21:56 - 31/07/2019

Το Χόλυγουντ δικαιώνει τον Πλάτωνα για την Ατλαντίδα

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Το Χόλυγουντ δικαιώνει τον Πλάτωνα για την Ατλαντίδα

Γράφει ο Χρήστος Μαντζιάρης

Τον περασμένο χειμώνα προβλήθηκε η ταινία “Aquaman”. “Aquaman” είναι ο «άνθρωπος του νερού», και είναι επίκαιρο εφ’ όσον «μπήκαμε στον Υδροχόο και θ’ ανάψουνε φωτιές, οι καιροί νερό θα φέρουν έτσι λεν αυτοί που ξέρουν», που λέει και το τραγούδι. Γι αυτό λέτε ότι θέλουν να λειώσουν τους πάγους και μας έφεραν την «κλιματική αλλαγή»; Στη συγκεκριμένη ταινία μπορεί το σενάριο να είναι απλό αλλά είναι σημαντικό.

Είναι απλό, διότι οι περισσότεροι των θεατών έχουν πλήρη άγνοια της πιο αρχαίας Ιστορίας, πλην όμως τα ονόματα των ηρώων της ταινίας, αλλά κυρίως η εικόνα, μας δείχνουν πάρα πολλά από την υποτιθεμένη χαμένη γνώση. Το Χόλυγουντ γνωρίζει πολλά και μας τα παρουσιάζουν. Επομένως, ο σκοπός του προπαγανδιστή του Χόλυγουντ επετεύχθη. Διότι πιο εύκολα αποτυπώνεται μια κατάσταση στο μυαλό με την εικόνα παρά με την περιγραφή. Για την συγκεκριμένη ταινία δεν υπάρχει αναφορά στην Wikipedia στα ελληνικά! Σύμπτωση!

Όπως όλες οι αντίστοιχες ταινίες του Χόλυγουντ, έτσι και αυτή, χρειάζεται ιδιαίτερη και προσεκτική ανάλυση. Εδώ όμως θ’ αναλύσουμε μια από τις σκηνές που έχει σαφή σχέση με την αρχαία Ελλάδα. Με την πιο αρχαία Ελλάδα, απ’ αυτή που μας διδάσκουν.

Σε μια σκηνή, οι πρωταγωνιστές πηγαίνουν σε κάποια αρχαία ερείπια που είναι βυθισμένα στον Ατλαντικό ωκεανό. Στο μέσον των ερειπίων υπάρχουν συσσωρευμένα απομεινάρια αρχαίων όπλων. Όπλων, με ολίγη Χολιγουντιανή παρέμβαση. Απομεινάρια θύμησης παλαιού πολέμου. Κάποια στιγμή ο σκηνοθέτης μας φέρνει σε πρώτο πλάνο (μην τύχει κανείς και δεν τα προσέξει) ασπίδες και ακόντια που παραπέμπουν σε όπλα αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών.

Οι συγκεκριμένες ασπίδες που μας δείχνει ο κινηματογραφικός προπαγανδιστικός μηχανισμός των αμερικανών, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο του τον κινηματογράφο, είναι της γεωμετρικής εποχής, δηλαδή του 9ου και του 8ου αιώνος π.Χ. Οι ασπίδες είχαν τότε σχήμα ωοειδές και στα δύο πλάγια τμήματά τους είχαν αντίστοιχα ωοειδείς, ή καλύτερα ημικυκλικές, εσοχές. Επάνω τους ήταν σχεδιασμένα διάφορα γραμμικά ή γεωμετρικά σχήματα. Ήταν σαν την ασπίδα που είχε στο έμβλημά της η Ελληνική Χωροφυλακή μέχρι το 1984 όταν, δημοκρατικά, την κατάργησαν.

Επιπλέον, τα σύμβολα που φαίνονται επάνω στις ασπίδες της ταινίας, παραπέμπουν στον «Ήλιο της Βεργίνας», που σημαίνει ότι στο Χόλυγουντ γνωρίζουν την πραγματική σημασία του ηλίου αυτού και όχι όπως σκοπίμως εσφαλμένα μας τον δίδαξαν τον συμβολισμό τους σ’ εμάς. Διότι μην ξεχνάμε ότι στην μάχη της Ατλαντίδος οι Αθηναίοι ήταν αυτοί που πήγαν εκεί, σύμφωνα με τον Πλάτωνα.

Μιλάμε για όπλα που χρησιμοποιήθηκαν τότε ακριβώς που καθιερώθηκαν και οι Ολυμπιακοί αγώνες. Οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν καθιερώθηκαν τυχαία το 776 π.Χ., καθιερώθηκαν λόγω κάποιας πολύ μεγάλης νίκης των Ελλήνων. Επομένως τα συγκεκριμένα όπλα που μας δείχνουν, είχαν χρησιμοποιηθεί κατά την μάχη της Ατλαντίδος, τότε που οι Έλληνες επιτεθήκαμε στην πρωτεύουσα των Ατλάντων στον Ατλαντικό ωκεανό, όπου διεξήχθη η τελική μάχη του αγώνα μας για ν’ απελευθερώσουμε τον πλανήτη από την τυραννία των Ατλάντων.

Πληροφοριακά, μετά την βύθιση της Ατλαντίδος οι επιζήσαντες Άτλαντες διεσπάρησαν σε όλα τα παράλια γύρω από τον Ατλαντικό ωκεανό, γι αυτό πολλές αρχαίες πόλεις στην Λατινική Αμερική, κυρίως στο Μεξικό που ήταν πιο κοντά στην Ατλαντίδα, υπάρχουν αρχαίες πόλεις που τα ονόματά τους τελειώνουν σε –ατλαν ή –τλαν, όπως π. χ. Τενοτστιτλάν, Ακατιτλάν, κλπ. Όλες αυτές οι πόλεις είναι των Αζτέκων. Των Αζτέκων η γλώσσα λέγεται νάουατλ και «Αζτέκοι» σημαίνει «οι άνθρωποι από το Αζτλάν». Είναι κατανοητότερο τώρα το γιατί οι Εσκιμώοι έχουν περισσότερο λατινοαμερικάνικα χαρακτηριστικά και όχι χαρακτηριστικά άλλων βορείων λαών. Οι Εσκιμώοι αποδεικνύουν πολλά και ότι το κλίμα δεν επηρεάζει τα φυλετικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου, διότι αλλιώς οι Εσκιμώοι θα έπρεπε να είναι όλοι ξανθοί. Ενώ, δεν υπάρχει ξανθός Εσκιμώος. Αυτά πρέπει ν’ αναλυθούν σε άλλο άρθρο.

Για την Ατλαντίδα, ότι ξέρουμε εμείς, το ξέρουμε κυρίως από το βιβλίο του Πλάτωνος «Τίμαιος», το οποίο όμως δεν το έχουμε ολόκληρο. Κάποιοι άλλοι μπορεί να το έχουν ολόκληρο και καταχωνιασμένο, αλλά όχι σκονισμένο, σε κάποια κρυφή βιβλιοθήκη ή σε βιβλιοθήκες που απαγορεύονται οι επισκέψεις των κοινών ανθρώπων, ή στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν. Εμείς έχουμε μόνο ένα αρχικό του τμήμα γιατί, όπως μας λένε, το υπόλοιπο έχει «χαθεί». Αλλά και αυτό που υπάρχει τώρα σε ‘μας, οι αρχιραβίνοι θέλουν να το αφανίσουν από παντού. Αυτό αποτελεί διακαή τους πόθο.

Μας αποδεικνύουν λοιπόν οι αμερικανοί κινηματογραφιτστές ότι ο Πλάτων σωστά έγραψε ότι έγραψε, και ότι οι πληροφορίες του, που ήρθαν από την Αίγυπτο, ήταν σωστές. Μας αποδεικνύουν ότι η Ιστορία μας είναι ακόμη μεγαλύτερη και ενδοξότερη. Μας αποδεικνύουν ότι ο προαιώνιος αγώνας στον πλανήτη μας συνεχίζεται με τον ίδιο σκοπό, και γι αυτό μας έχουν στην άγνοια. Μας αποδεικνύουν ότι ο πλανήτης πρέπει να ξαναυποδουλωθεί σε κάποιους. Και η ταινία γι αυτό μιλούσε, για ΕΝΑΝ βασιλιά στην υφήλιο που θα εξουσιάζει σε ανθρώπους και Άτλαντες.

Δεν μας φοβούνται εμάς τους Έλληνες τώρα τόσο πολύ, αλλά τρέμουν μην τυχόν και μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε και ποιος είναι ο ρόλος μας στην Γη.

Με την ΔΩΡΕΑ ενος “καφε” το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

                                                                               

Χρήστος Μαντζιάρης

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (4)

 1. ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ .ΤΟ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΒΕΒΑΙΟ .

 2. Νέρια πρώην ανώνυμη 08/01/2019 @ Αύγουστος 1, 2019 1:05 πμ

  Ναι φοβούνται μη μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε λες και θα θεριέψουμε και θα τους φάμε. Σήμερα εμείς οι νεοέλληνες μοιάζουμε με γύφτους μπροστά στους αρχαίους προγόνους μας σε όλα μας, στη συμπεριφορά, στο μυαλό, στη μόρφωση, στις επιδόσεις σε κάθε τομέα, στην αδιαφορία σε όλα. Εχουν προοδεύσει γύρω μας όλοι οι λαοί που κατέβηκαν από τα βελανίδια πήραν τον πυρσό που τους δώσαμε και μείναμε εμείς χωρίς φως. Εκείνοι πορεύονται καλά κι εμείς βαδίζουμε στο βάλτο κλατς κλουτς.

 3. Χαίρετε. Με τις λίγες γνώσεις που διαθέτω η Ατλαντίδα είναι ένας γνήσιος ηλιακός λόγος! εικόνα και ομοίωση ενός ηλίου σε πλήρεις υλική δομή!.. όλα πλέον μου δείχνουν το αυτονόητο ως αναφορά την πηγή ενός Έλλην λόγου! Τον ίδιο τον Ήλιο! Όπως είχα ξαναγράψει το μόνο που χρειάζεται είναι η επίγνωση μας ως εαυτός. Είναι το Α και το Ω. Παρελθόν, παρόν και μέλλον είναι ένα και αυτό. Φυσικά δεν υπάρχει μόνο μία Ατλαντίδα, υπάρχουν εκατοντάδες μπορεί χιλιάδες ηλιακοί λόγοι τέτοιου περιεχομένου όπως η Ατλαντίδα!! Απλά συμβαίνει η συγκεκριμένη να έχει εμπλακεί στον πλανήτη μας γιατί έχει πρωταρχική σχέση με τα πάντα, σε ολα τα επίπεδα ύπαρξης παρελθόν, παρόν και μέλλον. Θέλει όμως λίγο προσοχή στην προσέγγιση για κάτι το βιολογικά και πνευματικά ανώτερο επειδή η δική μας ιδιοσυγκρασία είναι πολύ χαμηλά ακόμα.! Η Ατλαντίδα δεν υπόκειται σε νόμους και κανόνες!.. όπως το γνωρίζουμε εμείς εδώ! Ξέρει απλά το αυτονόητο! Όσο για τις αιθερικες υπάρξεις, είναι πάλι και αυτές σε αυτονόητη θέση! Κοινώς είναι μια τέλεια αυτό-κρατορια! Ένα συν ένα συν ενα…. κάνει απλά από μόνο του, το σύνολο!! Όπως ακριβώς κάθε Ήλιος
  με Ήλιο στον ουρανό. Αυτή είναι και η αληθινή διάσταση της αυτο-κρατορίας! Τώρα! Οποίο και λάθος και αν έγινε.. φτάνει η αναγνώριση του, που σίγουρα εδώ χρειάζεται η επίγνωση! και συνάμα η διόρθωση, επέρχεται! …….Καλη δύναμη και συνέχεια σε όλους.

 4. Βασίλειος Δαββέτας 08/01/2019 @ Αύγουστος 1, 2019 10:06 πμ

  Καί χρειαζόμαστε κάποιο τυπάρχαστο Χόλυγουντ γιά νά δικαιώσει τόν Πλάτωνα ;
  Ω , ποιά κατάντια ποιά ξεφτίλα σύγχρονες Έλληνα ντύνει μέ μανδύα νευρικό τήν σκεπτική σου χροιά !

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*