Μογγολία βρίθει ελληνικών συμβόλων. Ο μαίανδρος, που είναι χαρακτηριστικό σύμβολο της αρχαίας Ελλάδος, συναντάται συχνά στην χώρα. Ειδικά ο διπλός μαίανδρος, ο οποίος σχηματίζει και την σβάστικα, και υπάρχει ακόμη και στα μογγολικά διαβατήρια, υπάρχει σχεδόν παντού. Ακόμη και το επίσημο έμβλημα, ο θυρεός, της Μογγολίας είναι περικυκλωμένος με διπλό μαίανδρο. Οι δε απλοί μογγόλοι νομάδες των στεπών κοσμούν μέχρι σήμερα τις σκηνές τους (Yurt), κυρίως, με μαίανδρο. Και όχι μόνο με μαίανδρο, αλλά και με ελληνικού τύπου σχέδια κυμάτων θαλάσσης την στιγμή που η Μογγολία δεν έχει θάλασσα, και ποιος ξέρει πόσοι Μογγόλοι είχαν δει παλιά θάλασσα στη ζωή τους.

Εντύπωση προκαλεί και το κυανό χρώμα που χρησιμοποιούν οι νομάδες, όχι διότι είναι κυανό, όσο διότι εξοβελίζουν το κόκκινο που είναι το επίσημο χρώμα τους. Εξ’ άλλου η κόκκινη μηλιά εκεί είναι.

Ο Μ. Αλέξανδρος πήγε στην Μογγολία ή Βόρεια Κίνα (μην βλέπετε πως είναι τα σημερινά σύνορα των χωρών) στην έρημο Τάκλα Μακάν και έκλεισε στα έγκατα της γης τους Γωγ και Μαγώγ (μαγ-εία) με τις χάλκινες πύλες. Αυτά τα γράφει πολύ παραστατικά και το Κοράνι. Στην Σούρα 18, δηλαδή στο Κεφάλαιο 18 του Κορανίου, που έχει τίτλο ελ-Κεχφ, και στους στίχους 83 έως και 97, περιγράφεται το γεγονός αυτό. Και εφόσον πήγε ο Μ. Αλέξανδρος εκεί και επιτέλεσε τέτοιο καλό, λογικό είναι οι εντόπιοι να υιοθέτησαν και τα σύμβολά του, μετά από τέτοιο κατόρθωμα.

Είναι καλές όλες αυτές οι πληροφορίες αλλά ας δούμε και τις σημαίες. Στην πρώτη, όπως φαίνονται στην φωτογραφία, τριγωνική σημαία υπάρχει σε κυανό φόντο το χρυσό διπλό ή δελφικό έψιλον καίτοι ο σερβοαμερικανός Eugene Ipavec, αυτός που δημοσίευσε τις σημαίες, θεωρεί ότι το σύμβολο είναι τόξο και βέλος. Δικαιολογείται, διότι δεν γνωρίζει προφανώς το διπλό έψιλον, από την στιγμή μάλιστα που δεν το γνωρίζουν οι περισσότεροι των Ελλήνων. Η πρώτη σημαία με το διπλό έψιλον είναι η πιο σημαντική.

Η δεύτερη τριγωνική σημαία, η οποία εικονίζει ένα χρυσό άλογο σε κυανό φόντο ας μη ληφθεί από πολλούς υπ’ όψιν, αλλά όταν ο Μ. Αλέξανδρος έκτισε πόλη προς τιμή του Βουκεφάλα, τι πιο φυσικό να τον εικονίζει και σε σημαία. Εδώ να πούμε ότι και οι μογγόλοι είναι διάσημοι για τα’ άλογά τους, και εξαιρετικοί ιππείς.

Στην τρίτη και τελευταία τριγωνική σημαία, εικονίζεται ένας χρυσός αετός. Ο αετός που ίπτατο πάντοτε επάνω από τον Μ. Αλέξανδρο. Στην τελευταία χολιγουντιανή ταινία για το Μ. Αλέξανδρο, μας το δείχνουν.

Ένα άλλο στοιχείο που συνηγορεί ότι όλ’ αυτά έχουν ελληνικές ρίζες είναι και η παρακάτω φωτογραφία από παλιό χειρόγραφο του Αφγανιστάν. Στην φωτογραφία βλέπουμε μογγόλους στρατιώτες με κόκκινη σημαία, να πολιορκούν το Πεκίνο, κρατώντας ασπίδες με τους δύο ηλίους «της Βεργίνας». Οι ήλιοι είναι δύο, όχι ένας! Κοιτάξτε καλά την χρυσή λάρνακα του Φιλίππου! Το σύμβολο εικονίζεται πεντακάθαρα και ο συμβολισμός είναι ολοφάνερος!

Ο Ελληνισμός είχε και έχει τις ρίζες του παντού. Αυτό λέει η Ιστορία. Τα στοιχεία που υπάρχουν είναι πολλά, αλλά λιγοστά σε σχέση με όσα μας κρύβουν. Αλλά και μέσα απ’ αυτά τα λίγα στοιχεία, εξάγονται πολλά συμπεράσματα.
Χρήστος Μαντζιάρης

Loading...

13 thoughts on “Το διπλό έψιλον (ЭIЄ) στα ιστορικά λάβαρα της Μογγολίας! Λόγω του Μεγάλου Αλεξάνδρου που πήγε εκεί;

 1. Αθανάσιος says:

  Ο Μ.Αλεξανδρος ποτέ δεν έφτασε μέχρι εκεί και αυτό το λένε όλοι οι ιστορικοί αναγνωρισμένοι ‘η όχι! οπότε η υπόθεση σου είναι του Τοτουλη!!!!/ο Αλέξανδρος έφτασε μέχρι την κεντρική Κίνα μέσω των φρουρών που άφησε εκεί σε οχυρομενες τοποθεσίες

 2. Καμπουρογαμόσαυρος ο Μογγολοφάγος says:

  [TROLL MODE]
  Αυτη ειναι σ σφραγιδα των Δρακονιανων απο την Ανδρομεδα που πλανησαν τον αδελφο μας τον ΠΟρδΕΑ και επειτα ξτπνησαν την μνημη του Τουρκομογγλου Σωρρα αναφορικα και με την πραγματικη του καταγωγη απο τον πρωκτο στης σαυρας.
  [/TROLL MODE]

  Δεν υπαρχει κανενα διπλο αναστροφο Εψιλον στην Ελληνικη παραδοση. Υπαρχει απλα μα ασχετη τοιχογραφια του προ-Ελληνικου πολιτισμου των Μινωιτων που ηρθαν απο την Ανατολια που μοιαζει με αυτο το συμβολο που σας πλασαραν που εχει μεγαλυτερη σχεση ασφαλως με αυτη την Μογγολικη σφραγιδα των προγονων και των γνωστων Χαζαρων που θα μπορουσε μαλιστα καλλιστα να εκφραζει την συνειδηση τους που επι της ουσιας εκφραζει την κυριαρχεια τους μεσα απο την πλωση και το γνωστο διαιρει τα γκογιμ και βασιλευε.

  Αντιθετα το αστρο του Δαβιδ ειναι ενα πανθρησκευτικο συμβολο που υπηρχε πριν απο τον Δαβιδ και τους Εβραιους και που παραδοξως και σε αντιθεση μαλιστα με το διπλο αναστροφο Εψιλον των Μογγολων το βρισκουμε αρχικα στους Μινωιτες. 11

  https://en.wikipedia.org/wiki/Talk:Hexagram#origins_and_shape

 3. Ο Τράγος των Αιγών says:

  Αυτο με το αστρο του Δαβιδ το ανεφερα αναφορικα και με την αναλυση που εκανα στο αλλο θεμα με τους μασονους γιατι αυτοι που φορτιζουν αυτο το συμβολο μας λενε οτι εκφραζει τις δυναμεις που ειναι αντιθετες προς το Ελληνικοτατο συμβολο της ΕΞΑΛΦΑΣ και σας οδηγουν στην παρανοια. Δεν ξερω αμα θα μπορουσε αυτη η δαιμονικη και γιατι οχι Μογγολικη σφραγιδα να εχει διαφορετικη φορτιση. Εγω αυτο που ξερω το παραθετω εδω:

  https://katohika.gr/ellada/pros-tektoniki-stoa-tis-elladas-kato-ta-cheria-apo-tin-orthodoksia-eidallos-tha-sas-teleiosoume/

 4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

  ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΤΟΝΚΟΝ ΣΥΝΑΝΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΕΨΙΛΟΝ ΩΣ ΤΥΠΟΥ ΛΟΦΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΟΥΣ.
  Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΑΛΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ. ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΝΑ ΤΟ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ, ΚΑΘ’ ΟΤΙ Η ΦΥΛΗ ΑΥΤΗ ΓΝΩΡΙΖΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=jSeTyHg7aLE

 5. Καμπουρογαμόσαυρος says:

  Αυτο που εχουν το κεφαλι τους ειναι διπλο Ψ που τους συνδεει με το πανω και που ειναι γνωστο και ως το Vajra του Ιντρα και ως το thunderbolt του Δια και του Μαρδουκ που το κρασταγε μαλιστα και με τα δυο χερια.

  Σχετικα εδω:
  http://www.esophoria.org/the-great-mystery-of-the-delphic-e/

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ says:

   ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑ ΩΣ ΔΙΠΛΟ «Ψ», ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΜΟΓΓΟΛΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΤΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΚΟΡΙΤΣΑ ΔΙΠΛΟ «Ψ» ΕΙΝΑΙ.
   « ΤΗUNDER» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΡΟΝΤΗ, «THUNDERBOLT» KEΡΑΥΝΟΣ. «ΤΗUNDERBIRD» ΔΕ [ΑΝ ΘΥΜΟΥΜΑΙ ΚΑΛΑ] ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΡΧΑΙΑ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΘΕΟΤΗΤΑ «ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΒΡΟΝΤΕΣ»…..
   ΕΝΑ ΔΕ ΕΠΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ ΗΤΑΝ «ΝΕΦΕΛΗΓΕΡΕΤΗΣ» [ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΕΙ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ].
   ΣΤΟΝ ΟΡΦΙΚΟ ΥΜΝΟ ΠΡΟΣΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΑΣΤΡΑΠΑΙΟΣ, ΒΡΟΝΤΑΙΟΣ, ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΙΟΣ.

 6. In hoc signo + vinces says:

  Δεν υπαρχει κανενα ανστροφο διπλο Εψιλον που να εχει καποια σχεση με την αρχαα Ελλαδα. Μιλαμε για μια δαιμονικη σφραγιδα η οποια εκφραζει επι της ουσιας το προβλημα που ειναι η πολωση αναμεσα στο δεξια και το αριστερα. Υπηρξαν μερικοι εσωτεριστες που προσπαθησαν να δωσουν τις δικες τους ερημηνιες και να φορτισουν αντιστροφα επι της ουσιας αηυτο το συμβολο αλλα γενικα οποιοσδηποτε ασχολειται απλα θυσιαζει την ενεργεια του στο ματριξ της πλανης, καθως ειναι ξεκαθαρη η αρχικη φορτιση και η αρχικη στοχευση του συμβολου και αυτης της δαιμονικης πανουκλας που λεγεται «Ελληνοκεντρισμος» η οποια θα αφανιστει απο το συμπαν ειτε ετσι ειτε αλλιως.

 7. Αθανασιος says:

  Το ματριξ κραδενει τους τελευταιους κραδασμους επι των προσομοιομενων σε αυτη την εικονικη του πραγαματικοτητα δουλους και αφεντες,.με σκοπο να παρει μαζι του οσους περισοτερους μπορει,.στην ατερμονη ματαιη περιδυνηση του,.η στον θανατο αν προκειται για σκεπτομορφες και οχι για ανθρωπινα οντα.,…ποσοι ομως θα μπορουν να ζησουν εδω χωρις πολεμους και αφενταδες και ματριξιανους επιγειους μεσιες? και εξουσιες που τους επεβαλαν να ( ζουν?) σε ψευτικο κοσμο?,,να αποχωριστουν την εικονικη ζωη? να αποχαιρετησουν τις ψευτογνωσεις το ζαλικι του μυαλου και των παραιθσθησεων-ψευδαισθησεων αυτης της πραγματικοτητας?..και προπαντων τα λεφτα η το χρυφασι και την εξουσια δηλ.το μαμονα διαβολο ψευτοθεο του κοσμου τουτου?.. Να αποχαιρετησει την μιζερια τον θανατο και την πλανη του δυισμου ,σε .εναν αληθινο ομορφο δικαιο αγαπημενο κοσμο οπου τα ανθρωπινα λαθη δεν θα υπαρχουν πια ουτε η αδυναμη και ανελευθερη εδω ανθρωπινη φυση ,ουτε οι ενοχες, η ντροπη ο πονος ,ο φοβος?.οπου κανενας με πραγματικη γνωση του καλου και του κακου δεν θα νιωθει την αναγκη να σκοτωσει τον αλλον απο φοβο μισος η εγωισμο και παρανοια,…οταν ερθει σε λιγο το ελευθερωμα..απ την σπηλια.. μετα το μαθημα μας εδω?..(Πλατωνος πολιτεια η περι δικαιου λογος..).

 8. Αθανασιος says:

  Σημειωτεον προς αποφυγη παρερμηνιας, πως τα φυτα και ζωα δεν αποτελουν θνητες σκεπτομορφοες, αλλα ειναι και αυτα μερος του συμπαντικου θεικου γιγνεσθαι ,οπως και καθε ανθρωπινος πολιτισμος ( και δει ο Ελληνικος) επιστημες τεχνες γραμματα φιλοσοφια,..και καθε ανθρωπινη δραστιριοτητα και συμπεριφορα με ελευθερια και επιγνωση του τι ειναι κακο και τι καλο,,( η αρετη ειναι διδακτη),. αλλα με την υπερβατικη ενοια και οχι την προσομοιοτικη του εδω ψευδους οπου γαλουχουνται οι ανθρωποι, .μετα την οριστικη διασπαση του δυιστικου κοσμου ( ματριξ)….

 9. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΕΡΙ ΕΨΙΛΟΝ ΠΕΡΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΓΓΟΛΩΝ says:

  Διαβάζω τα σχόλια και κοντεύουν να μου πέσουν τα μαλλιά.
  Τι λέτε ρε; Από ποιο χωριό κατεβήκατε ρε καράβλαχοι;

  Το διπλό έψιλον στον θρόνο του Μίνωα της Κρήτης τι ήταν; Μογγολικό; Βαβυλωνιακό; Αιγυπτιακό; Σιγά μην ήταν και Ινδονησιακό…

  Καταρχάς όλοι λαοί της μέσης ανατολής έχουν τοιχογραφίες και χειρόγραφα και ζωγραφιές με τον στρατό του μεγάλου Αλεξάνδρου.

  Σαφώς και έφτασε μέχρι τις αρχές της Μογγολίας, διότι πέρασε απ τον δρόμο του μεταξιού αποδεδειγμένα και σταμάτησε εκεί που δημιουργείται ένα στενό στην β.α. Βακτριανή, το οποίο αν περάσεις μπαίνεις σε μια πασίγνωστη Έρημο της επαρχίας Xinjiang, που τώρα ναι μεν δεν θεωρείται Μογγολία, αλλά μια αυτόνομη περιοχή της δυτικής Β.Δ. Κίνας, όμως από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα κατοικούταν από Μογγολικές φυλές όπως οι Ουιγούροι Τούρκοι.

  Σημείωση, ο όρος Τούρκοι, δεν έχει καμία σχέση με τους τωρινούς Τούρκους, κακώς υιοθετήσαν αυτό το όνομα.
  Οι Τούρκοι ήταν ένα Μογγολικό φύλλο, που αναμείχθηκε με τους πληθυσμούς του Αφγανιστάν/ Περσίας/ Αρμενίας σε πολύ ελάχιστο βαθμό.
  Όταν δημιουργήθηκε η αυτοκρατορία των Σελτζούκων, αποτελούμενη από Πέρσες/ Άραβες/ Αρμένιους και ελάχιστους Μογγόλους και υιοθετήθηκε το Ισλάμ, χάσανε την ταυτότητά τους όλοι που αντικαταστήθηκε με τον όρο Σελτζούκος και ύστερα Οθωμανός. Εν τέλη, ιδρύθηκε η Οθωμανική αυτοκρατορία και έτσι αυτοαποκαλούντουσαν.
  Οι Μογγολικής καταγωγής ελάχιστοι, άρα ελάχιστοι οι Τούρκοι.
  Στην ουσία ο όρος Τούρκοι της σημερινής Τουρκίας, θα πρεπε ν’αντικατασταθεί με τον όρο Οθωμανοί, καθώς ο πληθυσμός τους αποτελείται απο αναμείξεις ανατολιτών Ελλήνων, Άραβες, Αρμένιους και Πέρσες αλλά ελάχιστους Μογγόλους, η οποία είναι φυλή της άπω ανατολής.
  Η μόνη πραγματική αισθητή παρουσία Μογγόλων στην Ευρασία, είναι στις βόρειες Στέππες, Καζαχστάν, Ουζμπεκιστάν, Τατζικιστάν, Σιβηρία, Ρωσία, Ουκρανία.

  Λανθασμένα η Τουρκία χρησιμοποίησε τον Μογγολικό όρο Τούρκ και δημιούργησε προπαγάνδα, για να διεκδικεί εδάφη ανατολικότερά της και βορειότερά της.
  Αυτά περί Μογγόλων.

  Και μην ανακατεύετε την ιστορία με θρησκευτικές και ιδεοληπτικές και Σωρραικές και Πάλμου και Καλογεράκη και θεωρίες περί έψιλον κι ελάνιων και περί Μαρδούκ και βαβυλωνίων και μυθολογιών και περί Ερμού Τρισμεγίστου και ότι φαντασιόπληκτη βλακεία δημιουργήθηκε από τύπους, στυλ ΟΕΑ…

  Θυμήζετε κάτι καράβλαχους τσομπάνηδες που τους είπαν πρώτη φορά για τον κομμουνισμό και χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα, το κάνανε θρησκεία με οπαδική πόρωση λες και ήταν ιερό βιβλίο που δώθηκε απ τον θεό τον ίδιον, έλεος πια…
  Να μου πεις το ίδιο συνέβαινε πάντοτε, το ίδιο συνέβη και με την Παλαιά και καινή διαθήκη, το ίδιο συνέβη και επί Σολομώντα, το ίδιο και επί Αρχαίας Ελλάδας και γενικότερα τα πρόβατα πάντα θα υπάρχουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *